Τελευταία Νέα
Διεθνή

Από την Ελλάδα στις ΗΠΑ ο Τούρκος ΥΠΕΞ Hakan Fidan: Οι συναντήσεις και οι διπλωματικές επαφές του

Από την Ελλάδα στις ΗΠΑ ο Τούρκος ΥΠΕΞ Hakan Fidan: Οι συναντήσεις και οι διπλωματικές επαφές του
Θα συναντηθεί μεταξύ άλλων με τον Αμερικανό ομόλογο του, Antony Blinken
Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Hakan Fidan, θα βρίσκεται, σήμερα Παρασκευή 8/12, στην Ουάσινγκτον, όπου θα συναντηθεί με τον Αμερικανό ομόλογο του, Antony Blinken.
Ο Τούρκος υπουργός μεταβαίνει στις ΗΠΑ ως μέλος της Ομάδας Επαφής για τη Γάζα του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας και του Αραβικού Συνδέσμου, μαζί με τους υπουργούς Εξωτερικών των άλλων χωρών που συμμετέχουν στο σχήμα.
Σύμφωνα με το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, ο Hakan Fidan θα έχει επιπλέον και κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Αμερικανό ομόλογό του.
Στην Ομάδα Επαφής για τη Γάζα, εκτός από τον Τούρκο υπουργό, συμμετέχουν οι υπουργοί Εξωτερικών της Παλαιστινιακής Αρχής, της Αιγύπτου, της Ινδονησίας, του Κατάρ, της Νιγηρίας, της Σαουδικής Αραβίας και της Ιορδανίας.
Οι επτά υπουργοί Εξωτερικών θα μεταβούν την Παρασκευή στον Καναδά.
Κατά την πτήση της επιστροφής του από την Αθήνα, ο Τούρκος πρόεδρος, Recep Tayyip Erdogan, δήλωσε: «Ελπίζουμε ότι αυτή η ομάδα των “επτά” θα αποκομίσει αποτελέσματα όσον αφορά στον τερματισμό της στάσης των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής υπέρ του Ισραήλ σχετικά με τα γεγονότα στη Γάζα. Με αυτό το αποτέλεσμα, μπορούν να ασκήσουν πίεση στο Ισραήλ για ειρήνη».
Αναφερόμενος, τέλος, στη μετάβαση του Hakan Fidan στον Καναδά, τη συνέδεσε και με την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, λέγοντας ότι ο Καναδάς επιμένει σε αυτό το θέμα, τονίζοντας ωστόσο ότι η Οτάβα έχει επιβάλει περιορισμούς στην πώληση των καμερών που χρειάζεται η Τουρκία για να ενσωματώνει στα μη επανδρωμένα αεροσκάφη της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης