Τελευταία Νέα
Διεθνή

Για πρώτη φορά χρησιμοποιήθηκε το επιθετικό ελικόπτερο Ka-52M στη ζώνη της Βόρειας Στρατιωτικής Περιφέρειας

Για πρώτη φορά χρησιμοποιήθηκε το επιθετικό ελικόπτερο Ka-52M στη ζώνη της Βόρειας Στρατιωτικής Περιφέρειας
O ρωσικός στρατός κατέστρεψε το κέντρο ελέγχου και τα τεθωρακισμένα οχήματα των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων
Αναβαθμισμένα ελικόπτερα Ka-52M επιτέθηκαν σε θέσεις των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στην κατεύθυνση του Donetsk, ανέφερε το υπουργείο Άμυνας στην πρώτη του έκθεση για τη χρήση αυτών των ελικοπτέρων στη ζώνη ειδικής επιχείρησης.
«Τα πληρώματα της αεροπορίας του στρατού σε ελικόπτερα Ka-52M ως μέρος μιας ομάδας κρούσης πραγματοποίησαν επίθεση με πυραύλους σε εχθρικά οχυρά και ανθρώπινο δυναμικό».
Το υπουργείο εξήγησε ότι οι πιλότοι εκτελούσαν μια αποστολή μάχης για να υποστηρίξουν μονάδες χερσαίων δυνάμεων.
Το χτύπημα πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με τις συντεταγμένες που μετέδωσε ο πυροβολητής του αεροσκάφους.
Ως αποτέλεσμα της επίθεσης, ο ρωσικός στρατός κατέστρεψε το κέντρο ελέγχου και τα τεθωρακισμένα οχήματα των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων.
Το εκσυγχρονισμένο ελικόπτερο Ka-52M αναπτύχθηκε με βάση τα αποτελέσματα της χρήσης της βασικής έκδοσης του Ka-52A Alligator στη Συρία.
Το ελικόπτερο έλαβε ένα νέο σύστημα παρατήρησης και πλοήγησης, ένα ραντάρ με κεραία ενεργής συστοιχίας φάσης, ενισχυμένο εξοπλισμό προσγείωσης, ένα διευρυμένο εύρος όπλων, συμπεριλαμβανομένων πυραύλων Ataka-VM (με βεληνεκές έξι χιλιομέτρων), Vikhr (οκτώ χιλιόμετρα) και Vikhr- M" (δέκα χιλιόμετρα) και "Product 305" (πάνω από 14 χιλιόμετρα).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης