Τελευταία Νέα
Διεθνή

Politico: Ο Biden ελπίζει σε συμφωνία για την απελευθέρωση των ομήρων της Hamas πριν από το 2024

Politico: Ο Biden ελπίζει σε συμφωνία για την απελευθέρωση των ομήρων της Hamas πριν από το 2024
Συνεχείς διαβουλεύσεις Αμερικάνων με Κατάρ, Αίγυπτο και Ισραήλ
Να καταλήξει σε συμφωνία για την απελευθέρωση των 138 ομήρων που εξακολουθεί να κρατά η Hamas πριν από την έλευση του 2024 ευελπιστεί η κυβέρνηση Biden.
Σύμφωνα με το Politico, η κυβέρνηση Biden, η οποία σχεδίαζε να επιτύχει την απελευθέρωση των εναπομεινάντων ομήρων της Hamas και την παράταση της ανθρωπιστικής παύσης προτού το Ισραήλ ξεκινήσει μια επίθεση στα νότια της Γάζας, εξακολουθεί να ελπίζει ότι μπορεί να πιέσει για μια συμφωνία πριν από την 1η Ιανουαρίου 2024.
Όπως επισημαίνεται, οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε εξέλιξη και η κατάσταση θα μπορούσε να βελτιωθεί εάν η Hamas συμφωνήσει να απελευθερώσει τις γυναίκες ομήρους.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, αξιωματούχοι από τον Λευκό Οίκο και το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ πέρασαν την περασμένη εβδομάδα σε διαβουλεύσεις με το Κατάρ, την Αίγυπτο και το Ισραήλ για να επιτύχουν μια νέα συμφωνία μεταξύ των πλευρών της σύγκρουσης, χωρίς ωστόσο να υπάρξει θετικό αποτέλεσμα.
Ωστόσο, ο διευθυντής της CIA, William Burns σχεδιάζει να ταξιδέψει και πάλι στο Κατάρ για να συναντηθεί με αξιωματούχους των υπηρεσιών πληροφοριών από το Ισραήλ και την Αίγυπτο, καθώς και με τον πρωθυπουργό και υπουργό Εξωτερικών του Κατάρ, Mohammed bin Abdel Rahman Al Thani.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης