Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σενάριο Κορέας για Ουκρανία… προωθούν οι ΗΠΑ - Το Κίεβο θα χάσει εδάφη αλλά θα ανοίξει ο δρόμος για ΕΕ, ΝΑΤΟ

Σενάριο Κορέας για Ουκρανία… προωθούν οι ΗΠΑ - Το Κίεβο θα χάσει εδάφη αλλά θα ανοίξει ο δρόμος για ΕΕ, ΝΑΤΟ
Χωρίς τη βοήθεια του ΝΑΤΟ, το Κίεβο δεν έχει άλλη επιλογή λέει ο Αμερικάνος διπλωμάτης William Taylor
Για σενάριο Κορέας σε περίπτωση που το ΝΑΤΟ δεν αυξήσει τη βοήθεια του προς την Ουκρανία κάνει λόγο ο πρώην πρέσβης των ΗΠΑ στο Κίεβο, William Taylor, τοποθέτηση που προκαλεί ερωτήματα σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη και ευαίσθητη χρονική στιγμή κατά την οποία οι ΗΠΑ δεν μπορούν να συμφωνήσουν στην έγκριση νέας οικονομικής βοήθειας προς τους Ουκρανούς και οι Ευρωπαίοι αδυνατούν να προμηθεύσουν τον ουκρανικό στρατό με τις υπεσχημένες ποσότητες πυρομαχικών.

Απώλεια εδαφών

Σε δηλώσεις του στην Washington Post o Taylor υποστήριξε ότι χωρίς τη βοήθεια του ΝΑΤΟ, το Κίεβο δεν θα έχει άλλη επιλογή από το να αναζητήσει έναν τρόπο να καταλήξει σε διευθέτηση με τη Ρωσία.
«Τελικά η Ουκρανία θα πρέπει να συμφωνήσει με το «κορεατικό σενάριο», με την εγκατάλειψη εδαφών» υπογράμμισε ο Αμερικάνος διπλωμάτης.

Διχοτόμηση

«Είτε το ΝΑΤΟ θα συμφωνήσει να αυξήσει την υποστήριξη του προς την Ουκρανία για να ανακτήσει τον έλεγχο των εδαφών της είτε η Ουκρανία θα πολεμήσει με ανεπαρκή δύναμη και τελικά θα πρέπει να συμφωνήσει στη διχοτόμηση των εδαφών της σύμφωνα με το κορεατικό παράδειγμα» επισημαίνει το δημοσίευμα, επικαλούμενο τον Αμερικάνο διπλωμάτη.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, το κύριο δίλημμα για το Κίεβο είναι αν θα συνεχίσει να αγωνίζεται για μια «αποφασιστική νίκη».

Παιχνίδι ισοπαλίας

«Η πικρή εναλλακτική είναι ένα «παιχνίδι ισοπαλίας».
Εάν μπλοκαριστεί ο αμερικανικός «αγωγός» όπλων, καθιστώντας αδύνατη μια άλλη μεγάλη επίθεση, μια κουρασμένη και όλο και πιο ανήσυχη Ουκρανία δεν θα έχει άλλη επιλογή από το να διερευνήσει την πιθανότητα διευθέτησης, παρόμοια με τη διαίρεση της Βόρειας και Νότιας Κορέας» τονίζει το δημοσίευμα.

Προς ένταξη σε ΕΕ, ΝΑΤΟ

«Μια τέτοια συμφωνία θα εξασφάλιζε τον έλεγχο της Ρωσίας στα εδάφη που έχει καταλάβει από το 2014.
Ταυτόχρονα, μια τέτοια συμφωνία θα μπορούσε να προσφέρει στο Κίεβο την ασφάλεια της μελλοντικής ένταξης στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ» καταλήγει το δημοσίευμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης