Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ουκρανία ώρα μηδέν: Ρώσοι αλεξιπτωτιστές προέλασαν 8 χλμ προς Seversk - Η μεγαλύτερη προέλαση - Πυρομαχικά τέλος για τους Ουκρανούς

Ουκρανία ώρα μηδέν: Ρώσοι αλεξιπτωτιστές προέλασαν 8 χλμ προς Seversk - Η μεγαλύτερη προέλαση - Πυρομαχικά τέλος για τους Ουκρανούς
Σύμφωνα με τους Ρώσους, “το πλάτος του μετώπου, όπου η επίθεση εξελίσσεται με επιτυχία, έχει ήδη ξεπεράσει τα 8 χιλιόμετρα

Οι Ρώσοι Αλεξιπτωτιστές προχώρησαν σε ένα ευρύ μέτωπο άνω των 8 χλμ με κατεύθυνση το Seversk σημειώνοντας την μεγαλύτερη προέλαση που έχουν πετύχει μονάδες του ρωσικού Στρατού μέχρι τώρα στον ουκρανικό πόλεμο.
Η προέλαση των Ρώσων είναι απόρροια της κατάρρευσης του ουκρανικού Στρατού: Η έλλειψη εφεδρειών σε συνδυασμό με την έλλειψη πυρομαχικών αναγκάζουν τους Ουκρανούς να οπισθοχωρούν αρκετά χλμ.
Ταυτόχρονα, ο ρωσικός Στρατός και ειδικές οι ειδικές δυνάμεις και οι VDV έχουν υπεροπλία σε πυρομαχικά και drones.
Οι Ρώσοι VDV δίνουν επί του παρόντος σκληρές μάχες με τις δυνάμεις της 10ης ουκρανικής Ταξιαρχίας Ορεινών Κυνηγών Edelweiss στην Ροζντολόφκα, βόρεια του Soledar με κατεύθυνση το Seversk.
Σύμφωνα με τους Ρώσους, “το πλάτος του μετώπου, όπου η επίθεση εξελίσσεται με επιτυχία, έχει ήδη ξεπεράσει τα 8 χιλιόμετρα: από τα περίχωρα του χωριού Nikolaevka έως τη δεξιά όχθη του ποταμού Sukhaya Plotva νοτιοανατολικά του Vesely. Και το βάθος είναι μέχρι 1,5 χλμ.
photo_1.jpgphoto2-1.jpg

Πυρομαχικά τέλος...

Όπως μεταδίδουν ουκρανικές πηγές, “οι ουκρανικές δυνάμεις όντως συντηρούν πυρομαχικά, ανίκανοι να αποκρούσουν τη ρωσική προέλαση”.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το πρόβλημα των Ουκρανών γενικεύεται καθώς η υπάρχει διαταγή εξοικονόμησης πυρομαχικών και στα μέτωπα της Ζαπορίζια και του ΒΑ Χαρκόβου, Λίμαν-Κουπιάνσκ-Σβάτοβο.
Και όλα αυτά τη στιγμή που το ρωσικό ΓΕΕΘΑ εξέδωσε διαταγή άρσης περιορισμών στη χρήση πυρομαχικών και drones. Διάφορα βίντεο επιβεβαιώνουν το τελευταίο 24ωρο πως οι Ρώσοι ρίχνουν ακόμη και αντιαρματικό πύραυλο ή drone προκειμένου να σκοτώσουν έναν και μόνο Ουκρανό στρατιώτη.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης