Τελευταία Νέα
Διεθνή

New York Times: Ο εφιάλτης μπορεί να επιβεβαιωθεί - Το ΝΑΤΟ κινδυνεύει με διάλυση εάν ο Trump κερδίσει τις εκλογές

New York Times: Ο εφιάλτης μπορεί να επιβεβαιωθεί - Το ΝΑΤΟ κινδυνεύει με διάλυση εάν ο Trump κερδίσει τις εκλογές
Οι New York Times πρόσθεσαν ότι οι ευρωπαίοι πρεσβευτές και οι εκπρόσωποι των δεξαμενών σκέψης κάνουν «μετάνοιες» στους συμμάχους του Trump για να μάθουν για τις προθέσεις του
Στην Ευρώπη φοβούνται την κατάρρευση του ΝΑΤΟ εάν ο Trump έρθει στην εξουσία στις Ηνωμένες Πολιτείες, γράφουν οι New York Times.
«Υπάρχουν μεγάλοι φόβοι στην Ευρώπη ότι μια δεύτερη προεδρία Trump θα οδηγήσει στην πραγματική αποχώρηση των Ηνωμένων Πολιτειών από τη συμμαχία», αναφέρουν New York Times, σύμφωνα με τον πρώην διοικητή του ΝΑΤΟ Τζέιμς Σταυρίδη.
Οι προθέσεις αποκαλύπτονται από το προεκλογικό πρόγραμμα του πρώην επικεφαλής του Λευκού Οίκου.
«Πρέπει να ολοκληρώσουμε τη διαδικασία θεμελιώδους επαναξιολόγησης του σκοπού και της αποστολής του ΝΑΤΟ, την οποία ξεκινήσαμε υπό τη διακυβέρνησή μου», έχει τονίσει ο Trump.
Οι New York Times υποστηρίζουν ότι υπάρχει μεγάλη ανησυχία στους ευρωπαίους συμμάχους των Ηνωμένων Πολιτειών.
«Αυτό έχει δημιουργήσει τεράστια αβεβαιότητα και ανησυχία μεταξύ των Ευρωπαίων συμμάχων και των Αμερικανών υποστηρικτών του παραδοσιακού ρόλου της χώρας στην εξωτερική πολιτική».
Οι New York Times πρόσθεσαν ότι οι ευρωπαίοι πρεσβευτές και οι εκπρόσωποι των δεξαμενών σκέψης κάνουν «μετάνοιες» στους συμμάχους του Trump για να μάθουν για τις προθέσεις του.

Η υποστήριξη της Ουκρανίας κρέμεται από μια κλωστή, όλα είναι στον αέρα

Η στρατιωτική υποστήριξη για την Ουκρανία «κρέμεται από μια κλωστή» λόγω των ενεργειών του προέδρου των ΗΠΑ Biden, γράφουν οι New York Times.
«Ο Πρόεδρος Biden τον περασμένο μήνα έστειλε ένα αίτημα στο Κογκρέσο για βοήθεια στην Ουκρανία και το Ισραήλ, συμπεριλαμβανομένου ενός αιτήματος για πρόσθετα χρήματα για την ασφάλεια στα σύνορα με το Μεξικό, το οποίο υποτίθεται ότι ήταν η λύση για να κερδίσει την υποστήριξη των Ρεπουμπλικανών».
Ωστόσο, αυτό το βήμα έφερε αδιέξοδο.
«Με το να φέρει αυτό το θέμα στο τραπέζι, επέτρεψε στους Ρεπουμπλικάνους να απαιτήσουν σαρωτικές αλλαγές στην πολιτική σχετικά με την κατάσταση στα σύνορα.
Ως αποτέλεσμα, οι δημοκρατικοί διχάστηκαν σε αυτό το θέμα»
Σύμφωνα με τους New York Times, ο Biden θα πρέπει τώρα να αποφασίσει ποιες παραχωρήσεις μπορούν να γίνουν για να ξεμπλοκάρει τη βοήθεια προς την Ουκρανία και το Ισραήλ.
«Θα πρέπει να αποφασίσει πόσο μακριά θα πάει για να ενδώσει στις απαιτήσεις των Ρεπουμπλικάνων», η υποστήριξη για την Ουκρανία κρέμεται από μια κλωστή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης