Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μήνυμα Ρωσίας στον πρόεδρο της Αργεντινής: Διασφαλίστε τα εθνικά σας συμφέροντα, μην υποκύπτετε στην αποικιοκρατία

Μήνυμα Ρωσίας στον πρόεδρο της Αργεντινής: Διασφαλίστε τα εθνικά σας συμφέροντα, μην υποκύπτετε στην αποικιοκρατία
«Αναμένουμε ότι η νέα κυβέρνηση της Αργεντινής θα προσανατολιστεί προς την πολυμερή διασφάλιση των εθνικών της συμφερόντων», επισημαίνει σε μήνυμά της η Ρωσία
Η Ρωσία ελπίζει ότι η κυβέρνηση του εκλεγμένου προέδρου της Αργεντινής, Javier Milei θα επικεντρώσει την εξωτερική της πολιτική στην πολυμέρεια, δήλωσε ο Ρώσος πρεσβευτής Dmitry Feoktistov σε άρθρο που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Perfil.
«Αναμένουμε ότι η νέα κυβέρνηση της Αργεντινής θα προσανατολιστεί προς την πολυμερή διασφάλιση των εθνικών της συμφερόντων.
Η χώρα σας έχει τους πόρους και τις ικανότητες που απαιτούνται για να χαράξει μια ανεξάρτητη πορεία.
Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να αγνοήσετε αυτούς που προσπαθούν να επιβάλουν στη διεθνή κοινότητα μια τάξη βασισμένη σε κανόνες, η οποία είναι στην πραγματικότητα μια νέα εκδοχή της αποικιοκρατίας», έγραψε.

Θεμελιώδεις αλλαγές

Ο Ρώσος πρέσβης σημείωσε ότι το σύστημα διεθνών σχέσεων υφίσταται πλέον θεμελιώδεις αλλαγές, που συνοδεύονται από την αποδυνάμωση της θέσης των ΗΠΑ και την αυξανόμενη επιρροή των αναπτυσσόμενων χωρών.
«Ορισμένα κράτη φαίνεται να έχουν προβλήματα με το τέλος ενός ιστορικού δρόμου.
Ακόμη και σήμερα, η Δύση κάνει ό,τι μπορεί για να χρησιμοποιήσει τα πλεονεκτήματα που της απομένουν για να διατηρήσει τα θεμέλια μιας παγκόσμιας τάξης που της επιτρέπει να λειτουργεί ως φοροεισπράκτορας από το σύνολο των χωρών.

Πολυμερής ανάπτυξη

Κατά την άποψή του, ο κύριος στόχος των ΗΠΑ και των συμμάχων τους είναι να αποκτήσουν πρόσβαση σε «κρίσιμες πρώτες ύλες του αναπτυσσόμενου κόσμου, συμπεριλαμβανομένων των υδρογονανθράκων, του λιθίου και άλλων στρατηγικών ορυκτών, ζωτικής σημασίας για την ενεργειακή μετάβαση».
«Σε αντίθεση με αυτό, η Ρωσία υποστηρίζει ένα διαφορετικό, αμοιβαία επωφελές μοντέλο οικονομικής συνεργασίας που υποκινείται από τη δική της ιστορική εμπειρία.
Σε αντίθεση με τη Δύση, όπου οι αποικιακές δυνάμεις ευημερούσαν αντλώντας κεφάλαια από τις αποικίες, δίνουμε έμφαση για την ανάπτυξη των περιφερειών», σημείωσε ο Feoktistov.
Ο Milei θα αναλάβει καθήκοντα στις 10 Δεκεμβρίου.
Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, είπε ότι δεν σκοπεύει να προωθήσει τις διακρατικές σχέσεις με τη Βραζιλία, την Κίνα και τη Ρωσία λόγω διαφωνιών με τις πολιτικές αυτών των κρατών, αλλά ταυτόχρονα υποστήριξε ότι δεν θα εμποδίσει τις ιδιωτικές επιχειρήσεις να συναλλάσσονται μαζί τους.
Ο Milei έδειξε το Ισραήλ και τις Ηνωμένες Πολιτείες ως συμμάχους της Αργεντινής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης