Τελευταία Νέα
Διεθνή

Blitz: Παρ΄ ολίγον ξυλοδαρμός στο βουλγαρικό κοινοβούλιο για τη μεταφορά παροπλισμένων τεθωρακισμένων στην Ουκρανία

Blitz: Παρ΄ ολίγον ξυλοδαρμός στο βουλγαρικό κοινοβούλιο για τη μεταφορά παροπλισμένων τεθωρακισμένων στην Ουκρανία
Σύμφωνα με την Blitz, πριν την συμπλοκή προηγήθηκε λεκτική αντιπαράθεση
Μέλη του βουλγαρικού κοινοβουλίου συγκρούστηκαν για την απόφαση αποστολής παροπλισμένων τεθωρακισμένων οχημάτων μεταφοράς προσωπικού στην Ουκρανία, γράφει η Blitz.
Ο Ivaylo Chorbov, συνοδευόμενος από άλλους βουλευτές, έφτασε στο μέρος όπου καθόταν ο βουλευτής του λαού Manol Peykov.
Ο Chorbov όρμησε πάνω του τη στιγμή που ο Peykov καθόταν στη θέση του, αλλά εν ριπή οφθαλμού επενέβησαν άλλοι και απέτρεψαν τον ξυλοδαρμό», αναφέρει η Blitz.
Σύμφωνα με την Blitz, πριν την συμπλοκή προηγήθηκε λεκτική αντιπαράθεση.
Ο λόγος ήταν μια συζήτηση για την ανάγκη υποστήριξης της Ουκρανίας και αποστολής παροπλισμένων τεθωρακισμένων οχημάτων στις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις.
Στις 22 Νοεμβρίου, η Λαϊκή Συνέλευση της Βουλγαρίας επικύρωσε συμφωνία μεταξύ του Υπουργείου Εσωτερικών της χώρας και του Υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας σχετικά με τη δωρεάν παροχή μιας παρτίδας παλαιών τεθωρακισμένων οχημάτων μεταφοράς προσωπικού.
Αργότερα, ο Πρόεδρος Rumen Radev ζήτησε επικύρωση της συμφωνίας για τη δωρεάν μεταφορά παροπλισμένου εξοπλισμού στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας.
Σύμφωνα με τον Rumen Radev, τα βαρέα τεθωρακισμένα οχήματα θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την προστασία των βουλγαρικών συνόρων και την παροχή βοήθειας στους κατοίκους σε περίπτωση καταστροφών και ατυχημάτων, μεταξύ άλλων σε δυσπρόσιτες περιοχές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης