Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νεκρός προς «παραδειγματισμό» ο Ουκρανός προδότης, πρώην βουλευτής Illya Kyva - Βίντεο και φωτογραφίες από την SBU

Νεκρός προς «παραδειγματισμό» ο Ουκρανός προδότης, πρώην βουλευτής Illya Kyva - Βίντεο και φωτογραφίες από την SBU
Η μυστική υπηρεσία SBU κατέστησε σαφές ότι οι εικόνες και τα πλάνα κυκλοφόρησαν σκόπιμα ως προειδοποίηση προς άλλους Ουκρανούς που συνεργάζονται με τις δυνάμεις του Putin

Εικόνες και πλάνα του πρώην βουλευτή της Ουκρανίας Illya Kyva  που δολοφονήθηκε στη Ρωσία έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η υπηρεσία ασφαλείας της Ουκρανίας SBU, στα οποία απεικονίζεται νεκρός, αλλά και λίγο πριν πέσει νεκρός.
Η μυστική υπηρεσία SBU κατέστησε σαφές ότι οι εικόνες και τα πλάνα κυκλοφόρησαν σκόπιμα ως προειδοποίηση προς άλλους Ουκρανούς που συνεργάζονται με τις δυνάμεις του Putin.

«Αυτό είναι ένα μήνυμα προς όλους τους προδότες και τους εγκληματίες πολέμου που έχουν περάσει στο πλευρό του εχθρού», είπε ουκρανική πηγή στα ΜΜΕ. «Θυμηθείτε, η Ρωσία δεν θα σας προστατεύσει... Ο θάνατος είναι η μόνη προοπτική που περιμένει τους εχθρούς της Ουκρανίας», ο ίδιος πρόσθεσε.
Η δημοσιοποίηση των πλάνων ακολούθησε τη δήλωση του εκπροσώπου της SBU Andriy Yusov, ο οποίος είπε στην ουκρανική τηλεόραση ότι «μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι ο Kyva δεν υπάρχει πια. Αυτή τη μοίρα θα έχουν όλοι προδότες της Ουκρανίας και οι μαριονέτες του καθεστώτος του Πούτιν ».
Η δημοσιοποίηση των εικόνων και του βίντεο από τη σκηνή της δολοφονίας έρχεται καθώς ο Ουκρανός πρόεδρος συναντήθηκε με τον επικεφαλής της SBU Vasyl Maliuk για να συζητήσουν τις προσπάθειες για την πάταξη όσων συνεργάζονται με τη Ρωσία, ανέφερε η Ukrinform.
Ο Kyva είχε ισχυριστεί ότι ο Zelensky ήταν πράκτορας της MI6 και εθισμένος στην κοκαΐνη.
Ο Kyva ήταν πρώην αστυνομικός και κυβερνητικός αξιωματούχος, έχοντας ηγηθεί του Σοσιαλιστικού Κόμματος στο ουκρανικό κοινοβούλιο την περίοδο 2017-19 ενώ το 2019 ήταν υποψήφιος για την προεδρία της Ουκρανίας, αλλά στη συνέχεια στράφηκε στη Ρωσία. Ζήτησε από τον Πούτιν πολιτικό άσυλο και ρωσικό διαβατήριο.
Οι εικόνες του τόπου του εγκλήματος τραβήχτηκαν στους αυστηρά φυλασσόμενους χώρους του Velich Country Club. Το κλαμπ απέχει μόλις 12 μίλια από την κύρια επίσημη κατοικία του Putin, το Novo-Ogarevo, έξω από τη Μόσχα, και λιγότερο από 30 μίλια από το Κρεμλίνο
Ουκρανία

Η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσίας ερευνά τώρα τη δολοφονία.
Η Kyva καταδικάστηκε νωρίτερα αυτό το έτος σε ποινή φυλάκισης 14 ετών για εσχάτη προδοσία σε μια δίκη που διεξήχθη ερήμην, καθώς η Kyva είχε ήδη καταφύγει για να ζήσει στη Ρωσία.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης