Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Τρεις ημέρες οι προεδρικές εκλογές, από τις 15 έως και τις 17/3/2024

Ρωσία: Τρεις ημέρες οι προεδρικές εκλογές, από τις 15 έως και τις 17/3/2024
Η πλειοψηφία των Ρώσων φέρεται να υποστηρίζει την τριήμερη εκλογική διαδικασία
Τρεις ημέρες από τις 15 έως και τις 17 Μαρτίου του 2024 θα διαρκέσουν - για πρώτη φορά - οι προεδρικές εκλογές στη Ρωσία όπως ανακοίνωσε η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή.
Η επικεφαλής της Επιτροπής, Ella Pamfilova υποστήριξε πως η τριήμερη ψηφοφορία αρχίζει να αποτελεί παράδοση για το εκλογικό σύστημα της Ρωσίας, καθώς όπως είπε η πλειοψηφία των Ρώσων φέρεται να υποστηρίζει αυτή την εκλογική διαδικασία.
Σύμφωνα με την Pamfilova, η τριήμερη ψηφοφορία είχε εφαρμοστεί κατά την περίοδο της πανδημίας με τις βουλευτικές εκλογές, όταν και είχε υιοθετηθεί με απώτερο στόχο την ασφάλεια των ψηφοφόρων.
Επιπλέον, υποστήριξε πως θα εφαρμοστεί εκτενώς το σύστημα της βιντεο-επιτήρησης των σάκων με τα ψηφοδέλτια, προειδοποιώντας πως οποιοσδήποτε τολμήσει να τους πειράξει, θα πληρώσει βαρύ τίμημα, ενώ υπογράμμισε πως η Επιτροπή θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να ολοκληρωθούν άμεσα όλα τα απαραίτητα κανονιστικά έγγραφα για τις προεδρικές εκλογές, κάτι που θα βοηθήσει στο έργο των εκλογικών επιτροπών στις διάφορες περιφέρειες της Ρωσίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης