Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ένοπλες ομάδες στο Ιράκ: Οι επιχειρήσεις κατά στόχων των ΗΠΑ θα συνεχιστούν μέχρι την πλήρη απόσυρσή τους

Ένοπλες ομάδες στο Ιράκ: Οι επιχειρήσεις κατά στόχων των ΗΠΑ θα συνεχιστούν μέχρι την πλήρη απόσυρσή τους
Η αναπληρώτρια γραμματέας Τύπου του Πενταγώνου Sabrina Singh δήλωσε ότι ο αριθμός των επιθέσεων σε αμερικανικές εγκαταστάσεις στο Ιράκ και τη Συρία αυξήθηκε στις 78, με 66 στρατιωτικούς τραυματίες
Η ομάδα ισλαμική Αντίσταση στο Ιράκ, η οποία περιλαμβάνει σιιτικές ένοπλες ομάδες, θα συνεχίσει τις επιχειρήσεις κατά των αμερικανικών δυνάμεων στη χώρα μέχρι την αποχώρηση του «τελευταίου στρατιώτη» τους από το Ιράκ, όπως προκύπτει από τη δήλωση των ομάδων, σύμφωνα με δημοσίευμα του Ria Novosti.
«Η Ισλαμική Αντίσταση στο Ιράκ επιβεβαιώνει τη συνέχιση των τζιχαντιστικών της επιχειρήσεων εναντίον των κατοχικών (αμερικανικώn) δυνάμεων μέχρι να φύγει και ο τελευταίος στρατιώτης από τη χώρα μας», αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Επιπλέον, ιρακινές ομάδες δήλωσαν ότι πραγματοποίησαν 11 επιχειρήσεις την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2023, εκτοξεύοντας δεκάδες πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη σε βάσεις των ΗΠΑ στη Συρία και το Ιράκ.
Την Παρασκευή, τοπική πηγή είπε στο RIA Novosti ότι μια αμερικανική βάση στα κοιτάσματα πετρελαίου στην πόλη Al-Shaddadi στην επαρχία Hasakah στη βορειοανατολική Συρία δέχτηκε πυραύλους ενώ τέσσερις ρουκέτες εκτοξεύτηκαν εναντίον της.
Νωρίτερα, η αναπληρώτρια γραμματέας Τύπου του Πενταγώνου Sabrina Singh δήλωσε ότι ο αριθμός των επιθέσεων σε αμερικανικές εγκαταστάσεις στο Ιράκ και τη Συρία αυξήθηκε στις 78, με 66 στρατιωτικούς τραυματίες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης