Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ - Κογκρέσο: Καμία πρόσθετη βοήθεια στην Ουκρανία πριν το 2024

ΗΠΑ - Κογκρέσο: Καμία πρόσθετη βοήθεια στην Ουκρανία πριν το 2024
«Είναι απίθανο, καθώς η Βουλή των Αντιπροσώπων δεν συνεδριάζει μέχρι την επόμενη εβδομάδα» λέει στο RIA ανώνυμη πηγή
Η Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ είναι απίθανο να εγκρίνει νομοσχέδιο για νέα οικονομική βοήθεια προς την Ουκρανία πριν από το τέλος του έτους, δήλωσε στο κρατικό πρακτορείο RIA Novosti μια ενημερωμένη πηγή στο Κογκρέσο.
«Αυτό είναι απίθανο, καθώς η Βουλή των Αντιπροσώπων δεν συνεδριάζει μέχρι την επόμενη εβδομάδα, και όλο και περισσότερα μέλη του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος τείνουν να μην υποστηρίζουν μια λευκή επιταγή για την παροχή βοήθειας στην Ουκρανία», μετέφερε σχετικά η ανώνυμη πηγή του πρακτορείου.
Xθες (7/12) ο συντονιστής Στρατηγικών Επικοινωνιών του Λευκού Οίκου John Kirby δήλωσε ότι σε λίγες εβδομάδες οι Ηνωμένες Πολιτείες θα εξαντλήσουν τους πόρους για να στηρίξουν τις αρχές του Κιέβου.
Σημείωσε, επίσης, ότι η Ουάσιγκτον δεν μπορεί να δώσει στην πρώην Σοβιετική Δημοκρατία καμία εγγύηση για συνέχιση της χρηματοδότησης λόγω της θέσης του Κογκρέσου.
Ο πρόεδρος Joe Biden το φθινόπωρο ζήτησε περίπου 106 δισεκατομμύρια δολάρια για βοήθεια προς την Ουκρανία και το Ισραήλ, καθώς και για επιχειρήσεις στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού, αλλά δεν έλαβε ξεκάθαρη υποστήριξη στο Κογκρέσο.
Άλλωστε, το αίτημά του πρέπει να εγκριθεί και από τα δύο σώματα.
Ωστόσο, οι Ρεπουμπλικάνοι έχουν διαμηνύσει ότι δεν θα υποστηρίξουν τη διάθεση κεφαλαίων στο καθεστώς του Κιέβου έως ότου ο Λευκός Οίκος αυστηροποιήσει την προστασία των συνόρων των ΗΠΑ.
Ως αποτέλεσμα, η Βουλή των Αντιπροσώπων, στην οποία η πλειοψηφία ανήκει σε μέλη του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, ψήφισε να χορηγηθεί βοήθεια μόνο στο Τελ Αβίβ, αλλά η Γερουσία, η οποία ελέγχεται από Δημοκρατικούς, μπλόκαρε αυτή την απόφαση.
Εάν το Κογκρέσο δεν καταφέρει να συμφωνήσει για βοήθεια προς την Ουκρανία τώρα, αυτό θα πρέπει να γίνει μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων, οι οποίες θα διαρκέσουν από τις 14 Δεκεμβρίου έως τις 9 Ιανουαρίου.
Εν τω μεταξύ, τα χρήματα που είχαν διατεθεί προηγουμένως για τις αρχές του Κιέβου εξαντλούνται, παραδέχτηκε η διοίκηση του Λευκού Οίκου, επομένως μειώνονται τα πακέτα όπλων που αποστέλλονται.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης