Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Επικίνδυνα αμερικανικά πειράματα σε Ουκρανούς πολίτες – Στο επίκεντρο ζωονοσογόνες λοιμώξεις

Ρωσία: Επικίνδυνα αμερικανικά πειράματα σε Ουκρανούς πολίτες – Στο επίκεντρο ζωονοσογόνες λοιμώξεις
Tα εργαστήρια που βρίσκονται στην πρώην σοβιετική δημοκρατία φέρεται να «απενεργοποιήθηκαν»
Επικίνδυνα πειράματα σε Ουκρανούς διεξήγαγαν υπάλληλοι του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ, σύμφωνα με τον Ρώσο επικεφαλής των δυνάμεων ραδιενέργειας, χημικής και βιολογικής άμυνας των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων Igor Kirillov.
Σύμφωνα με τον ίδιο, κατά τη διάρκεια της ειδικής επιχείρησης ήταν δυνατή η πρόσβαση σε πολλές εγκαταστάσεις, συμπεριλαμβανομένων εργαστηρίων στο Rubezhnoye, Severodonetsk και Kherson, καθώς και στην επίσημη τεκμηρίωσή τους.
Όπως επισημαίνεται, οι αμερικανικές αρχές χρησιμοποίησαν διάφορα ναρκωτικά.
«Η ανάλυση επιβεβαίωσε την επικίνδυνη φύση των πειραμάτων του Πενταγώνου.
Οι Αμερικανοί αξιολογούσαν την ευαισθησία του πληθυσμού της Ουκρανίας σε ζωονοσογόνες λοιμώξεις.
Είμαστε σίγουροι ότι διεξήγαν δοκιμές φαρμακευτικών προϊόντων στον τοπικό πληθυσμό με σκοπό την εξαγωγή βιολογικών δειγμάτων στις Ηνωμένες Πολιτείες για πιθανή χρήση τους σε επιθετικά βιολογικά προγράμματα» τόνισε ο Kirillov.
Ο επικεφαλής των στρατευμάτων του RCBZ δήλωσε επίσης ότι κατά τη διάρκεια επιθεώρησης βρέθηκε ένα σύνολο στελεχών μικροοργανισμών σε κρύπτη κτηνιατρικού εργαστηρίου στο χωριό Mangush.
Όπως διευκρινίστηκε, προήλθαν από την American Type Collection, που προορίζονται για τη μελέτη οικονομικά σημαντικών ασθενειών των ζώων.
Επιπλέον, τα έγγραφα που ελήφθησαν επιβεβαιώνουν ότι υπάλληλοι του Αποθεματικού Βιόσφαιρας στην Askania-Nova στην περιοχή Kherson μελέτησαν τις διαδρομές μετανάστευσης των αποδημητικών πτηνών.
Συνέλεξαν επίσης στελέχη του ιού της γρίπης των πτηνών, η θνησιμότητα των οποίων όταν μεταδοθεί στον άνθρωπο μπορεί να φτάσει το 40%, πρόσθεσε ο Kirillov.
Υπενθύμισε ότι τον Μάρτιο του περασμένου έτους, η αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών Victoria Nuland ανέφερε την παρουσία βιολογικών αντικειμένων που ελέγχονται από τις ΗΠΑ στην Ουκρανία.
Σύμφωνα με τον αντιστράτηγο, εκείνη την περίοδο αντιμετώπιζε ποινική ευθύνη και παραδέχτηκε ότι η μεταφορά αυτών των εργαστηρίων στον ρωσικό έλεγχο δημιούργησε κίνδυνο διαρροής «ευαίσθητων πληροφοριών» και προκάλεσε μεγάλη ανησυχία στην Ουάσιγκτον.
Ο Kirillov σημείωσε ότι τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους το γεγονός της «υλοποίησης αμερικανικών επιστημονικών προγραμμάτων» στην Ουκρανία επιβεβαιώθηκε από τον συντονιστή του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, John Kirby.
«Ταυτόχρονα, κατά την ερμηνεία του, τα εργαστήρια που βρίσκονται στην πρώην σοβιετική δημοκρατία φέρεται να «απενεργοποιήθηκαν» και εγκαταλείφθηκαν από το προσωπικό στις αρχές του 2022», πρόσθεσε.

www.bankinngews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης