Τελευταία Νέα
Διεθνή

Orban: Σχεδιάζω να πείσω τον Macron ότι η Ουκρανία δεν πρέπει να ενταχθεί στην ΕΕ

Orban: Σχεδιάζω να πείσω τον Macron ότι η Ουκρανία δεν πρέπει να ενταχθεί στην ΕΕ
«Προτείνω να συναφθεί μια συνθήκη στρατηγικής εταιρικής σχέσης με τους Ουκρανούς για να βρεθούμε στην ίδια πλευρά σε διάφορα ζητήματα, όπως η γεωργία, τα τελωνεία και η ασφάλεια», δήλωσε ο Ούγγρος πρωθυπουργός 
Σχετικά Άρθρα
Η Ουγγαρία προτείνει η Ουκρανία και η Ευρωπαϊκή Ένωση να συνάψουν στρατηγική εταιρική σχέση και να ενισχύσουν τη συνεργασία, χωρίς να ενταχθεί το Κίεβο στην ΕΕ, δήλωσε ο Ούγγρος πρωθυπουργός Viktor Orban σε συνέντευξή του στο γαλλικό περιοδικό Le Point.
«Προτείνω να συναφθεί μια συνθήκη στρατηγικής εταιρικής σχέσης με τους Ουκρανούς για να βρεθούμε στην ίδια πλευρά σε διάφορα ζητήματα, όπως η γεωργία, τα τελωνεία και η ασφάλεια.
Είμαι υπέρ της αναβάθμισης της συνεργασίας μας, αν και αυτό δεν σημαίνει ένταξη», είπε.
Με το να επιτευχθεί αυτό, θα ήταν δυνατό να φέρει την «Ουκρανία πιο κοντά στην Ευρώπη» και θα μπορούσαν να εξεταστούν περαιτέρω βήματα μετά από μερικά χρόνια, πρόσθεσε ο Orban.
Τόνισε πως θέλει να πείσει τον Γάλλο πρόεδρο Emmanuel Macron ότι ακριβώς αυτά τα μέτρα είναι απαραίτητα.

Δεν θα ασκήσει veto η Ουγγαρία


Ο Ούγγρος πρωθυπουργός είπε νωρίτερα ότι η Βουδαπέστη προτείνει το θέμα της έναρξης διαπραγματεύσεων με το Κίεβο για την ένταξή του στην Ένωση να μην τεθεί στην ημερήσια διάταξη της επικείμενης συνόδου κορυφής της ΕΕ στις 14-15 Δεκεμβρίου στις Βρυξέλλες.
Σημείωσε ότι η Ουγγαρία δεν θα ασκήσει veto στις συνομιλίες καθώς δεν είναι απαραίτητο, προσθέτοντας ότι υπάρχουν ορισμένα θέματα για τα οποία οι αποφάσεις λαμβάνονται στην ΕΕ μόνο αφού εγκριθούν από όλες τις χώρες, ενώ σε αυτή την περίπτωση δεν υπάρχει συναίνεση.
Οι ηγέτες 27 χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα μπορούσαν να λάβουν απόφαση για την έναρξη συνομιλιών με την Ουκρανία και τη Μολδαβία σχετικά με την ένταξη στην ΕΕ, καθώς και για τη χορήγηση καθεστώτος υποψήφιας χώρας στη Γεωργία, στη σύνοδο κορυφής στις 14-15 Δεκεμβρίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης