Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μελέτες επιβεβαιώνουν δύο ακόμη βαριές παρενέργειες του εμβολίου Covid: Καταστρέφει το ουροποιητικό και τον προστάτη

Μελέτες επιβεβαιώνουν δύο ακόμη βαριές παρενέργειες του εμβολίου Covid: Καταστρέφει το ουροποιητικό και τον προστάτη
Μελέτες δείχνουν επίσης ότι το ίδιο το εμβόλιο συνδέεται με αύξηση των λοιμώξεων του ουροποιητικού συστήματος, της υπερδραστήριας ουροδόχου κύστης, της ακράτειας και της αιματουρίας (αίμα στα ούρα).
Μελέτες δείχνουν ότι τα «εμβόλια» Covid-19 προκαλούν βλάβες στον προστάτη και το ουροποιητικό σύστημα
Ενώ η φυσική ανοσία παρέχει τη μεγαλύτερη προστασία έναντι μελλοντικών ιικών στελεχών, δεν υπάρχουν εγγυήσεις και μεγάλο μέρος της επιτυχίας κάποιου στην αντιμετώπιση μιας αναπόφευκτης λοίμωξης εξαρτάται από την υγεία των διαφόρων ανοσοποιητικών λειτουργιών του ατόμου, την απορρόφηση θρεπτικών συστατικών και το είδος των θεραπειών που ακολουθούν. 
Ένα πράγμα είναι σίγουρο: μετά από τρία χρόνια εμβολιασμών κατά του Covid-19 και πολλαπλών αναμνηστικών εμβολίων, ο COVID-19 είναι πιο πιθανό να προσβάλλει τον «εμβολιασμένο» πληθυσμό.

Ευπαθείς οι... εμβολιασμένοι

Οι εμβολιασμένοι είναι πιο πιθανό να υποκύψουν στον COVID-19 και σε μελλοντικές λοιμώξεις από COVID-19, ενώ νέες μελέτες δείχνουν τώρα ότι αυτές οι λοιμώξεις μπορούν να προκαλέσουν βλάβη στην ουροδόχο κύστη, τον προστάτη και το ουροποιητικό σύστημα σύμφωνα με το Natural News.
Για να γίνουν τα πράγματα χειρότερα, μελέτες δείχνουν επίσης ότι το ίδιο το εμβόλιο συνδέεται με αύξηση των λοιμώξεων του ουροποιητικού συστήματος, της υπερδραστήριας ουροδόχου κύστης, της ακράτειας και της αιματουρίας (αίμα στα ούρα).
Ο COVID-19, που επιδεινώνεται από τον εμβολιασμό, επιτίθεται στους υποδοχείς ACE2 στους όρχεις και στον προστάτη, καταστρέφοντας το ουροποιητικό σύστημα
Μια λοίμωξη από SARS-CoV-2, της οποίας πιθανότατα προηγείται εμβόλιο COVID-19, μπορεί να προκαλέσει από μόνη της βλάβη στο ουροποιητικό σύστημα.
Η ιογενής λοίμωξη μπορεί να προκαλέσει φλεγμονή στη γεννητοουρολογική περιοχή, προκαλώντας διόγκωση του προστάτη.
Ένας διογκωμένος προστάτης εμποδίζει τη ροή των ούρων επειδή η ουρήθρα διέρχεται από τον προστάτη.
Η στένωση της ουρήθρας καθιστά το άτομο πιο ευάλωτο σε δισταγμό ούρων, κατακράτηση και λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος.

Βλάβη στους υποδοχείς

Σε μια μελέτη του Οκτωβρίου 2023 που δημοσιεύτηκε στο Journal of Internal Medicine, ερευνητές από το Χονγκ Κονγκ εξηγούν ότι οι ιοί SARS-CoV-2 μπορεί να συνδέονται με τους υποδοχείς ACE-2 και TMPRSS2 στους όρχεις και στον προστάτη, προκαλώντας βλάβη.
Τα αρσενικά και θηλυκά αναπαραγωγικά όργανα έχουν σχετικά υψηλό επίπεδο έκφρασης υποδοχέων ACE-2, καθιστώντας τα δυνητικά πιο ευάλωτα σε βλάβες που προκαλούνται από τη μόλυνση από SARS-CoV-2.
«Οι άνδρες ασθενείς που έχουν μολυνθεί με SARS-CoV-2 είναι πιο πιθανό να έχουν επιδείνωση του LUTS (συμπτώματα του κατώτερου ουροποιητικού συστήματος).
Αυτή η συσχέτιση δεν είναι χωρίς βιολογική αληθοφάνεια», κατέληξαν οι συγγραφείς.
Οι υποδοχείς για τον SARS-CoV-2 και την επιφανειακή πρωτεΐνη αιχμής του είναι άφθονοι στον προστάτη, αυτό επομένως «τον καθιστά στόχο για τον SARS-CoV-2, οδηγώντας σε φλεγμονή και ως εκ τούτου σε αυτά τα αποτελέσματα ενδιαφέροντος», πρόσθεσαν οι συγγραφείς.

O κίνδυνος για τους άντρες

Η μελέτη στο Χονγκ Κονγκ διαπίστωσε ότι οι άνδρες που είχαν λοίμωξη από τον COVID-19 διέτρεχαν μεγαλύτερο κίνδυνο να έχουν διευρυμένο προστάτη και αντιμετώπιζαν μεγαλύτερες πιθανότητες να έχουν λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος, κατακράτηση ούρων και αιματουρία.
Επειδή ο εμβολιασμός καθιστά ένα άτομο πιο ευάλωτο στη μόλυνση, ο εμβολιασμός ουσιαστικά προκαλεί ή/και επιδεινώνει τη φλεγμονή του προστάτη και του ουροποιητικού συστήματος, καθιστώντας το άτομο πιο άρρωστο σε μακροπρόθεσμη βάση.
Οι ασθενείς με προστάτη και ουρολοίμωξη εμφανίζουν χειρότερα συμπτώματα μετά τον εμβολιασμό κατά του COVID
Οι ασθενείς που είχαν ήδη ένα υποκείμενο πρόβλημα με τον προστάτη τους παρουσίασαν επιδείνωση των συμπτωμάτων του κατώτερου ουροποιητικού συστήματος μετά τον εμβολιασμό.

Μεταβολή των πρωτεϊνών

Μια μελέτη του Μαΐου 2022 που δημοσιεύτηκε στο Journal of Clinical Medicine προειδοποίησε τους γιατρούς να παρακολουθούν ασθενείς με συμπτώματα του κατώτερου ουροποιητικού συστήματος μετά τον εμβολιασμό κατά του COVID-19 — ειδικά ασθενείς που υπέφεραν ήδη από υπερδραστήρια κύστη.
Οι συγγραφείς της μελέτης συμβουλεύουν τους εμβολιασμένους ασθενείς να αναζητήσουν περαιτέρω ιατρική βοήθεια εάν τα συμπτώματα του ουροποιητικού τους συστήματος επιδεινωθούν μετά τον εμβολιασμό.
Μια άλλη μελέτη βρίσκει μια άμεση σχέση μεταξύ του εμβολίου και της βλάβης στο ουροποιητικό σύστημα.
Η μελέτη δείχνει ότι οι πρωτεΐνες των ούρων που είναι υπεύθυνες για την ανοσολογική απόκριση μεταβάλλονται πριν και μετά τον εμβολιασμό κατά του COVID-19.
Μελέτες βιοκατανομής που διεξήχθησαν στους εμβολιασμένους έδειξαν ότι η πρωτεΐνη ακίδας που μεταγράφεται από τα εμβόλια mRNA δεν αλλοιώνεται.
Αντίθετα, τείνει να συγκεντρώνεται στις ωοθήκες και τους όρχεις.
Ορισμένες μελέτες δείχνουν ότι αυτές οι πρωτεΐνες αιχμής από το εμβόλιο επιμένουν για πολλούς μήνες έως χρόνια, συμβάλλοντας στη μακροπρόθεσμη βλάβη του εμβολίου.
Capture1_7.JPG
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης