Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Σε ιστορικά χαμηλά η δημοτικότητα της κυβέρνησης Scholz - Το 54% θέλει διακοπή της βοήθειας προς την Ουκρανία

Γερμανία: Σε ιστορικά χαμηλά η δημοτικότητα της κυβέρνησης Scholz - Το 54% θέλει διακοπή της βοήθειας προς την Ουκρανία
Σταθερά πάνω από το 20% η AfD
Η υποστήριξη για την κυβέρνηση συνασπισμού του καγκελαρίου Olaf Scholz έχει συρρικνωθεί στο χαμηλότερο επίπεδο  της διετίας, φθάνοντας στο ιστορικά χάμηλο 17%, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα της χώρας.
Η δημοσκόπηση του ARD έδειξε ότι το 82% των Γερμανών ήταν είτε λιγότερο ευχαριστημένοι είτε καθόλου ευχαριστημένοι με την απόδοση της κυβέρνησης συνασπισμού τα τελευταία δύο χρόνια.
Τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα το βράδυ της Πέμπτης (7/12) δείχνουν τη στήριξη για το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) του καγκελαρίου Scholz στο 14%, δύο μονάδες κάτω από τις αρχές του περασμένου μήνα.
Ο κυβερνητικός εταίρος του SPD, οι Πράσινοι συγκεντρώνουν το 15% των ψήφων, κινούμενοι σε εξίσου χαμηλά ποσοστά.
Ενώ, ο μικρότερος εταίρος του συνασπισμού, οι φιλελεύθεροι Ελεύθεροι Δημοκράτες (FDP), καταγράφονται στο 4%.
Στον αντίποδα η αξιωματική αντιπολίτευση της Γερμανίας, η συντηρητική συμμαχία της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU) και της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CSU), συγκεντρώνει το 32% των ψήφων και πλασάρεται, έτσι, με άνεση στην πρώτη θέση.
Την ίδια στιγμή, η δημοσκόπηση διαπίστωσε ότι το 21% των Γερμανών εκλογέων θα έδινε την ψήφο του στο ακροδεξιό AfD, καθιστώντας το το δεύτερο ισχυρότερο κόμμα πίσω από το μπλοκ CDU/CSU.
Όταν ρωτήθηκαν για την τρέχουσα δημοσιονομική κρίση και για το πώς πρέπει να καλυφθεί το δημοσιονομικό κενό του 2024, η πλειοψηφία των ερωτηθέντων είπε ότι η κυβέρνηση πρέπει να λάβει μέτρα περικοπών.
Περίπου το 54% των Γερμανών δήλωσε ότι θα υποστήριζε πιθανές περικοπές στη στρατιωτική βοήθεια προς την Ουκρανία.
Ένα άλλο 41% δήλωσε ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να εξετάσει το ενδεχόμενο διάθεσης λιγότερων κεφαλαίων για επενδύσεις σε τεχνολογίες φιλικές προς το κλίμα.
Η αντιπροσωπευτική δημοσκόπηση διενεργήθηκε από το ερευνητικό ινστιτούτο infratest dimap στις 4-6 Δεκεμβρίου με δείγμα 1.364 ατόμων πανελλαδικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης