Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μυστηριώδης και ξαφνική επιχείρηση της ισραηλινής Mossad στην Κύπρο με κωδικό: Ιρανική συνωμοσία - Η προβοκάτσια με τους Ταλιμπάν

Μυστηριώδης και ξαφνική επιχείρηση της ισραηλινής  Mossad στην Κύπρο με κωδικό: Ιρανική συνωμοσία - Η προβοκάτσια με τους Ταλιμπάν
Σύμφωνα με τις ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες οι συλληφθέντες λέγεται ότι είναι πολιτικοί πρόσφυγες που είχαν επαφή με άτομο με δεσμούς με το Σώμα των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης του Ιράν
Σχετικά Άρθρα
Δύο Ιρανοί συνελήφθησαν από τις κυπριακές αρχές με την κατηγορία ότι σχεδίαζαν επιθέσεις εναντίον ισραηλινών στόχων, αναφέρει το Reuters.
Οι συλληφθέντες λέγεται ότι είναι πολιτικοί πρόσφυγες που είχαν επαφή με άτομο με δεσμούς με το Σώμα των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης του Ιράν (IRGC).
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο Ιρανοί βρίσκονταν στα πρώτα στάδια απόκτησης πληροφοριών σχετικά με πιθανούς ισραηλινούς στόχους στην Κύπρο.
Το Γραφείο του Ισραηλινού πρωθυπουργού επιβεβαίωσε ότι μια ιρανική συνωμοσία εναντίον ισραηλινών και εβραϊκών στόχων στην Κύπρο απετράπη, σημειώνοντας ότι τις κυπριακές αρχές συνέδραμε η ισραηλινή μυστική υπηρεσία Mossad.
Κατηγορώντας την ιρανική κυβέρνηση ότι βρίσκεται πίσω από τη συνωμοσία, το γραφείο του Netanyahu ανέφερε πως η σύλληψη των υπόπτων έγινε δυνατή από πληροφορίες σχετικά με τους Ιρανούς, την επιχειρησιακή τους δράση και τους επιδιωκόμενους στόχους.

Διαρκής η παρουσία της Mossad στην Κύπρο


Η Κύπρος είναι ένας δημοφιλής προορισμός διακοπών και επενδύσεων για χιλιάδες Ισραηλινούς.
Τον περασμένο Ιούνιο, η Mossad ανακοίνωσε ότι συνέλαβε έναν Ιρανό που σχεδίαζε επιθέσεις εναντίον ισραηλινών στόχων στην Κύπρο.
Ωστόσο, η Τεχεράνη αρνήθηκε ότι βρίσκεται πίσω από οποιαδήποτε υποτιθέμενη επίθεση κατά των Ισραηλινών στο νησί.
Το Ιράν και το Ισραήλ έχουν εμπλακεί σε έναν σκιώδη πόλεμο εδώ και δεκαετίες στη Μέση Ανατολή και πέρα από αυτήν.
Οι εντάσεις μεταξύ τους, αυξήθηκαν μετά το ξέσπασμα του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας τον Οκτώβριο 2023.
Οι αναφορές για μια ιρανική επιχείρηση με στόχο Ισραηλινούς στην Κύπρο ήρθαν μόλις μια εβδομάδα, αφότου δύο ανώτεροι αξιωματικοί των IRGC σκοτώθηκαν σε ισραηλινά πλήγματα που είχαν στόχο τα περίχωρα της Δαμασκού στη Συρία.

Ετοίμαζε πολεμική προβοκάτσια

Μία τεράστια προβοκάτσια, που θα οδηγούσε σε ένα ακόμη πολεμικό μέτωπο, ετοίμαζε η μυστική υπηρεσία του Ισραήλ Mossad, σύμφωνα με δημοσιεύματα του ξένου Τύπου.
Το ιρανικό υπουργείο Πληροφοριών και οι Ταλιμπάν του Αφγανιστάν απέτρεψαν στις 5 Νοεμβρίου μια συνωμοσία της Mossad, που σχεδίαζε να εξαπολύσει επίθεση με drones στο ανατολικό Ιράν.
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, τρεις Ιρανοί υπήκοοι που εργάζονταν για τη Mossad συνελήφθησαν στις ορεινές περιοχές μεταξύ Ιράν και Αφγανιστάν.
Ο πυρήνας της Mossad σχεδίαζε να εκτοξεύσει μη επανδρωμένα αεροσκάφη αυτοκτονίας από τις
συνοριακές περιοχές του Αφγανιστάν προς στόχους στο Ιράν, σύμφωνα με το IRNA, το οποίο σημείωσε ότι οι τρεις ύποπτοι παραδόθηκαν από τους Ταλιμπάν στις ιρανικές αρχές.

Η εξάρθρωση δικτύου της Mossad

Τον Ιούλιο, το Ιράν ισχυρίστηκε ότι είχε διαλύσει ένα μεγάλο δίκτυο της Mossad που σχεδίαζε μεγάλης κλίμακας πράξεις δολιοφθοράς, συμπεριλαμβανομένης της ανατίναξης του τάφου του Qassem Soleimani, διοικητή της Δύναμης Quds του Σώματος των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης, ο οποίος σκοτώθηκε σε Αμερικανό αεροπορική επιδρομή στη Βαγδάτη του Ιράκ πριν από τρία χρόνια.
Αργότερα, τον Αύγουστο, η Τεχεράνη είπε ότι απέτρεψε μια μεγάλη συνωμοσία της Mossad για να υπονομεύσει την παραγωγή πυραύλων της και την αμυντική της βιομηχανία στο σύνολό της.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης