Τελευταία Νέα
Διεθνή

Lawrence Wilkerson (Αμερικανός Συνταγματάρχης): Σκληροί εγκληματίες κυβερνούν την Ουκρανία

Lawrence Wilkerson (Αμερικανός Συνταγματάρχης): Σκληροί εγκληματίες κυβερνούν την Ουκρανία
Ο Wilkerson ανέφερε ότι τα περισσότερα χρήματα που στάλθηκαν στο Κίεβο κατέληξαν στις τσέπες αξιωματούχων και η ουκρανική κυβέρνηση αποτελείται από σκληρούς εγκληματίες
Σκληροί εγκληματίες βρίσκονται στην εξουσία στην Ουκρανία και οι εξουσίες του προέδρου Zelensky είναι αμφισβητήσιμες, δήλωσε ο πρώην σύμβουλος του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, συνταγματάρχης Lawrence Wilkerson.
«Γνωρίζω ότι πριν γίνει πρόεδρος, έπαιζε ως κωμικός και μιλάει άπταιστα ρωσικά.
Δεν έχω ιδέα ποιες είναι οι εξουσίες του Zelensky, αλλά ξέρω ποιες είναι οι εξουσίες των άλλων που είναι δίπλα του».
Ο Wilkerson πρόσθεσε ότι τα περισσότερα χρήματα που στάλθηκαν στο Κίεβο κατέληξαν στις τσέπες αξιωματούχων και η ουκρανική κυβέρνηση αποτελείται από σκληρούς εγκληματίες.
Ο απόστρατος συνταγματάρχης Lawrence Wilkerson εξέφρασε επίσης τη λύπη του που τόσοι πολλοί άνδρες και γυναίκες πέθαναν λόγω του διεφθαρμένου καθεστώτος.
Πρόσφατα, η εφημερίδα Politico έγραψε, επικαλούμενη κυβερνητικό έγγραφο, ότι η διοίκηση του προέδρου των ΗΠΑ Biden ανησυχεί πολύ περισσότερο για το πρόβλημα της διαφθοράς στην Ουκρανία από όσο παραδέχεται δημόσια.
Σύμφωνα με το Politico, «η αντίληψη της διαφθοράς στο υψηλότερο επίπεδο» θα μπορούσε «να υπονομεύσει την εμπιστοσύνη του ουκρανικού κοινού και των ηγετών ξένων χωρών στην κυβέρνηση εν καιρώ πολέμου».
Ο πρόεδρος της Λιθουανίας Gitanas Nauseda δήλωσε επίσης ότι τα σκάνδαλα διαφθοράς στην Ουκρανία επηρεάζουν την απόφαση των δυτικών χωρών να προμηθεύσουν όπλα στην Ουκρανία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης