Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ράλι στο πετρέλαιο λόγω ΗΠΑ - To brent +3% στα 76,10 δολ.

Ράλι στο πετρέλαιο λόγω ΗΠΑ - To brent +3% στα 76,10 δολ.
Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του πετρελαίου Brent με λήξη τον Φεβρουάριο ενισχύονται  κατά 3% στα 76,10 δολάρια το βαρέλι
Οι τιμές του πετρελαίου ανακάμπτουν από χαμηλό σχεδόν έξι μηνών στη Wall Street την Παρασκευή, καθώς οι επενδυτές εκτίμησαν πώς τα ισχυρότερα από τα αναμενόμενα στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ θα μπορούσαν να επηρεάσουν τη ζήτηση στον μεγαλύτερο καταναλωτή αργού στον κόσμο.
Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του πετρελαίου Brent με λήξη τον Φεβρουάριο ενισχύονται  κατά 3% στα 76,10 δολάρια το βαρέλι, ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αργού West Texas Intermediate σημειώνουν άνοδο κατά 2,8% στα 71,10 δολάρια το βαρέλι.

Στήριξη από OPEC

Οι τιμές κέρδισαν επίσης κάποια στήριξη αφού η Σαουδική Αραβία και η Ρωσία κάλεσαν τα υπόλοιπα μέλη του Οργανισμού Πετρελαιοεξαγωγικών Χωρών και τους συμμάχους του - ομάδα γνωστή ως OPEC+ να τηρήσουν τη συμφωνία για μείωση της παραγωγής που έγινε την περασμένη εβδομάδα.
Οι αγορές αρχικά δεν έμειναν ικανοποιημένες από τον εθελοντικό χαρακτήρα των μειώσεων.
Η Ρωσία και η Σαουδική Αραβία ηγήθηκαν του OPEC+ στην περικοπή των προμηθειών κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους σε μια προσπάθεια να δώσουν ώθηση στις τιμές του πετρελαίου.
Παρά τα κέρδη, και τα δύο συμβόλαια παρέμειναν χαμηλότερα σε επίπεδο εβδομάδας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης