Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πόλεμος και στην Ερυθρά Θάλασσα - Οι αντάρτες Houthi επιτέθηκαν με drones σε γαλλική φρεγάτα

Πόλεμος και στην Ερυθρά Θάλασσα - Οι αντάρτες Houthi επιτέθηκαν με drones σε γαλλική φρεγάτα
Οι Houthi, οι οποίοι ελέγχουν μεγάλο μέρος της Υεμένης, διαθέτουν μεγάλο οπλοστάσιο πυραύλων και drones
Σχετικά Άρθρα
Ένα γαλλικό πολεμικό πλοίο στην Ερυθρά Θάλασσα κατέρριψε δύο drones, που εκτόξευσαν εναντίον του οι αντάρτες Houthi από το λιμάνι Ansar Allah της Υεμένης.
«Η αναχαίτιση και η καταστροφή αυτών των δύο αναγνωρισμένων απειλών» πραγματοποιήθηκε αργά στις 9 Δεκεμβρίου 2023 από τη φρεγάτα Languedoc, ανέφερε το γαλλικό γενικό επιτελείο.
Η αναχαίτιση έγινε λίγες μόλις ώρες, αφότου οι Houthi ανακοίνωσαν ότι θα αρχίσουν να στοχεύουν οποιοδήποτε πλοίο διέρχεται από την Ερυθρά Θάλασσα με κατεύθυνση το Ισραήλ, ανεξάρτητα από το αν η ιδιοκτησία του πλοίου συνδέεται με τη χώρα, ως απάντηση στον ισραηλινό αποκλεισμό στην Παλαιστινιακή Λωρίδα της Γάζας.
Οι Houthi, οι οποίοι ελέγχουν μεγάλο μέρος της Υεμένης και διαθέτουν μεγάλο οπλοστάσιο πυραύλων και drones, αποτελούν μέρος του λεγόμενου «Άξονα της Αντίστασης» που υποστηρίζεται από το Ιράν και αντιτίθεται στο Ισραήλ.

Συνεχείς επιθέσεις με πυραύλους και drones


Οι αντάρτες έχουν εκτοξεύσει πολλούς πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη κατά της νοτιότερης ισραηλινής πόλης Eilat από την αρχή του ισραηλινού πολέμου στη Γάζα.
Έχουν επίσης επιτεθεί σε ορισμένα πλοία, στοχεύοντας μέχρι στιγμής πλοία που φέρονται να ανήκουν σε ισραηλινές εταιρείες ή να έχουν δεσμούς με Ισραηλινούς επιχειρηματίες.
Τις τελευταίες εβδομάδες, πλοία του Πολεμικού Ναυτικού των Ηνωμένων Πολιτειών κατέρριψαν έναν αριθμό πυραύλων και μη επανδρωμένων αεροσκαφών που κατευθύνθηκαν προς το μέρος τους που πιστεύεται ότι εκτοξεύτηκαν από τους Houthi από την Υεμένη.
Η τελευταία αναχαίτιση ήταν η πρώτη που έγινε από γαλλικό πολεμικό πλοίο από τότε που ξέσπασε ο πόλεμος στη Γάζα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης