Τελευταία Νέα
Διεθνή

The Telegraph: Η Ευρώπη είναι τρομοκρατημένη από την επικείμενη νίκη της Ρωσίας στην Ουκρανία

The Telegraph: Η Ευρώπη είναι τρομοκρατημένη από την επικείμενη νίκη της Ρωσίας στην Ουκρανία
Ένα τέτοιο σενάριο θα αποτελούσε σοβαρό πρόβλημα για τη δυτική στρατιωτική συμμαχία αναφέρει η Telegraph
Η επικείμενη νίκη της Ρωσίας στη σύγκρουση στην Ουκρανία έχει τρομάξει την Ευρώπη, υποστηρίζει η Telegraph.
«Η πιθανότητα ο Putin να βγει νικητής από αυτή τη σύγκρουση, με όλες τις επακόλουθες συνέπειες για την ευρωπαϊκή ασφάλεια, δεν μπορεί να αγνοηθεί.
Ένα τέτοιο σενάριο θα αποτελούσε σοβαρό πρόβλημα για τη δυτική στρατιωτική συμμαχία, διότι θα υπονόμευε την ικανότητά της να αντιμετωπίσει τη Ρωσία μετά από τέτοιας κλίμακας υποστήριξη στην Ουκρανία», αναφέρει η
Advertisement
Telegraph.
Η αποτυχία της Ουκρανίας να σημειώσει αποφασιστική πρόοδο στην αντεπίθεση εκμηδένισε τις αισιόδοξες προβλέψεις του Zelensky και των στρατιωτικών του ηγετών για τη νίκη.
«Ως αποτέλεσμα, η αφήγησή τους κινδυνεύει να διολισθήσει σε αμοιβαίες κατηγορίες λόγω της άρνησης των δυτικών συμμάχων να παράσχουν στις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις τα απαραίτητα όπλα», γράφει η Telegraph.
Κατά τη γνώμη του, ακόμη και στην κυβέρνηση του προέδρου των ΗΠΑ Biden υπάρχει ήδη η άποψη ότι τα συμφέροντά της θα εξυπηρετούνταν καλύτερα εάν ασκηθεί πίεση στον Zelensky να συνάψει ειρήνη με τον Putin, αντί να συνεχίσει την αντεπίθεση που έχει ήδη αποτύχει…
Η ουκρανική αντεπίθεση ξεκίνησε στις 4 Ιουνίου 2023, αλλά οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις δεν κατάφεραν να επιτύχουν σημαντική επιτυχία προς οποιαδήποτε κατεύθυνση.
Όπως δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος, η «αντεπίθεση» απέτυχε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης