Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Putin το ανακοίνωσε: Υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές του 2024 - Πρόεδρος έως το 2030

Ο Putin το ανακοίνωσε: Υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές του 2024 - Πρόεδρος έως το 2030
Έμμεση παραδοχή ότι θα διεκδικήσει την προεδρία της Ρωσίας
(upd) Έστω και έμμεσα ο Ρώσος πρόεδρος, Vladimir Putin ανακοίνωσε ότι θα διεκδικήσει την προεδρία της Ρωσίας στις επικείμενες προεδρικές εκλογές που θα διεξαχθούν από τις 15 έως και τις 17 Μαρτίου του 2024.
Όπως μεταδίδουν τα ρωσικά ΜΜΕ, κατά τη συνομιλία του με τον πρόεδρο του κοινοβουλίου της Λαϊκής Δημοκρατίας του Donetsk Artem Zhoga και στο αίτημα του τελευταίου να υποβάλλει υποψηφιότητα για την προεδρία της Ρωσίας, ο Putin συμφώνησε.
Πρόκειται για μια εξέλιξη πλήρως αναμενόμενη, όπως πλήρως αναμενόμενο είναι και το εκλογικό αποτέλεσμα, καθώς ο Putin είναι το απόλυτο φαβορί.

Πρόεδρος έως το 2030

Αυτό σημαίνει πως ο Putin θα παραμείνει πρόεδρος έως το 2030.

Υπενθυμίζεται πως ο Putin ανέλαβε τα προεδρικά καθήκοντα στις 31 Δεκεμβρίου του 1999 μετά την παραίτηση του πρώτου προέδρου της Ρωσίας, Boris Yeltsin.
Ωστόσο, στο προεδρικό αξίωμα εκλέχθηκε το 2000 ενώ επικράτησε και στις εκλογές του 2004, με αποτέλεσμα να παραμείνει στην προεδρία έως το 2008.
Λόγω του Συντάγματος της Ρωσίας, ο Putin δεν μπορούσε να κάνει και τρίτη προεδρική θητεία και έτσι την περίοδο 2008 – 2012 διετέλεσε πρωθυπουργός της Ρωσίας με πρόεδρο τον Dmitry Medvedev.
Τον Σεπτέμβριο του 2011 και αφού το Σύνταγμα άλλαξε ορίζοντας την προεδρική θητεία στα 6 χρόνια και χωρίς να θέτει περιορισμούς σε διαδοχικές προεδρικές θητείες, ο Medvedev κάλεσε το κόμμα Ενωμένη Ρωσία να στηρίξει για πρόεδρο τον Putin.
Από το 2012 έως και σήμερα ο Putin είναι πρόεδρος της Ρωσίας και απολαμβάνει της εμπιστοσύνης των Ρώσων πολιτών.

Υψηλά επίπεδα αποδοχής

Σύμφωνα με την  τελευταία έρευνα του Πανρωσικού Κέντρου για τη Μελέτη της Κοινής Γνώμης, το επίπεδο εμπιστοσύνης των Ρώσων στον Putin ανέρχεται στο 78,5% ενώ τις δραστηριότητες του εγκρίνει το 75,8%.
Η μελέτη διεξήχθη από τις 27 Νοεμβρίου έως τις 3 Δεκεμβρίου, σε 1,6 χιλιάδες ενήλικες Ρώσους.
Σύμφωνα με το Ίδρυμα Κοινής Γνώμης, η πλειονότητα των Ρώσων (70%) υποστηρίζει την υποψηφιότητα του Putin για νέα θητεία, όπως αποδεικνύεται από στοιχεία από μια μελέτη που διεξήχθη από τις 12 Οκτωβρίου έως τις 13 Νοεμβρίου σε 6,1 χιλιάδες ενήλικες ερωτηθέντες.
Μεταξύ των συναισθημάτων που προκαλεί συχνότερα ο αρχηγός του κράτους, οι ερωτηθέντες ονόμασαν κυρίως εμπιστοσύνη, ελπίδα, ηρεμία, εμπιστοσύνη στο μέλλον, περηφάνια και ευγνωμοσύνη.
Πάνω από το 70% των ερωτηθέντων απάντησε θετικά όταν ρωτήθηκε αν ο πρόεδρος κατανοεί τι ενδιαφέρει τους απλούς ανθρώπους, τις ανάγκες ή τα ενδιαφέροντά τους.
Ταυτόχρονα, το 63% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι οι νέοι έχουν πλέον περισσότερες πιθανότητες επιτυχίας στη ζωή από ό,τι πριν από πέντε χρόνια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης