Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε υπαρξιακή δίνη το άλλοτε κραταιό CDU της Merkel – Σοκ από το 1% των Αφγανών που ζουν στη Γερμανία

Σε υπαρξιακή δίνη το άλλοτε κραταιό CDU της Merkel – Σοκ από το 1% των Αφγανών που ζουν στη Γερμανία
«Το 1% του παγκόσμιου αφγανικού πληθυσμού ζει τώρα στη Γερμανία»
Η Γερμανία αντιμετωπίζει μια άνευ προηγουμένου εισροή παράνομης μετανάστευσης από ισλαμικά έθνη που «μισούν» τη δυτική κουλτούρα και τα κυρίαρχα κόμματα πρέπει να λύσουν το πρόβλημα προτού οι ψηφοφόροι εμπιστευτούν πιο ριζοσπαστικές ομάδες να πάρουν τον έλεγχο.
Αυτό προειδοποίησε ο πρώην Γερμανός υπουργός, Jens Spahn, ο οποίος υπηρέτησε ως υπουργός Υγείας του CDU στο τέταρτο υπουργικό συμβούλιο της Angela Merkel από το 2018 έως το 2021, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για τις συνέπειες της μαζικής μετανάστευσης από περιοχές που αρνούνται να σεβαστούν τα δυτικά φιλελεύθερα ιδεώδη.
«Αυτή τη στιγμή έχουμε χίλιους μετανάστες που εισέρχονται παράνομα στη Γερμανία κάθε μέρα. Χίλιοι κάθε μέρα», είπε σε συνέντευξή του στον αναπληρωτή αρχισυντάκτη της Bild, Paul Ronzheimer.
«Πολλοί άνθρωποι δεν γνωρίζουν το μέγεθος του έργου που συνεπάγεται όταν εκατοντάδες χιλιάδες, πράγματι εκατομμύρια, άνθρωποι έρχονται σε εμάς από μια τέτοια πολιτιστική περιοχή», πρόσθεσε, επικρίνοντας αυτό που περιέγραψε ως διαστρεβλωμένη απεικόνιση της πραγματικότητας από τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης.
«Το 1% του παγκόσμιου αφγανικού πληθυσμού ζει τώρα στη Γερμανία», συνέχισε ο Spahn, υποστηρίζοντας ότι το Αφγανιστάν βρίσκεται εν μέρει στον Μεσαίωνα «και αυτό αφήνει το στίγμα του» στη Γερμανία.
Είναι «η ισλαμική πολιτιστική περιοχή» στην οποία «το μίσος για τους Εβραίους, η ταραχή κατά των ομοφυλόφιλων, η έλλειψη ίσων δικαιωμάτων για άνδρες και γυναίκες είναι πολύ συχνά μέρος της καθημερινής κουλτούρας», εξήγησε.
Δεν υπάρχουν «πολλές χώρες με μουσουλμανική πλειοψηφία» όπου οι άνθρωποι άλλων θρησκειών έχουν μια εύκολη ζωή, οι γυναίκες έχουν ίσα δικαιώματα «ή οι γκέι και οι λεσβίες απολαμβάνουν κατά κάποιο τρόπο την προστασία της μειονότητας», πρόσθεσε.

Υπαρξιακή κρίση για το CDU

Παρά τα πολυάριθμα συντηρητικά και πιο ριζοσπαστικά κόμματα, συμπεριλαμβανομένου του Εναλλακτικού για τη Γερμανία (AfD) που κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την παράνομη μετανάστευση εδώ και χρόνια, το CDU παραμένει λιγότερο μαχητικό για τις συνέπειες μιας τέτοιας πολιτικής που το ίδιο ενίσχυσε υπό την πρώην καγκελάριο Angela Merkel.
Τώρα, με το AfD να ενισχύεται στις δημοσκοπήσεις, το CDU επιδιώκει να ανακτήσει τον έλεγχο της αφήγησης και να πιέσει για μια σκληροπυρηνική κυβερνητική προσέγγιση.
«Σε όλα τα θέματα, είτε πρόκειται για τη μετανάστευση είτε για την αντιμετώπιση του Ισλάμ, το μόνο που ακούω είναι γιατί δεν μπορούν να γίνουν όλα», είπε ο Spahn αγανακτισμένος.
«Μπορούμε να πούμε στους ανθρώπους για άλλα 10 χρόνια γιατί δεν μπορούμε να κάνουμε τα πάντα.
Αλλά κάποια στιγμή, θα βρεθούμε σε τέτοιο χάος που άλλοι μπορεί να το λύσουν αρκετά ριζικά».
Το CDU/CSU έχει μόνο μια ακόμη ευκαιρία να αντιμετωπίσει τα προβλήματα εάν συμμετάσχει στην κυβέρνηση στο μέλλον.
«Αυτή είναι η τελευταία μας ευκαιρία, ας πούμε έτσι», προειδοποίησε ο Spahn εμφατικά, διαφορετικά «θα τελειώσουμε κι εμείς, γιατί αν χάσουμε και την αξιοπιστία μας σε αυτά τα θέματα, τότε ίσως να μείνουν μόνο οι ριζοσπάστες».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης