Τελευταία Νέα
Διεθνή

Θανάσιμο πλήγμα από ισραηλινό drone στη Συρία - Τέσσερις μαχητές της Hezbollah έπεσαν νεκροί

Θανάσιμο πλήγμα από ισραηλινό drone στη Συρία - Τέσσερις μαχητές της Hezbollah έπεσαν νεκροί
Την είδηση ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
Τέσσερις μαχητές που πρόσκεινται στη Hezbollah σκοτώθηκαν σήμερα (8/12/2023) σε επίθεση ισραηλινού drone που είχε στόχο το όχημα στο οποίο επέβαιναν στη νότια Συρία, ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
«Τέσσερις μαχητές που εργάζονταν για λογαριασμό της Hezbollah σκοτώθηκαν σε επίθεση ισραηλινού drone σε αυτοκίνητο στο Μπάαθ», στην επαρχία Κουνέιτρα, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου, Rami Abdel-Rahman, λέγοντας ότι δεν είναι σε θέση να διευκρινίσει αν αυτοί οι μαχητές ήταν Σύροι, σημειώνοντας ωστόσο ότι οι μαχητές δεν ήταν μέλη του συριακού στρατού.
Χθες, το Συριακό Παρατηρητήριο είχε αναφέρει ότι ο ισραηλινός στρατός «έπληξε με οκτώ πυραύλους» τοποθεσίες κοντά στη Δαμασκό, καθώς και μια «στρατιωτική θέση των δυνάμεων του καθεστώτος στην επαρχία Κουνέιτρα», χωρίς να αναφερθούν θύματα, ως απάντηση σε «βομβαρδισμό του συριακού Γκολάν» που προσαρτήθηκε από το Ισραήλ.
Το Ισραήλ έχει πραγματοποιήσει εκατοντάδες αεροπορικές επιδρομές στη γειτονική Συρία από την έναρξη του εμφυλίου πολέμου στη χώρα αυτή το 2011, με στόχο θέσεις του συριακού στρατού και οργανώσεις που συνδέονται με το Ιράν, όπως η Hezbollah.
Αυτά τα πλήγματα έχουν αυξηθεί από την έναρξη του πολέμου μεταξύ του Ισραήλ και της Hamas στη Λωρίδα της Γάζας, στις 7 Οκτωβρίου, που πυροδοτήθηκε από τη φονική επίθεση του παλαιστινιακού ισλαμικού κινήματος στο ισραηλινό έδαφος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης