Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τι λέει η Ρωσία για την πιθανότητα διακοπής των διπλωματικών σχέσεων με τη Γερμανία

Τι λέει η Ρωσία για την πιθανότητα διακοπής των διπλωματικών σχέσεων με τη Γερμανία
Τον Μάιο, η γερμανική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι μόνο ένα στα πέντε ρωσικά προξενεία στη Γερμανία θα επιτρέπεται να λειτουργεί, μαζί με τη ρωσική πρεσβεία στο Βερολίνο
Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Sergey Lavrov δήλωσε ότι η Μόσχα δεν διακόπτει τις διπλωματικές σχέσεις με το Βερολίνο, επισημαίνοντας το γεγονός ότι ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin αποδέχτηκε τα διαπιστευτήρια ενός νέου Γερμανού πρεσβευτή.
Ο Putin έλαβε τα διαπιστευτήρια 21 νέων πρεσβευτών, συμπεριλαμβανομένων εκείνων της Γερμανίας, του Ηνωμένου Βασιλείου και της Τουρκίας.
Κατά τη διάρκεια της τελετής στο Κρεμλίνο, ο Putin τόνισε ότι η διακοπή της συνεργασίας μεταξύ Ρωσίας και Γερμανίας δεν ήταν επωφελής ούτε για το Βερολίνο ούτε για τη Μόσχα, προσθέτοντας ότι η χώρα του τάσσεται υπέρ της ισότιμης συνεργασίας.
Τον Μάιο, η γερμανική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι μόνο ένα στα πέντε ρωσικά προξενεία στη Γερμανία θα επιτρέπεται να λειτουργεί, μαζί με τη ρωσική πρεσβεία στο Βερολίνο.
Η Γερμανία έκλεισε επίσης τα δικά της προξενεία στο Kaliningrad, Yekaterinburg και το Novosibirsk, αφήνοντας σε λειτουργία την πρεσβεία στη Μόσχα και το προξενείο στην Αγία Πετρούπολη.
Το μέτρο ελήφθη ως απάντηση στην απόφαση της Μόσχας να περιορίσει τον αριθμό των υπαλλήλων της γερμανικής διπλωματικής αποστολής στη Ρωσία, η οποία ήταν, με τη σειρά της, μια κίνηση απαράδεκτη μετά την απέλαση δεκάδων Ρώσων διπλωματών από το Βερολίνο τον Απρίλιο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης