Τελευταία Νέα
Διεθνή

Έγκλημα πολέμου από το Ισραήλ ο θάνατος δημοσιογράφου του Reuters

Έγκλημα πολέμου από το Ισραήλ ο θάνατος δημοσιογράφου του Reuters
Το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (HRW) κάνει λόγο για σκόπιμη επίθεση κατά αμάχων
Το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (HRW) αναφέρει ότι τα δύο ισραηλινά πλήγματα που σκότωσαν τον δημοσιογράφο του Reuters, Issam Abdallah και τραυμάτισαν άλλους ήταν "μια προφανώς σκόπιμη επίθεση κατά αμάχων και, ως εκ τούτου, ένα έγκλημα πολέμου".
Η ομάδα προσθέτει ότι οι υπεύθυνοι πρέπει να λογοδοτήσουν.
Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Antony Blinken δήλωσε την Πέμπτη ότι είναι σημαντικό η έρευνα του Ισραήλ για τη δολοφονία να καταλήξει σε συμπέρασμα και να γίνουν γνωστά τα αποτελέσματά της.
Αντιλαμβάνομαι ότι το Ισραήλ έχει ξεκινήσει μια τέτοια έρευνα, και θα είναι σημαντικό να δούμε την έρευνα αυτή να καταλήγει και να δούμε τα αποτελέσματα της έρευνας, τόνισε.

Οι ισχυρισμοί του Ισραήλ

Στις 13 Οκτωβρίου 2023, η τρομοκρατική οργάνωση Χεζμπολάχ εξαπέλυσε επίθεση εναντίον πολλαπλών στόχων στο ισραηλινό έδαφος κατά μήκος των λιβανικών συνόρων, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ισραηλινός στρατός.
«Ένα περιστατικό αφορούσε την εκτόξευση ενός αντιαρματικού πυραύλου, ο οποίος έπληξε τον συνοριακό φράχτη κοντά στο χωριό Hanita.
Μετά την εκτόξευση του αντιαρματικού πυραύλου, προέκυψαν ανησυχίες σχετικά με την πιθανή διείσδυση τρομοκρατών στο ισραηλινό έδαφος.
Σε απάντηση, οι IDF χρησιμοποίησαν πυρά πυροβολικού και τεθωρακισμένων για να αποτρέψουν τη διείσδυση.
Οι IDF είναι ενήμερες για τον ισχυρισμό ότι δημοσιογράφοι που βρίσκονταν στην περιοχή σκοτώθηκαν.
Η περιοχή είναι ενεργή ζώνη μάχης, όπου διεξάγονται ενεργά πυρά και η παραμονή στην περιοχή αυτή είναι επικίνδυνη.
Το περιστατικό εξετάζεται επί του παρόντος», καταλήγει η ανακοίνωση,

Η έρευνα του Reuters διαπίστωσε ότι ένα ισραηλινό πλήρωμα άρματος μάχης σκότωσε τον Abdallah, έναν δημοσιογράφο οπτικού υλικού, και τραυμάτισε έξι δημοσιογράφους ρίχνοντας δύο βλήματα, ενώ οι δημοσιογράφοι κινηματογραφούσαν διασυνοριακούς βομβαρδισμούς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης