Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Σορτάρετε την Tesla» - Bernstein: Sell off 40% στη μετοχή το 2024

«Σορτάρετε την Tesla» - Bernstein: Sell off 40% στη μετοχή το 2024
Η κύρια πρόκληση της Tesla, σύμφωνα με την Bernstein, επικεντρώνεται γύρω από τη ζήτηση
Να σορτάρουν τη μετοχή της Tesla προτρέπει τους επενδυτές η Bernstein, κάνοντας μάλιστα λόγο για  "την καλύτερη ιδέα για το 2024", με τους αναλυτές της να βλέπουν σχεδόν 40% πτωτικό κίνδυνο από τα τρέχοντα επίπεδα.
Οι αναλυτές δίνει αξιολόγηση Underweight για την Tesla και τιμή-στόχο 150 δολάρια ανά μετοχή.
Η μετοχή της Tesla έκλεισε με άνοδο 1,4% την Πέμπτη και έχει αυξηθεί κατά 97% από την αρχή του έτους, σημειώνει το Reuters.
"Σε θεμελιώδες επίπεδο, το 2023 ήταν μια πολύ δύσκολη χρονιά για την Tesla, με κέρδη ανά μετοχή το 2023 ~50% κάτω από τις εκτιμήσεις συναίνεσης στην αρχή του έτους.
Ωστόσο, η μετοχή έχει σχεδόν διπλασιαστεί από τις αρχές του έτους", ανέφεραν οι αναλυτές σε σημείωμα προς τους πελάτες την Παρασκευή.

Η μεγάλη πρόκληση για την Tesla

Η κύρια πρόκληση της Tesla, σύμφωνα με την Bernstein, επικεντρώνεται γύρω από τη ζήτηση που συνδέεται με την περιορισμένη και υψηλού κόστους γκάμα προϊόντων της, που αποτελείται κυρίως από το Model 3 και το Model Y.
Η ανάλυσή τους υποδεικνύει ότι η οικογένεια προϊόντων της Tesla αντιμετωπίζει κορεσμό και αυξημένο ανταγωνισμό στον τομέα των ηλεκτρικών οχημάτων, οδηγώντας στην ανάγκη μειώσεων των τιμών που επηρεάζουν τα περιθώρια κέρδους.
Οι αναλυτές αναμένουν ότι αυτή η πρόκληση θα συνεχιστεί, προβλέποντας την έλλειψη νέων προσφορών υψηλού όγκου από την Tesla μέχρι το 2026.
Η εισαγωγή του Cybertruck θεωρείται ότι έχει περιορισμένη απευθυνόμενη αγορά, με τις εκτιμήσεις να αναφέρουν ότι θα μπορούσε να αποτελέσει αντίβαρο 100 μονάδων βάσης στα μικτά περιθώρια κέρδους το 2024.
Επιπλέον, οι αναλυτές υποστηρίζουν ότι οι εκτιμήσεις της Wall Street για το 2024 είναι "πολύ υψηλές".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης