Τελευταία Νέα
Διεθνή

Erdogan: Ο Netanyahu πρέπει να έχει την τύχη του Milosevic - Να δικαστεί και να τιμωρηθεί από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο

Erdogan: Ο Netanyahu πρέπει να έχει την τύχη του Milosevic - Να δικαστεί και να τιμωρηθεί από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο
Ο Erdogan τόνισε πως «ο Netanyahu και οι συνεργοί του πρέπει να τιμωρηθούν παραδειγματικά»
Ο τούρκος Πρόεδρος Recep Tayyip Erdogan δήλωσε ότι η Τουρκία επιθυμεί το γρήγορο τέλος της γενοκτονίας στη Γάζα και την τιμωρία των δραστών.
Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων στο αεροπλάνο του που επέστρεφε από την Αθήνα, ο Erdogan τόνισε πως «ο Netanyahu και οι συνεργοί του πρέπει να τιμωρηθούν παραδειγματικά».
«Ο Netanyahu διαπράττει επίσης αυτή τη γενοκτονία (τη Γάζα) για να παρατείνει την πολιτική του ζωή και να αποφύγει τη δίκη», σημείωσε σε υψηλούς τόνους ο Τούρκος πρόεδρος.
«Όπως ο (πρώην Σέρβος πρόεδρος Slobodan) Milosevic δικάστηκε στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο, έτσι και ο Netanyahu, καθώς και όλοι οι Ισραηλινοί και μη πολιτικοί που ενεργούν σε συνεννόηση μαζί του, θα πρέπει να διωχθούν για τη σφαγή στη Γάζα», ανέφερε σε έναν τολμηρό ιστορικό παραλληλισμό.
Επιπλέον κατέδειξε τη σημασία της δίωξης των δραστών για να διασφαλιστεί ότι κανείς δεν θα σκεφτεί ξανά να σκοτώσει αμάχους και να βομβαρδίσει νοσοκομεία.
Όπως επεσήμανε: «Επαναλαμβάνονται σφαγές και γενοκτονίες χωρίς καμία λογοδοσία».
Ο πρόεδρος της Τουρκίας χαιρέτισε, επίσης, τη στάση του Ισπανού πρωθυπουργού Pedro Sanchez, σημειώνοντας: «(Αυτός) πραγματικά ξεχώρισε μεταξύ των δυτικών χωρών. Παρά όλες τις προκλήσεις, ο Sanchez επέδειξε αποφασιστικότητα κάνοντας ένα βήμα προς τα εμπρός υποστηρίζοντας την αναγνώριση της Παλαιστίνης από τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης».
«Η Ισπανία, με τον Sanchez να λέει "θα προτείνω την αναγνώριση της Παλαιστίνης από την Ευρωπαϊκή Ένωση", έδειξε μεγάλο θάρρος» συμπλήρωσε, αναφερόμενος στην ισπανική κυβέρνηση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης