Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κύμα υποστήριξης καθηγητών στην πρόεδρο του Harvard που κατηγορείται για «αντισημιτισμό»

Κύμα υποστήριξης καθηγητών στην πρόεδρο του Harvard που κατηγορείται για «αντισημιτισμό»
Περισσότερα από 70 μέλη του Κογκρέσου υπέγραψαν επιστολή με την οποία ζητούσαν την απομάκρυνσή της
Σχετικά Άρθρα
Τουλάχιστον 570 καθηγητές του Harvard υπερασπίστηκαν την πρόεδρο του πανεπιστημίου Claudine Gay, η οποία έχει βρεθεί στο επίκεντρο διαμάχης μετά τις δηλώσεις της σχετικά με τον αντισημιτισμό με αφορμή τον πόλεμο στο Ισραήλ.
Ομάδες πίεσης έχουν ζητήσει την παραίτηση της κ. Gay, ενώ για τον ίδιο λόγο έχει παραιτηθεί η πρόεδρος του Πανεπιστημίου της Πενσυλβάνια.
Οι καθηγητές υπέβαλαν αίτηση στο 13μελές Harvard Corporation, το οποίο έχει την εξουσία να απολύσει την πρόεδρο, ζητώντας να μην υποκύψει στις πολιτικές πιέσεις για την απομάκρυνσή της.
Την περασμένη εβδομάδα η κ. Gay μαζί με την πρόεδρο του ΜΙΤ και την πρόεδρο του Πανεπιστημίου της Πενσυλβάνια, εμφανίστηκαν σε επιτροπή του Κογκρέσου.
Απαντούσαν για πέντε ώρες σε ερωτήσεις σχετικά με την αντίδρασή τους στον αντισημιτισμό στα πανεπιστήμιά τους, καθώς περισσότερα από 70 μέλη του Κογκρέσου υπέγραψαν επιστολή με την οποία ζητούσαν την απομάκρυνση και των τριών προέδρων των πανεπιστημίων.
Σε δήλωσή της στη φοιτητική εφημερίδα Harvard Crimson, η κ. Gay ζήτησε συγγνώμη για την κατάθεσή της στο Κογκρέσο. «Ζητάω συγγνώμη, οι λέξεις έχουν σημασία. Κάποιοι έχουν μπερδέψει το δικαίωμα στην ελεύθερη έκφραση με την ιδέα ότι το Harvard θα συγχωρήσει τις εκκλήσεις για βία κατά των Εβραίων φοιτητών», είπε.
Όπως πρόσθεσε, «οι εκκλήσεις για βία ή γενοκτονία κατά της εβραϊκής κοινότητας ή οποιασδήποτε θρησκευτικής ή εθνοτικής ομάδας είναι εμπαθείς, δεν έχουν θέση στο Harvard. Όσοι απειλούν τους Εβραίους φοιτητές μας θα λογοδοτήσουν».
Πάντως το MIT υπερασπίστηκε τη δική του πρόεδρο «που έχει κάνει εξαιρετική δουλειά στην ηγεσία της κοινότητάς μας και για την αντιμετώπιση του αντισημιτισμού, της ισλαμοφοβίας και άλλων μορφών μίσους».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης