Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Αίγυπτος μετά την εκλογική νίκη του al-Sisi θα επεκτείνει τους δεσμούς της με τους BRICS

Η Αίγυπτος μετά την εκλογική νίκη του al-Sisi θα επεκτείνει τους δεσμούς της με τους BRICS
Τι επισήμανε ο Αιγύπτιος οικονομολόγος, διευθυντής του Ασιατικού Κέντρου Έρευνας και Μετάφρασης, Ahmed Mustafa
Η Αίγυπτος, εάν ο Abdel Fattah al-Sisi επανεκλεγεί πρόεδρος της δημοκρατίας, θα συνεχίσει να επεκτείνει τις οικονομικές σχέσεις με τις χώρες BRICS, δήλωσε στο RIA Novosti το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2023 ο Αιγύπτιος οικονομολόγος, διευθυντής του Ασιατικού Κέντρου Ερευνών, Ahmed Mustafa.
Οι προεδρικές εκλογές στην Αίγυπτο θα διεξαχθούν στις 10-12 Δεκεμβρίου, τέσσερις υποψήφιοι θα λάβουν μέρος στον αγώνα για τη θέση του αρχηγού της δημοκρατίας, συμπεριλαμβανομένου του σημερινού προέδρου Abdel Fattah al-Sisi.
«Πιστεύω ότι με την ένταξη στους BRICS, η Αίγυπτος θα προσανατολιστεί περισσότερο προς την Ανατολή», είπε ο ειδικός, απαντώντας στο ερώτημα ποια θα είναι η οικονομική πολιτική της Αιγύπτου εάν ο al-Sis εκλεγεί για τρίτη θητεία.
H Αίγυπτος θα συνεχίσει να επεκτείνει και να εντείνει τις οικονομικές σχέσεις με τις χώρες BRICS.
«Αυτός (o el Sisi) θα προσπαθήσει να αντλήσει περισσότερα οφέλη από τις τράπεζες και τις υποδομές της ομάδας των BRICS για να λάβει δάνεια με πιο ευνοϊκούς όρους αποπληρωμής», σημείωσε ο ειδικός.
Μετά τη σύνοδο κορυφής του οργανισμού που πραγματοποιήθηκε τον Αύγουστο στο Γιοχάνεσμπουργκ , τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Σαουδική Αραβία, το Ιράν, η Αργεντινή, η Αίγυπτος και η Αιθιοπία προσκλήθηκαν επίσημα στο BRICS ενώ η πλήρης ένταξη των νέων χωρών θα ξεκινήσει την 1η Ιανουαρίου 2024.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης