Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σφοδρές μάχες στην πόλη Khan Younis μεταξύ ισραηλινού στρατού και Hamas

Σφοδρές μάχες στην πόλη Khan Younis μεταξύ ισραηλινού στρατού και Hamas
Τι ανακοίνωσαν οι IDF – Ο ανταρτοπόλεμος της Hamas
Οι ισραηλινές δυνάμεις ανακοίνωσαν ότι ένας εκρηκτικός μηχανισμός πυροδοτήθηκε κοντά στις δυνάμεις στην περιοχή και τα στρατεύματα κατεύθυναν ένα επιθετικό ελικόπτερο για να χτυπήσει στελέχη της Hamas στην οροφή του τζαμιού, ορισμένους άλλους που βγήκαν από μια σήραγγα και άλλους ενόπλους που εντοπίστηκαν στην περιοχή.
Αργότερα, ένα μαχητικό αεροσκάφος της IAF κατέστρεψε το τζαμί μαζί με την υποδομή της σήραγγας κάτω από αυτό, σύμφωνα με τις Ισραηλινές αμυντικές δυνάμεις - IDF.
Εν τω μεταξύ, η επίλεκτη μονάδα Maglan εντόπισε τρεις στελέχη της Hamas που βγήκαν από ένα φρεάτιο τούνελ στο κέντρο του Khan Younis και πυροβόλησαν με RPG εναντίον των στρατευμάτων, λέει ο IDF.
Προσθέτει ότι τα στρατεύματα ανταπάντησαν τα πυρά, σκοτώνοντας τους ένοπλους.
Οι εν λόγω μονάδες κατεύθυναν επίσης επιδρομές με μη επανδρωμένα αεροσκάφη κατά δυνάμεων της Hamas και φρεάτια τεύνελ στην περιοχή.
Ο Ισραηλινός Στρατός λέει ότι η επίλεκτη μονάδα Duvdevan εντόπισε θέση της Hamas, h οποία χρησιμοποιούνταν από στρατιώτες για να στήσουν ενέδρα στα στρατεύματα
. Οι στρατιώτες του Duvdevan πραγματοποίησαν επίθεση στο κτίριο, μαζί με ένα μαχητικό αεροσκάφος της IAF που πραγματοποιούσε πλήγματα σε άλλο πυρήνα της Hamas στην περιοχή.
Το IDF λέει επίσης ότι τα στρατεύματα της Ταξιαρχίας Πεζικού Givati σκότωσαν αρκετούς στελέχη της Hamas και εντόπισαν πολλά φρεάτια τούνελ στη νότια Γάζα - οι δυνάμεις κατέστρεψαν την υποδομή της Hamas και κατεύθυναν αεροπορικές επιδρομές σε κρησφύγετα που χρησιμοποιούνταν από πρακτορεία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης