Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δάσκαλε που δίδασκες... Έφτασε στη βάση του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ τάνκερ με τόνους ρωσικού πετρελαίου από το Novorossiysk

Δάσκαλε που δίδασκες... Έφτασε στη βάση του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ τάνκερ με τόνους ρωσικού πετρελαίου από το Novorossiysk
Παταγώδης αποτυχία των κυρώσεων από τη Δύση

Η επιβολή κυρώσεων κατά του ρωσικού πετρελαίου από δυτικές χώρες εγείρει ακόμα σοβαρά ερωτηματικά γύρω από την αποτελεσματικότητά τους, αφού οι ίδιες χώρες που επέβαλαν τους περιορισμούς τους παρακάμπτουν...
Αυτό ισχύει, ειδικότερα, για τις Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίες συνεχίζουν να αγοράζουν απευθείας ρωσικό πετρέλαιο.
Ένα παράδειγμα αυτής της κατάστασης, είναι και το δεξαμενόπλοιο, το οποίο απέπλευσε από το Novorossiysk στο Norfolk, τη βάση δηλαδή του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ.
 
Το τάνκερ φαίνεται πως μετέφερε 50 χιλιάδες τόνους ρωσικών πετρελαϊκών προϊόντων, κάτι που επιβεβαιώνεται από στοιχεία από πηγές παρακολούθησης που καταγράφουν την κίνηση των θαλάσσιων σκαφών.

Το δεξαμενόπλοιο AVENCA, με σημαία Λιβερίας ανήκει στη γερμανική εταιρεία μεταφορών Chemikalien Seetransport GmbH (CST) και αναχώρησε από το Novorossiysk στις 13 Νοεμβρίου και έφτασε στο Norfolk στις 7 Δεκεμβρίου.
Υπενθυμίζεται όμως ότι από τις 5 Φεβρουαρίου 2023, οι δυτικές χώρες έχουν επιβάλλει embargo στα ρωσικά πετρελαϊκά προϊόντα. 
Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει απαγορεύσει την αγορά ρωσικού πετρελαίου για τις χώρες μέλη, καθώς και τη μεταφορά πετρελαίου με τα δεξαμενόπλοιά της.
Κατά συνέπεια, οι ενέργειες των ΗΠΑ για την αγορά ρωσικού πετρελαίου θέτουν άμεσα υπό αμφισβήτηση την αποτελεσματικότητα και τη συνέπεια της πολιτικής κυρώσεων που επιβάλλουν οι δυτικές χώρες κατά της Ρωσίας.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης