Τελευταία Νέα
Διεθνή

Kiyosaki: Αναλογιστείτε το αδιανόητο, κατάρρευση αγορών - τραπεζών και το τέλος της αμερικανικής αυτοκρατορίας

Kiyosaki: Αναλογιστείτε το αδιανόητο, κατάρρευση αγορών - τραπεζών και το τέλος της αμερικανικής αυτοκρατορίας
Οι διαχρονικοί πυλώνες της παρακμής είναι χρέος, υποτίμηση νομισμάτων και πόλεμος..
Σε μια ζοφερή αποτύπωση του σύγχρονου χρηματοπιστωτικού γίγνεσθαι προβαίνει για άλλη μια φορά με πρόσφατο podcast του ο γνωστός Αμερικανός συγγραφέας και πολυεκατομμυριούχος Robert Kiyosaki, τονίζοντας τη σημασία της οικονομικής εκπαίδευσης και ετοιμότητας.
Και πώς θα μπορούσε να κάνει διαφορετικά, με το χρηματοπιστωτικό σύστημα και τις κοινωνικές δομές στις ΗΠΑ… καταρρέουσες.
Πιο συγκεκριμένα, στο βίντεο, ο Rob Moore ρώτησε τον Kiyosaki: «το χρηματοπιστωτικό σύστημα είναι στημένο;», με τον οικονομολόγο να απαντά: «Θέλεις να με βάλεις σε μπελάδες, έτσι δεν είναι».
Στη συνέχεια διευκρίνισε: «Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στο τέλος μιας αυτοκρατορίας.
Ήρθε το τέλος της, όλες οι αυτοκρατορίες κάποια στιγμή καταρρέουν».
Μάλιστα, για να υποστηρίξει την άποψή του, ο Kiyosaki παρέθεσε ιστορικά παραδείγματα ανασύροντας τα από τη ρωμαϊκή και την ελληνική αυτοκρατορία, σημειώνοντας ότι οι Κινέζοι ήταν οι πρώτοι που χρησιμοποίησαν χαρτονομίσματα.
Σε αυτό το πλαίσιο, υποστήριξε ότι αυτό που παρατηρείται σήμερα μοιάζει με το τέλος της Αμερικανικής Αυτοκρατορίας, υποδηλώνοντας ότι η τρέχουσα περίοδος είναι γεμάτη από κινδύνους.
«Η ήπια προσγείωση της αμερικανικής οικονομίας ανήκει στη σφαίρα… της φαντασίας.
Το πιθανότερο σενάριο είναι η κατάρρευση, το κραχ.
Έχω προειδοποιήσει γι’ αυτό το τεράστιο κραχ στο βιβλίο μου Rich Dads Prophecy pub 2012. Το επόμενο κραχ μπορεί να μετατραπεί σε κατάθλιψη.
Το 2024 είναι έτος εκλογών.
Παρακαλώ, ψηφίστε συντηρητικούς και όχι υπέρ των φιλελεύθερων που ξύπνησαν πρασινωπούς μαρξιστές όπως ο Biden.
Αν εκλεγούν οι Φιλελεύθεροι θα μετατρέψουν τις ΗΠΑ σε ένα μαρξιστικό κράτος όπως η Ρωσία, η Κίνα, η Κούβα.
Παρακαλώ ψηφίστε για τις ελευθερίες μας». είπε.
Αναγκαιότητα

Ο Kiyosaki υπογράμμισε την αναγκαιότητα οικονομικής παιδείας και ετοιμότητας, προτρέποντας το κοινό να εξετάσει τις συνέπειες των σημείων που έθιξε.
Εξέφρασε δε την ανησυχία του για την ανισότητα πλούτου και τις πιθανές επιπτώσεις της, λέγοντας: «Είμαστε μάρτυρες του τι θα μπορούσε να φέρει το τέλος μιας αυτοκρατορίας εάν δεν αντιμετωπίσουμε αυτά τα ζητήματα».
Δεν προέβλεψε καταστροφή, αλλά τόνισε τη σημασία του να είσαι οικονομικά ενημερωμένος και ευέλικτος σε περιόδους αβεβαιότητας.
Διατήρησε μια ισορροπημένη προσέγγιση σε όλο το βίντεο, αποφεύγοντας τον εντυπωσιασμό και την καταστροφολογία.
Αντίθετα ζήτησε από τους θεατές να αναλογιστούν τις μελλοντικές οικονομικές προκλήσεις και στρατηγικές για τη διασφάλιση του χρηματοοικονομικού τους μέλλοντος.
Μοιραία, ο Kiyosaki έθιξε τον ρόλο του χρέους στη δημιουργία πλούτου, αντιπαραβάλλοντας τις προοπτικές των μέσων ανθρώπων με αυτές των επενδυτών σε ακίνητα όπως ο ίδιος και ο πρώην Πρόεδρος Donald Trump, επισημαίνοντας πώς η μόχλευση έχει διευκολύνει τη συσσώρευση πλούτου χάριν οφέλους ορισμένων, ενώ άλλοι, ακολουθώντας τις παραδοσιακές οικονομικές συμβουλές, αντιμετωπίζουν δυσκολίες.
Κατόπιν, αγγίζοντας παγκόσμια ζητήματα, ο οικονομολόγος αναφέρθηκε στις γεωπολιτικές εντάσεις και τις αλλαγές στο παγκόσμιο οικονομικό τοπίο, συμπεριλαμβανομένων της ανόδου της Κίνας και των πιθανών συνεπειών της απώλειας της θέσης των ΗΠΑ ως κυρίαρχης οικονομικής δύναμης.
Τόνισε τη σημασία της κατανόησης της μεταβαλλόμενης φύσης του χρήματος και της επένδυσης σε περιουσιακά στοιχεία όπως ο χρυσός και το ασήμι αντί κανείς να βασίζεται αποκλειστικά στα fiat νομίσματα.
Ο πόλεμος μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς με παρακίνησε να αγοράσω ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο.
Ο πόλεμος γίνεται για το Πετρέλαιο.
Οι υψηλότερες τιμές στο φυσικό αέριο είναι αυτό που θέλουν ο Biden και οι μαρξιστές.
Οι υψηλότερες τιμές στο αέριο θα κάνουν τους φτωχούς φτωχότερους και τους φιλελεύθερους πιο ευτυχισμένους.
Μην είσαι πιόνι του Biden. Μην γίνεστε φτωχότεροι λόγω των υψηλότερων τιμών του φυσικού αερίου του Biden.
Ο Biden είναι μια μαριονέτα των… αφυπνισμένων φιλελεύθερων.
Είναι ο χειρότερος και πιο αδύναμος πρόεδρος στην ιστορία. Έχει ξεπουληθεί και πληρωθεί» σημείωσε.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης