Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Βουλγαρία θα μεταφέρει στην Ουκρανία... «σκουπίδια», όλα τα ελαττωματικά και απαρχαιωμένα συστήματα αεράμυνας με πυραύλους

Η Βουλγαρία θα μεταφέρει στην Ουκρανία... «σκουπίδια», όλα τα ελαττωματικά και απαρχαιωμένα συστήματα αεράμυνας με πυραύλους
Ο αναπληρωτής υπουργός τόνισε ότι όλα τα όπλα είναι ελαττωματικά και δεν επισκευάζονται στη Βουλγαρία

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Άμυνας της Βουλγαρίας αποφάσισε να παράσχει τελικά στην Ουκρανία... ελαττωματικά, απαρχαιωμένα ή πλεονάζοντα φορητά συστήματα αεράμυνας και διάφορους τύπους αντιαεροπορικών πυραύλων.
Η εν λόγω πρόταση αποτελεί μέρος ενός σχεδίου απόφασης για την παροχή πρόσθετης στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία, που υποβλήθηκε στο κοινοβούλιο από εκπροσώπους των κομμάτων GERB-SDS, «Συνεχιζόμενη Αλλαγή - Δημοκρατική Βουλγαρία» και DPS.
Η πρόταση αναφέρει ότι είναι απαραίτητο να καθοριστούν οι πλεονάζουσες ποσότητες όπλων και εξοπλισμού που απαιτούνται για τον εξοπλισμό στρατιωτικών σχηματισμών σε καιρό πολέμου.
Προτείνεται επίσης η διαπραγμάτευση με τις συμμαχικές κυβερνήσεις του ΝΑΤΟ για την ανάπτυξη συμμαχικών αντιαεροπορικών και παράκτιων αντιπυραυλικών συστημάτων για την ενίσχυση των αμυντικών δυνατοτήτων της Βουλγαρίας.
Το Υπουργείο Άμυνας της Βουλγαρίας σκοπεύει να λάβει μέτρα για να ενταχθεί σε έναν συνασπισμό χωρών για να δημιουργήσει τις δυνατότητες της Ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας να χειρίζεται αεροσκάφη F-16, συμπεριλαμβανομένης της κοινής εκπαίδευσης και χρήσης του εναέριου χώρου της χώρας. 
Ο αναπληρωτής υπουργός τόνισε ότι όλα τα όπλα είναι ελαττωματικά και δεν επισκευάζονται στη Βουλγαρία.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης