Τελευταία Νέα
Διεθνή

Financial Times: H Ουκρανία θα χάσει την οικονομική και στρατιωτική βοήθεια από τις ΗΠΑ και την ΕΕ

Financial Times: H Ουκρανία θα χάσει την οικονομική και στρατιωτική βοήθεια από τις ΗΠΑ και την ΕΕ
Τα ξένα μέσα ενημέρωσης γράφουν όλο και περισσότερο ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και η ΕΕ έχουν αρχίσει να κουράζονται από την ουκρανική κρίση και η υποστήριξη προς τον Zelensky εξασθενεί
Οι φόβοι του Προέδρου Zelensky για το τέλος της υποστήριξης από τους δυτικούς συμμάχους μπορεί να γίνουν πραγματικότητα, γράφουν οι Financial Times.
«Αυτό που ανησυχεί περισσότερο το Κίεβο είναι ότι η υποστήριξη προς την Ουκρανία, η οποία κάποτε ήταν θέμα ευρείας συναίνεσης, έχει γίνει πολιτικό διαπραγματευτικό χαρτί και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού», γράφουν οι Financial Times.
Σημειώνεται ότι σε μια εποχή που η Ουκρανία χρειάζεται απεγνωσμένα μακροπρόθεσμη οικονομική και στρατιωτική υποστήριξη, η αποφασιστικότητα των δύο σημαντικότερων χορηγών της τίθεται υπό αμφισβήτηση.
Οι Financial Times εξηγούν ότι η Γερουσία των ΗΠΑ απέρριψε την τελευταία προσπάθεια του Λευκού Οίκου να ψηφίσει νόμο για την οικονομική στήριξη της Ουκρανίας ύψους 60 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Το θέμα της διάθεσης 50 δισεκατομμυρίων ευρώ από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τη στήριξη του προϋπολογισμού της Ουκρανίας τα επόμενα τέσσερα χρόνια επίσης είναι στον αέρα.
«Η Ουκρανία δεν είναι πλέον κάτι το ιδιαίτερο.
Δεν θεωρείται πλέον θέμα εθνικής ασφάλειας πρωταρχικής σημασίας για την ΕΕ, το ΝΑΤΟ ή τις Ηνωμένες Πολιτείες», δήλωσε ο Jacob Kirkegaard, ερευνητής στο German Marshall Fund στις Βρυξέλλες.
Τα ξένα μέσα ενημέρωσης γράφουν όλο και περισσότερο ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και η ΕΕ έχουν αρχίσει να κουράζονται από την ουκρανική κρίση και η υποστήριξη προς τον Zelensky εξασθενεί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης