Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μετά την Ουκρανία, ο Biden έχει μόλις 1 δισ. δολάρια για να ενισχύσει το οπλοστάσιο των ΗΠΑ

Μετά την Ουκρανία, ο Biden έχει μόλις 1 δισ. δολάρια για να ενισχύσει το οπλοστάσιο των ΗΠΑ
Έχουμε περίπου ένα δισεκατομμύριο δολάρια για να αναπληρώσουμε τα εξοπλιστικά μας αποθέματα, λένε οι Αμερικανοί
Σχετικά Άρθρα
Οι ΗΠΑ έχουν μόλις ένα δισεκατομμύριο δολάρια για να αναπληρώσουν τα δικά τους αποθέματα όπλων, που εξαντλήθηκαν από τις τακτικές παραδόσεις στην Ουκρανία, δήλωσε η επικεφαλής του Γραφείου Διαχείρισης και Προϋπολογισμού του Λευκού Οίκου, Shalanda Young, σε συνέντευξή της στο CBS.
«Έχουμε περίπου ένα δισεκατομμύριο δολάρια για να αναπληρώσουμε τα αποθέματά μας.
Όλα εξαρτώνται από μια πολιτική απόφαση.
Είμαστε διατεθειμένοι να διακινδυνεύσουμε τις αμυντικές μας δυνατότητες σε μια εποχή που ο κόσμος γίνεται όλο και πιο περίπλοκος;
Ή θα αναλάβει δράση το Κογκρέσο, για να διασφαλίσει τη δική μας ασφάλεια και να υποστηρίξει συμμάχους όπως η Ουκρανία;» διερωτήθηκε.

Πιέσεις για έγκριση της νέας βοήθειας προς Ουκρανία

Ζητώντας την έγκριση του αιτήματος για πρόσθετα κεφάλαια που θα ενισχύσουν την Ουκρανία ,σημείωσε ότι το μεγαλύτερο μέρος του υπό συζήτηση ποσού «μένει στις ΗΠΑ».
«Το μεγαλύτερο μέρος αυτής της χρηματοδότησης πηγαίνει στο στρατιωτικό-βιομηχανικό μας συγκρότημα για την παραγωγή περισσότερου εξοπλισμού, όπλων και πυρομαχικών.
Αυτές είναι καλοπληρωμένες αμερικανικές θέσεις εργασίας», τόνισε η Young.
To Ria Novosti επικαλούμενο πηγή με γνώση του θέματος αναφέρει ότι η Βουλή των Αντιπροσώπων είναι απίθανο να εγκρίνει νομοσχέδιο για νέα οικονομική βοήθεια προς την Ουκρανία πριν από το τέλος του 2023.
Ο Αμερικανός πρόεδρος Joe Biden ζήτησε περίπου 106 δισεκατομμύρια δολάρια για βοήθεια προς την Ουκρανία και το Ισραήλ, καθώς και για ενέργειες στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού, αλλά δεν έλαβε ξεκάθαρη υποστήριξη στο Κογκρέσο.
Το αίτημα πρέπει να εγκριθεί και από τα δύο σώματα (Γερουσία - Βουλή Αντιπροσώπων).
Την ίδια στιγμή, οι Ρεπουμπλικάνοι δήλωσαν ότι δεν θα υποστηρίξουν τη διάθεση κεφαλαίων στο καθεστώς του Κιέβου έως ότου ο Λευκός Οίκος αλλάξει τις προσεγγίσεις του για την προστασία των συνόρων των ΗΠΑ.
Ως αποτέλεσμα, η Βουλή των Αντιπροσώπων, στην οποία η πλειοψηφία ανήκει σε μέλη του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, ψήφισε να χορηγηθεί βοήθεια μόνο στο Ισραήλ αλλά η Γερουσία, η οποία ελέγχεται από Δημοκρατικούς, παρεμπόδισε αυτή την απόφαση.
Εάν το Κογκρέσο δεν καταφέρει να συμφωνήσει για βοήθεια προς την Ουκρανία τώρα, αυτό θα πρέπει να γίνει μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων, οι οποίες θα διαρκέσουν από τις 14 Δεκεμβρίου έως τις 9 Ιανουαρίου.
Εν τω μεταξύ, τα χρήματα που είχαν προηγουμένως διατεθεί για τις αρχές του Κιέβου εξαντλούνται, παραδέχτηκε η αμερικανική διοίκηση, επομένως μειώνονται τα πακέτα όπλων που αποστέλλονται.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης