Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευρώπη σε πανικό: Πυρομαχικά για δύο ημέρες έχει η Γερμανία – Με 150 τανκ η Μεγάλη Βρετανία

Ευρώπη σε πανικό: Πυρομαχικά για δύο ημέρες έχει η Γερμανία – Με 150 τανκ η Μεγάλη Βρετανία
Εξαντλούνται τάχιστα τα στρατιωτικά της αποθέματα αναφέρει δημοσίευμα της Wall Street Journal
Σχετικά Άρθρα
Η Ευρώπη βρίσκεται σε πανικό καθώς βλέπει πως εξαντλούνται με ταχύτατους ρυθμούς τα στρατιωτικά της αποθέματα αναφέρει σε δημοσίευμα της η Wall Street Journal .
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η ανησυχία και ο συναγερμός αυξάνονται σε πολλά ευρωπαϊκά κράτη καθώς διαπιστώνεται η αποδυνάμωση των στρατιωτικών τους δυνάμεων και η εξάντληση των οπλοστασίων τους λόγω των προμηθειών όπλων στην Ουκρανία, τη στιγμή που οι ΗΠΑ αρχίζουν να κρατούν αποστάσεις από το Κίεβο.
Όπως τονίζει το δημοσίευμα, οι δυτικές χώρες δεν βλέπουν «κανένα άμεσο στρατιωτικό κίνδυνο για την Ευρώπη από τη Ρωσία» όσο συνεχίζεται η σύγκρουση στην Ουκρανία.
«Αλλά αν τελικά η Ρωσία κερδίσει στην Ουκρανία, λίγοι αμφιβάλλουν για την ικανότητα της Μόσχας να επανεξοπλιστεί πλήρως μέσα σε τρία έως τέσσερα χρόνια και να προκαλέσει προβλήματα αλλού» επισημαίνει η Wall Street Journal.
«Υπό αυτά τα δεδομένα, ο συναγερμός έχει αυξηθεί καθώς η Αμερική κινείται προς την υιοθέτηση μιας πιο απομονωμένης στάσης όσον αφορά στην ουκρανική σύγκρουση» επισημαίνει το δημοσίευμα.

Φοβούνται οι Ευρωπαίοι

Το δημοσίευμα υποστηρίζει πως οι φόβοι των Ευρωπαίων οφείλονται και στη συνειδητοποίηση ότι «μεγάλο μέρος της βιομηχανικής ικανότητας της Ευρώπης να κατασκευάζει όπλα έχει διαβρωθεί μετά από χρόνια περικοπών στον προϋπολογισμό μετά τη λήξη του Ψυχρού Πολέμου».
Όπως επισημαίνεται, αποτελεί μεγάλη πρόκληση για τους Ευρωπαίους να αυξήσουν την στρατιωτική τους ικανότητα λόγω των δημοσιονομικών περιορισμών που έχουν επιβληθεί, σε μια στιγμή που στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες η οικονομική ανάπτυξη είναι αργή και ο πληθυσμός γερνά.
Επιπλέον, αναφέρεται πως ένα σημαντικό ποσοστό Ευρωπαίων πολιτών δεν υποστηρίζει την ιδέα χρηματοδότησης στρατιωτικών δαπανών μέσω της περικοπής της χρηματοδότησης για επιδόματα κοινωνικής πρόνοιας.

Τραγική κατάσταση

Για να καταδείξει την κλίμακα του προβλήματος των όπλων, η Wall Street Journal παραθέτει στοιχεία που δείχνουν ότι το στρατιωτικό οπλοστάσιο του Ηνωμένου Βασιλείου, που θεωρείται η χώρα με τις μεγαλύτερες αμυντικές δαπάνες στην Ευρώπη, διαθέτει επί του παρόντος μόνο 150 άρματα μάχης και περίπου δώδεκα τεμάχια πυροβολικού μεγάλου βεληνεκούς.
Η Γαλλία, η επόμενη στις στρατιωτικές δαπάνες, έχει «λιγότερα από 90 βαρέα πυροβόλα, ισοδύναμα με αυτά που χάνει η Ρωσία περίπου κάθε μήνα στην εμπόλεμη ζώνη της Ουκρανίας.
Όσον αφορά τη Γερμανία, η Bundeswehr έχει πυρομαχικά για δύο ημέρες μάχης» υποστηρίζει η Wall Street Journal.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης