Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ολλανδία: Ο πρωθυπουργός Rutte μετάνιωσε τη δήλωση για τη θέση του ΓΓ στο ΝΑΤΟ

Ολλανδία: Ο πρωθυπουργός Rutte μετάνιωσε τη δήλωση για τη θέση του ΓΓ στο ΝΑΤΟ
«Λάθος να μιλήσω για τη θέση του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ»
Σχετικά Άρθρα
Ως «λάθος» περιέγραψε τη δήλωσή του ότι βρίσκει «ενδιαφέρουσα» τη θέση του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ, ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας Mark Rutte, λίγους μήνες πριν από την εκπνοή της θητείας του Jens Stoltenberg.
Σε ραδιοφωνική συνέντευξή του τον Οκτώβριο, ο απερχόμενος πρωθυπουργός της Ολλανδίας δήλωσε ότι βρίσκει ενδιαφέρουσα τη θέση του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ. Νωρίτερα σήμερα ωστόσο, ερωτώμενος σχετικά κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε από κοινού με τον καγκελάριο Olaf Scholz, ο κ. Rutte σημείωσε ότι «ήταν λάθος που το είπα δημόσια» και πρόσθεσε ότι δεν θα προσθέσει «τίποτα άλλο στο λάθος, διαφορετικά μπορεί να υπάρξουν άλλες ερμηνείες».
Η θητεία του Jens Stoltenberg εκπνέει στο τέλος του Σεπτεμβρίου 2024 και, εκτός από τον κ. Rutte, συζητούνται η πρωθυπουργός της Εσθονίας Kaja Kallas και ο πρώην πρωθυπουργός της Λετονίας Krišjānis Kariņš. Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τον σημερινό προσκεκλημένο του, ο κ. Scholz αναγνώρισε μεταξύ άλλων τις ικανότητες του Mark Rutte στην εξωτερική πολιτική: «Είναι ένας πολύ έμπειρος πολιτικός με πολλές από τις δεξιότητες που χρειάζονται προκειμένου να ελέγξει κανείς μεγάλους κυβερνητικούς μηχανισμούς, αλλά και με μεγάλη εμπειρία στην πολιτική και στην εξωτερική πολιτική», δήλωσε.
Έπειτα από 13 χρόνια στην πρωθυπουργία της χώρας του, ο κ. Rutte αποχωρεί από την πολιτική, μετά την ήττα του κόμματός του στις πρόσφατες εκλογές. Έχει παρόλα αυτά δηλώσει ότι θα παραμείνει στη θέση του μέχρις ότου σχηματιστεί νέα κυβέρνηση. Τις εκλογές κέρδισε ο δεξιός λαϊκιστής Geert Wilders και θα πρέπει τώρα να καταφέρει να σχηματίσει κυβέρνηση συνασπισμού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης