Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η επόμενη ημέρα - Σχέδιο Παλαιστινιακής Αρχής με ΗΠΑ για τη διοίκηση της Γάζας

Η επόμενη ημέρα - Σχέδιο Παλαιστινιακής Αρχής με ΗΠΑ για τη διοίκηση της Γάζας
Αν είναι έτοιμη η Hamas να έρθει σε συμφωνία και να δεχθεί την πλατφόρμα μας, υπάρχει χώρος για συζήτηση λέει ο Παλαιστίνιος πρωθυπουργός
Σχέδιο για τη διοίκηση της Γάζας μετά το τέλος του πολέμου του Ισραήλ με την Hamas επεξεργάζεται η Παλαιστινιακή Αρχή με τις ΗΠΑ όπως ανέφερε ο Παλαιστίνιος πρωθυπουργός Mohammed Shtayyeh.
Σύμφωνα με το Bloomberg ο Shtayyeh υπογράμμισε πως το προτιμώμενο αποτέλεσμα θα ήταν η Hamas να γίνει ήσσων εταίρος υπό την Οργάνωση για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης, συνδράμοντας στο να οικοδομηθεί ένα νέο ανεξάρτητο κράτος που να περιλαμβάνει τη Δυτική Όχθη, τη Γάζα και την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Να μην διχαστούμε

«Η Hamas πριν από τις 7 Οκτωβρίου είναι ένα πράγμα, αλλά μετά από την επίθεση είναι άλλο.
Εάν οι υποστηρικτές του κινήματος της Hamas είναι έτοιμοι να καταλήξουν σε συμφωνία και να αποδεχθούν την πολιτική πλατφόρμα της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης, τότε υπάρχει μια ευκαιρία για διάλογο.
Οι Παλαιστίνιοι δεν πρέπει να διχαστούν» επισήμανε στη συνέντευξη του στο Bloomberg o Shtayyeh, τονίζοντας ότι ο στόχος του Ισραήλ να νικήσει την Hamas είναι μη ρεαλιστικός.
Επιπλέον, υποστήριξε ότι εκπρόσωποι της Hamas θα πρέπει να συμπεριληφθούν στη νέα ηγετική δομή.

Συμφωνία να μην καταλάβει το Ισραήλ τη Γάζα

Ο Shtayyeh υποστηρίζει πως έχουν συμφωνήσει με τις ΗΠΑ ότι «το Ισραήλ δεν πρέπει να καταλάβει εκ νέου τη Λωρίδα της Γάζας, να δημιουργήσει ζώνη ασφαλείας στο έδαφός του ή να εκδιώξει τους Παλαιστίνιους».
«Δεν πρόκειται να ακολουθήσουμε το ισραηλινό στρατιωτικό σχέδιο.
Πρέπει να δημιουργήσουμε έναν μηχανισμό στον οποίο να εργαζόμαστε μαζί με τη διεθνή κοινότητα» υπογράμμισε ο Παλαιστίνιος πρωθυπουργός αναφέροντας πως θα απαιτηθούν τεράστιες προσπάθειες για να βοηθηθεί ο πληθυσμός και να αποκατασταθεί η ζωή στον θύλακα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης