Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Φινλανδία συνέλαβε Ρώσο πολίτη που είναι στη μαύρη λίστα ΗΠΑ, ΕΕ – Η Ουκρανία ζητά την έκδοσή του, συναγερμός στη Μόσχα

Η Φινλανδία συνέλαβε Ρώσο πολίτη που είναι στη μαύρη λίστα ΗΠΑ, ΕΕ – Η Ουκρανία ζητά την έκδοσή του, συναγερμός στη Μόσχα
Ο Ρώσος υπήκοος Voislav Torden, παλαιότερα γνωστός ως Yan Petrovsky, έχει μπει στη μαύρη λίστα τόσο από την Ευρωπαϊκή Ένωση όσο και από τις Ηνωμένες Πολιτείες
Η πρεσβεία της Ρωσίας στη Φινλανδία παρακολουθεί στενά την κατάσταση γύρω από τον Ρώσο υπήκοο, Voislav Torden και είναι έτοιμη να συνεχίσει να υπερασπίζεται τα δικαιώματά του, δήλωσε στο TASS εκπρόσωπος της ρωσικής διπλωματικής αποστολής.
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι Ρώσοι διπλωμάτες λαμβάνουν όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για την εξέλιξη της κατάστασης.
«Είμαστε σε επαφή με τους δικηγόρους του Torden και είμαστε έτοιμοι να λάβουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα για να υπερασπιστούμε τα νόμιμα δικαιώματα και τα συμφέροντά του», σημείωσε ο εκπρόσωπος της πρεσβείας.
Νωρίτερα την Παρασκευή (8/12/2023) το Ανώτατο Δικαστήριο της Φινλανδίας αρνήθηκε να εκδώσει στην Ουκρανία τον Torden, ο οποίος είχε τεθεί υπό κράτηση μετά από αίτημα του Κιέβου και αποφάσισε να τον αφήσει αμέσως ελεύθερο.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Helsingin Sanomat, ο άνδρας συνελήφθη από Φιλανδούς συνοριοφύλακες αμέσως μετά την απελευθέρωσή του.
Ο Ρώσος υπήκοος Voislav Torden, παλαιότερα γνωστός ως Yan Petrovsky, έχει μπει στη μαύρη λίστα τόσο από την Ευρωπαϊκή Ένωση όσο και από τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Η Ουκρανία τον κατηγορεί ότι διέπραξε εγκλήματα στο Donbass το 2014 και το 2015 και ζητά την έκδοσή του.
Συνελήφθη στο αεροδρόμιο του Ελσίνκι στις 20 Ιουλίου και τέθηκε υπό κράτηση για παραβίαση της μεταναστευτικής νομοθεσίας από φινλανδικό δικαστήριο την επόμενη μέρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης