Τελευταία Νέα
Διεθνή

Macron σε Netanyahu: Ανοίξτε δεύτερο σημείο διέλευσης ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα

Macron σε Netanyahu: Ανοίξτε δεύτερο σημείο διέλευσης ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα
Ο πρόεδρος Macron επανέλαβε στον Netanyahu την ανάγκη να λάβει μέτρα για να σταματήσει τις επιθέσεις εποίκων εναντίον Παλαιστινίων
Ο πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας Emmanuel Macron προέτρεψε τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Benjamin Netanyahu να ανοίξει ένα δεύτερο σημείο διέλευσης, στο Κέρεμ Σαλόμ, για τη μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λωρίδα της Γάζας, την οποία έχει «επειγόντως ανάγκη» ο πληθυσμός του παλαιστινιακού θύλακα.
Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν νωρίτερα οι δύο ηγέτες, ο Macron «υπενθύμισε την ανάγκη προστασίας των αμάχων στη Λωρίδα της Γάζας και υπογράμμισε τη σημασία της επίτευξης εκεχειρίας διαρκείας», αναφέρει η ανακοίνωση που εκδόθηκε από τη γαλλική προεδρία.
Ο πρόεδρος Macron επανέλαβε στον Netanyahu την ανάγκη να λάβει μέτρα για να σταματήσει τις επιθέσεις εποίκων εναντίον Παλαιστινίων στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.
Από την έναρξη του πολέμου μεταξύ Ισραήλ και Hamas στις 7 Οκτωβρίου, τουλάχιστον 264 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί στη Δυτική Όχθη από τον ισραηλινό στρατό ή εβραίους εποίκους, σύμφωνα με απολογισμό της Παλαιστινιακής Αρχής.
Το Σάββατο, ο γάλλος πρόεδρος τόνισε πως πρέπει «να διπλασιαστούν οι προσπάθειες για την επίτευξη εκεχειρίας διαρκείας» μετά την κατάρρευση της προηγούμενης, προειδοποιώντας το Ισραήλ ότι εάν επιμείνει στον στόχο της «ολοκληρωτικής καταστροφής της Hamas» τότε ο πόλεμος ενδέχεται να διαρκέσει 10 χρόνια.
Ο Macron επανέλαβε την αλληλεγγύη της Γαλλίας στον αγώνα του Ισραήλ για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και υπογράμμισε πως ύψιστη προτεραιότητα αποτε

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης