Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η νίκη της Ρωσίας τρομάζει την Ευρώπη – Σοκάρουν στην Γερμανία, απέτυχαν οι Ουκρανοί - Πολωνία: Να παραιτηθεί ο Zelensky

Η νίκη της Ρωσίας τρομάζει την Ευρώπη – Σοκάρουν στην Γερμανία, απέτυχαν οι Ουκρανοί - Πολωνία: Να παραιτηθεί ο Zelensky
The Telegraph: Η Ευρώπη είναι τρομοκρατημένη από την επικείμενη νίκη της Ρωσίας στην Ουκρανία - Le Figaro: Η Ουκρανία απομονώνεται, η κατάσταση επιδεινώνεται, μονόδρομος η νίκη της Ρωσίας
(upd 41) Η νίκη της Ρωσίας στην Ουκρανία τρομάζει την Ευρώπη, αναφέρει εμφατικά η Telegraph… ενώ ο βρετανός υπουργός εξωτερικών David Cameron επικαλείται επιχειρήματα νηπιαγωγείου για να μεταπείσει την κοινή γνώμη… ο Putin μετά την νίκη του στην Ουκρανία θα επιτεθεί και σε άλλες χώρες αλλά αυτό είναι ψευδέστατο…
Το επιχείρημα Biden και David Cameron είναι σαθρό και ιστορικά έχει απαντηθεί, η Ρωσία διεξήγαγε ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία για να προστατεύσει τους ρωσόφωνους δεν έχει άλλες βλέψεις… αυτά είναι επιχειρήματα της Δύσης για να συνεχίσουν την χρηματοδότηση της Ουκρανίας…
Ωστόσο η δήλωση Blinken του αμερικανού υπουργού εξωτερικών σοκάρει… το 90% της βοήθειας που στέλνουν στην Ουκρανία… καταλήγει στις ΗΠΑ και στις βιομηχανίες όπλων… δηλαδή οι ΗΠΑ χρηματοδοτούν τις ΗΠΑ μέσω Ουκρανίας.
Παρόλα αυτά ανάλυση του SIPRI αποκαλύπτει ότι η αμερικανική αμυντική βιομηχανία βρίσκεται στα πρόθυρα της κατάρρευσης καθώς δεν μπόρεσε να προσαρμόσει την παραγωγή της σε έναν πόλεμο υψηλής έντασης, όπως αυτός με τη Ρωσία στην Ουκρανία.
Εν τω μεταξύ επίκειται veto και τελεσίγραφο και στην Ευρώπη αφού αυξάνεται ο αριθμός των χωρών που εναντιώνεται στην μάταιη σύγκρουση στην Ουκρανία…
Στο μέτωπο οι ρώσοι με πυραυλικές επιθέσεις χτύπησαν το Kharkiv ενώ πλέον πέφτει και η Avdiivka η δεύτερη πόλη σύμβολο μετά το Bakhmut.

Jonathan Feiner (Εθνική Ασφάλεια ΗΠΑ): Οι ΗΠΑ θέλουν διαπραγματεύσεις αλλά με ευνοικούς όρους για την Ουκρανία μέχρι τέλος 2024

Οι Ηνωμένες Πολιτείες θέλουν να φέρουν τη Ρωσία σε διαπραγματεύσεις με όρους ευνοϊκούς για το Κίεβο έως στα τέλη του 2024, δήλωσε ο Jonathan Feiner, Κύριος Αναπληρωτής Βοηθός του Προέδρου για την Εθνική Ασφάλεια, σε συνέδριο στο Aspen University.
«Θα θέλαμε οι Ουκρανοί να βρεθούν σε μια θέση στο τέλος του επόμενου έτους στην οποία η Ρωσία θα πρέπει να λάβει μια απόφαση: είτε να καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με όρους αποδεκτούς από το Κίεβο και βάσει του Χάρτη του ΟΗΕ, ο οποίος ενισχύει την κυριαρχία και εδαφική ακεραιότητα ολόκληρης της Ουκρανίας· ή θα αντιμετωπίσουν μια ισχυρότερη Ουκρανία, που θα υποστηρίζεται από ισχυρότερη βιομηχανία στις ΗΠΑ και την Ευρώπη», είπε ο Jonathan Feiner.
Αξιωματούχος του Λευκού Οίκου εξήγησε ότι αυτό ακριβώς είναι το δίλημμα που θα ήθελαν να δημιουργήσουν οι Ηνωμένες Πολιτείες για τη Ρωσία.
Την ίδια στιγμή, ο Jonathan Feiner καταδίκασε τα πλήγματα των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στο ρωσικό έδαφος και είπε ότι η Ουάσιγκτον δεν συντονίζει τις δραστηριότητες για να βομβαρδίσει ρωσικά εδάφη.
Η Μόσχα έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι η δυτική στρατιωτική βοήθεια δεν προοιωνίζεται καλά για την Ουκρανία και απλώς παρατείνει τη σύγκρουση..

Dmitry Peskov (Ρωσία): Καμία διαπραγμάτευση με τους όρους του Κιέβου

Οι Ουκρανοί πρέπει να το καταλάβουν δεν αποτελούν προτεραιότητα και κυρία ανησυχία των ΗΠΑ
υποστήριξε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Dmitry Peskov, ο οποίος υποστήριξε ότι κάθε άλλο παρά ρεαλιστικές είναι οι δηλώσεις ότι η Ρωσία θα μπορούσε να συμμετάσχει σε διαπραγματεύσεις με την Ουκρανία υπό τους όρους του Κιέβου.
«Οι Αμερικάνοι νοιάζονται πρωτίστως για τον εαυτό τους, ακόμα και αν αυτό έχει ως κόστος τις ζωές πολλών Ουκρανών» είπε ο Peskov.
Ερωτηθείς για το πότε ο Vladimir Putin θα ανακοινώσει την υποψηφιότητα του για το προεδρικό αξίωμα της Ρωσίας δεδομένου ότι οι εκλογές ορίστηκαν για τις 15 με 17 Μαρτίου, ο Peskov είπε πως θα το πράξει όταν το κρίνει απαραίτητο, αν και ο Ρώσος πρόεδρος το επιβεβαίωσε εμμέσως σε σημερινές του δηλώσεις.

Slutsky (Ρωσική Δούμα): Ζουν σε ουτοπία οι ΗΠΑ

«Ο κύριος αναπληρωτής σύμβουλος των ΗΠΑ για την Εθνική Ασφάλεια δεν μπορεί να υπαγορεύσει όρους για συνομιλίες με την Ουκρανία στη Ρωσία.
Πολύ περισσότερο που το Κίεβο δεν είναι σε θέση να προωθήσει τους δικούς του όρους για διαπραγματεύσεις.
Θα ήταν ουτοπία να σκεφτεί κανείς ότι αυτή η θέση μπορεί να αλλάξει ριζικά προς το καλύτερο για τον ουκρανικό στρατό έως το 2024.
Μάλλον το αντίθετο», δήλωσε ο Leonid Slutsky επικεφαλής της διεθνούς επιτροπής της Ρωσικής Κρατικής Δούμας

Goncharenko (Ουκρανός βουλευτής): Δεν θα υπάρξει ΝΑΤΟ για την Ουκρανία

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Antony Blinken πιέζει τους Ευρωπαίους ομολόγους του να σταματήσουν οποιεσδήποτε συνομιλίες για την ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ, σύμφωνα με τον Ουκρανό βουλευτή, Oleksiy Goncharenko.
Δεν πρόκειται για έναν δευτερεύοντα πολιτικό.
Είναι ο γιος πρώην του δημάρχου της Οδησσού και μέλος της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της Ουκρανίας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης (PACE). Οι ισχυρισμοί του διατυπώθηκαν δημόσια σε μια σειρά κειμένων που αναρτήθηκαν στο κανάλι του στο Telegram (στα ουκρανικά).
Έγραψε: «Δυστυχώς, δεν θα υπάρξει ΝΑΤΟ για την Ουκρανία. Ξεχάστε το, δεν θα συμβεί».
Ο Goncharenko σημειώνει ότι «αρκετές πηγές» στην Ουάσιγκτον του είπαν ότι το θέμα της ένταξης της Ουκρανίας στην Ατλαντική Συμμαχία «ενοχλεί τις ελίτ των ΗΠΑ» και το Κίεβο δεν θα πρέπει να περιμένει κάτι, ούτε μετά τον πόλεμο.
Ο Ουκρανός πολιτικός σχολίασε επίσης τη συνεχιζόμενη τριβή μεταξύ του Ουκρανού προέδρου Volodymyr Zelensky και του Ανώτατου Διοικητή των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, στρατηγού Valery Zaluzhny.
Σύμφωνα με τον Goncharenko, η Ουάσινγκτον «δεν είναι χαρούμενη» γι' αυτό.

Washington Post: Σενάριο Κορέας για Ουκρανία… προωθούν οι ΗΠΑ - Το Κίεβο θα χάσει εδάφη

Για σενάριο Κορέας σε περίπτωση που το ΝΑΤΟ δεν αυξήσει τη βοήθεια του προς την Ουκρανία κάνει λόγο ο πρώην πρέσβης των ΗΠΑ στο Κίεβο, William Taylor.
Σε δηλώσεις του στην Washington Post o Taylor υποστήριξε ότι χωρίς τη βοήθεια του ΝΑΤΟ, το Κίεβο δεν θα έχει άλλη επιλογή από το να αναζητήσει έναν τρόπο να καταλήξει σε διευθέτηση με τη Ρωσία.
«Τελικά η Ουκρανία θα πρέπει να συμφωνήσει με το «κορεατικό σενάριο», με την εγκατάλειψη εδαφών» υπογράμμισε ο Αμερικάνος διπλωμάτης.
«Είτε το ΝΑΤΟ θα συμφωνήσει να αυξήσει την υποστήριξη του προς την Ουκρανία για να ανακτήσει τον έλεγχο των εδαφών της είτε η Ουκρανία θα πολεμήσει με ανεπαρκή δύναμη και τελικά θα πρέπει να συμφωνήσει στη διχοτόμηση των εδαφών της σύμφωνα με το κορεατικό παράδειγμα» επισημαίνει το δημοσίευμα, επικαλούμενο τον Αμερικάνο διπλωμάτη.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, το κύριο δίλημμα για το Κίεβο είναι αν θα συνεχίσει να αγωνίζεται για μια «αποφασιστική νίκη».
«Η πικρή εναλλακτική είναι ένα «παιχνίδι ισοπαλίας».
Εάν μπλοκαριστεί ο αμερικανικός «αγωγός» όπλων, καθιστώντας αδύνατη μια άλλη μεγάλη επίθεση, μια κουρασμένη και όλο και πιο ανήσυχη Ουκρανία δεν θα έχει άλλη επιλογή από το να διερευνήσει την πιθανότητα διευθέτησης, παρόμοια με τη διαίρεση της Βόρειας και Νότιας Κορέας» τονίζει το δημοσίευμα.
«Μια τέτοια συμφωνία θα εξασφάλιζε τον έλεγχο της Ρωσίας στα εδάφη που έχει καταλάβει από το 2014.
Ταυτόχρονα, μια τέτοια συμφωνία θα μπορούσε να προσφέρει στο Κίεβο την ασφάλεια της μελλοντικής ένταξης στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ» καταλήγει το δημοσίευμα.

Washington Post: Η Ουκρανία δεν έχει ούτε έναν εκπαιδευμένο στρατιώτη

Η Ουκρανία δεν έχει σχεδόν κανέναν εκπαιδευμένο στρατιώτη για το πεδίο της μάχης ενώ οι στρατεύσιμοι αρνούνται να πολεμήσουν για τις ουκρανικές αρχές, αναφέρει σε δημοσίευμά της η Washington Post.
«Ειλικρινά, χρειαζόμαστε περισσότερους στρατιώτες. Το επαγγελματικό στρατιωτικό προσωπικό εξαντλείται», αναφέρει η εφημερίδα, μεταφέροντας τη δραματική έκκληση ενός Ουκρανού αξιωματικού με το διακριτικό όνομα Dolphin, που είναι επικεφαλής ομάδας της 68ης Ταξιαρχίας.
Η εφημερίδα σημειώνει επίσης ότι «συνεντεύξεις με Ουκρανούς σε ηλικία στράτευσης δείχνουν ότι πολλοί εξ αυτών είναι απρόθυμοι να πολεμήσουν για μια στρατιωτική κυβέρνηση που θεωρείται διεφθαρμένη και ανίκανη».
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι ουκρανικές αρχές χρησιμοποιούν τα πάντα, από πρόσθετες περιπολίες έως συρματοπλέγματα για να εμποδίσουν τους άνδρες που πληρούν τις προϋποθέσεις για στράτευση να φύγουν από την Ουκρανία.

The Telegraph: Η Ευρώπη είναι τρομοκρατημένη από την επικείμενη νίκη της Ρωσίας στην Ουκρανία

Η επικείμενη νίκη της Ρωσίας στη σύγκρουση στην Ουκρανία έχει τρομάξει την Ευρώπη, υποστηρίζει η Telegraph.
«Η πιθανότητα ο Putin να βγει νικητής από αυτή τη σύγκρουση, με όλες τις επακόλουθες συνέπειες για την ευρωπαϊκή ασφάλεια, δεν μπορεί να αγνοηθεί.
Ένα τέτοιο σενάριο θα αποτελούσε σοβαρό πρόβλημα για τη δυτική στρατιωτική συμμαχία, διότι θα υπονόμευε την ικανότητά της να αντιμετωπίσει τη Ρωσία μετά από τέτοιας κλίμακας υποστήριξη στην Ουκρανία», αναφέρει η Telegraph.
Η αποτυχία της Ουκρανίας να σημειώσει αποφασιστική πρόοδο στην αντεπίθεση εκμηδένισε τις αισιόδοξες προβλέψεις του Zelensky και των στρατιωτικών του ηγετών για τη νίκη.
«Ως αποτέλεσμα, η αφήγησή τους κινδυνεύει να διολισθήσει σε αμοιβαίες κατηγορίες λόγω της άρνησης των δυτικών συμμάχων να παράσχουν στις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις τα απαραίτητα όπλα», γράφει η Telegraph.
Κατά τη γνώμη του, ακόμη και στην κυβέρνηση του προέδρου των ΗΠΑ Biden υπάρχει ήδη η άποψη ότι τα συμφέροντά της θα εξυπηρετούνταν καλύτερα εάν ασκηθεί πίεση στον Zelensky να συνάψει ειρήνη με τον Putin, αντί να συνεχίσει την αντεπίθεση που έχει ήδη αποτύχει…
Η ουκρανική αντεπίθεση ξεκίνησε στις 4 Ιουνίου 2023, αλλά οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις δεν κατάφεραν να επιτύχουν σημαντική επιτυχία προς οποιαδήποτε κατεύθυνση.
Όπως δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος, η «αντεπίθεση» απέτυχε.

Scott Ritter (πρώην CIA): Ο Zelensky θα αντιμετωπίσει την οργή των Ουκρανών

«Οι Ρώσοι θα αρχίσουν να ασκούν πίεση στους Ουκρανούς, μετά την αποτυχημένη αντεπίθεση», επισημαίνει ο πρώην αξιωματικός της CIA, Scott Ritter.
«Οι Ρώσοι θα έχουν την πρωτοβουλία από εδώ και πέρα.
Και τελικά η ουκρανική γραμμή πρόκειται να καταρρεύσει.
Η αδυναμία της Ουκρανίας να εξασφαλίσει κάθε είδους απτή επιτυχία στο πεδίο της μάχης θα οδηγήσει σε πολιτική αναταραχή στο Κίεβο.
Τελικά, ο Zelensky θα αντιμετωπίσει την οργή των στρατιωτών του. Αισθάνονται προδομένοι από την ανικανότητά του.
Ειδικά όταν γίνεται σαφές πόσο διεφθαρμένος είναι και πόσο διεφθαρμένη είναι η κυβέρνησή του. Όλοι το γνωρίζουν», επεσήμανε ο Ritter.

Focus: Αποτυχία η αντεπίθεση των Ουκρανών, δεν πέτυχαν ούτε έναν στόχο τους

Η αντεπίθεση των Ουκρανών κατέληξε σε αποτυχία καθώς δεν κατάφεραν να επιτύχουν κανέναν από τον στόχο που είχαν θέσει
αναφέρει δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού Focus.
«Τα στρατεύματα του Κιέβου δεν μπόρεσαν να μπουν… σφήνα στις ρωσικές θέσεις στη νότια Ουκρανία και να φτάσουν στην Αζοφική Θάλασσα.
Επίσης, δεν κατάφεραν να αποδυναμώσουν τη Ρωσία ούτε πολιτικά ούτε στρατιωτικά» υποστηρίζει το Focus, υπογραμμίζοντας πως Ουάσιγκτον και Κίεβο είχαν διαφορετικές απόψεις για τη διεξαγωγή των εχθροπραξιών.
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες υποστήριζαν την πραγματοποίηση ενός ισχυρού χτυπήματος, ενώ η Ουκρανία επέμενε στη διασπορά των δυνάμεων σε ολόκληρη τη γραμμή του μετώπου.
Γεγονός είναι ότι οι προτάσεις του αμερικανικού στρατού βασίστηκαν στη δική τους εμπειρία, η οποία περιελάμβανε αεροπορική υπεροχή και μεγάλο αριθμό καλά εκπαιδευμένων στρατιωτών» αναφέρει το Focus, επισημαίνοντας πως το αμερικανικό και ευρωπαϊκό στρατιωτικό-βιομηχανικό συγκρότημα δεν μπόρεσε να καλύψει τις ανάγκες των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, οι οποίες ξοδεύουν τεράστιες ποσότητες βλημάτων πυροβολικού καθημερινά.
«Ως αποτέλεσμα των καθυστερήσεων, όταν ξεκίνησε η ουκρανική αντεπίθεση τον Ιούνιο, ο ρωσικός στρατός ήταν καλά προετοιμασμένος και τα ναρκοπέδια που δημιούργησε έγιναν ένα ανυπέρβλητο εμπόδιο» τονίζει το Focus.

Zeit: Ο σύμμαχος του Putin, ο Viktor Orban θα δώσει τελεσίγραφο στην ΕΕ και την Ουκρανία

Ο Ούγγρος πρωθυπουργός Viktor Orban μπορεί να επηρεάσει τη βοήθεια της ΕΕ προς την Ουκρανία, υποστηρίζει η γερμανική εφημερίδα Zeit.
Ο Viktor Orban δεν είναι απλώς ένας παίκτης.
Είναι ένας άνθρωπος που θέλει να αλλάξει την ΕΕ.
Ο Viktor Orban, ενώ διατηρεί άριστες σχέσεις με τον Ρώσο πρόεδρο Putin , πιστεύει ότι η πολιτική της ΕΕ έναντι της Ουκρανίας είναι ένα θεμελιώδες λάθος αναφέρει η Zeit.
O Viktor Orban είναι σε θέση να «απειλεί» την ΕΕ με τη χρήση βέτο στη βοήθεια προς την Ουκρανία, παρά το γεγονός ότι για τις Βρυξέλλες η υποστήριξη του Κιέβου έχει γίνει «υπαρξιακή αναγκαιότητα».
Ο Ούγγρος πρωθυπουργός μπορεί να καταφύγει σε αυτό το μέτρο εάν αγνοηθούν οι εκκλήσεις του για στρατηγική συζήτηση για τη διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Πρόσφατα, ο Viktor Orban σημείωσε ότι το φιλόδοξο σχέδιο της Ευρώπης για την Ουκρανία, οι εμπνευστές του οποίου ήλπιζαν να νικήσουν τη Ρωσία χρηματοδοτώντας το Κίεβο, αποδείχθηκε αποτυχία.

Orban: Σχεδιάζω να πείσω τον Macron ότι η Ουκρανία δεν πρέπει να ενταχθεί στην ΕΕ

Η Ουγγαρία προτείνει η Ουκρανία και η Ευρωπαϊκή Ένωση να συνάψουν στρατηγική εταιρική σχέση και να ενισχύσουν τη συνεργασία, χωρίς να ενταχθεί το Κίεβο στην ΕΕ, δήλωσε ο  Orban σε συνέντευξή του στο γαλλικό περιοδικό Le Point.
«Προτείνω να συναφθεί μια συνθήκη στρατηγικής εταιρικής σχέσης με τους Ουκρανούς για να βρεθούμε στην ίδια πλευρά σε διάφορα ζητήματα, όπως η γεωργία, τα τελωνεία και η ασφάλεια.
Είμαι υπέρ της αναβάθμισης της συνεργασίας μας, αν και αυτό δεν σημαίνει ένταξη», είπε.
Με το να επιτευχθεί αυτό, θα ήταν δυνατό να φέρει την «Ουκρανία πιο κοντά στην Ευρώπη» και θα μπορούσαν να εξεταστούν περαιτέρω βήματα μετά από μερικά χρόνια, πρόσθεσε ο Orban.
Τόνισε πως θέλει να πείσει τον Γάλλο πρόεδρο Emmanuel Macron ότι ακριβώς αυτά τα μέτρα είναι απαραίτητα.

David Cameron (ΥΠΕΞ Βρετανίας): Μετά την νίκη του στην Ουκρανία ο Putin… θα διεκδικήσει περισσότερα

Ο Ρώσος πρόεδρος Putin θα θελήσει περισσότερα εάν η Δύση δεν τον σταματήσει στην Ουκρανία, δήλωσε ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών David Cameron σε συνέντευξή του στο Sky News.
Το μήνυμά μου είναι ότι μια απειλή για την ευρωπαϊκή ασφάλεια είναι επίσης απειλή για την αμερικανική ασφάλεια.
Γνωρίζουμε τον Putin, αν δεν τον σταματήσουμε τώρα, θα επιστρέψει για περισσότερα» ισχυρίζεται ο David Cameron.
Ο Ρώσος πρεσβευτής στις Ηνωμένες Πολιτείες, σχολιάζοντας μια παρόμοια δήλωση του προέδρου Biden , είπε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες έχασαν την επαφή με την πραγματικότητα, συζητώντας την πιθανότητα άμεσης στρατιωτικής σύγκρουσης με τη Ρωσία.
Κ
άλεσε τις αμερικανικές αρχές να συνέλθουν και να σταματήσουν να σπέρνουν τον όλεθρο σε όλο τον κόσμο στην προσπάθεια τους να διατηρήσουν την ηγεμονία τους.
Η Ρωσία έχει επανειλημμένα τονίσει ότι δεν αποτελεί απειλή για καμία από τις χώρες της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας, αλλά δεν θα αγνοήσει ενέργειες που είναι δυνητικά επικίνδυνες για τα συμφέροντά της.

Biden σε Κογκρέσο: 80.000 Αμερικάνοι στρατιώτες στην Ευρώπη

Για δεκάδες χιλιάδες Αμερικάνους στρατιώτες στην Ευρώπη κάνει λόγο ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Joe Biden σε επιστολή του προς το Κογκρέσο.
Όπως αναφέρεται στην επιστολή αυτή, «περίπου 80.000 στρατιωτικό προσωπικό των ΗΠΑ έχει τοποθετηθεί ή αναπτυχθεί σε κράτη –μέλη του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη.
Σύμφωνα με τον Biden, η δύναμη αυτή είναι απαραίτητη για τον περιορισμό της Ρωσίας αλλά και για την ασφάλεια των Συμμάχων.
Υπενθυμίζεται πως στην αντίστοιχη επιστολή του προς το Κογκρέσο τον περσινό Δεκέμβριο, ο Biden έκανε λόγο για μια δύναμη περίπου 90.000 στρατιωτών.

Blinken (ΥΠΕΞ ΗΠΑ): Το 90% της οικονομικής βοήθειας προς την Ουκρανία… επιστρέφει στις ΗΠΑ

Περίπου το 90% των αμερικανικών κονδυλίων που διατέθηκαν για στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία κατευθύνθηκαν στην πραγματικότητα στο στρατιωτικό-βιομηχανικό συγκρότημα των ΗΠΑ, τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Anthony Blinken σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Βρετανό υπουργό Εξωτερικών.
«
Και μια ακόμη υποσημείωση, περισσότερο για το αμερικανικό κοινό.
Αν κοιτάξετε τις επενδύσεις που κάναμε για να υπερασπιστούμε την Ουκρανία, αποδεικνύεται ότι το 90% της στρατιωτικής βοήθειας που παρείχαμε δαπανήθηκε στην πραγματικότητα εδώ, στην ΗΠΑ, με τους κατασκευαστές μας, και αυτό οδήγησε στη δημιουργία περισσότερων αμερικανικών θέσεων εργασίας», δήλωσε ο επικεφαλής του αμερικανικού τμήματος εξωτερικής πολιτικής.
Ο Anthony Blinken τόνισε ότι η παροχή βοήθειας στην Ουκρανία ήταν ένα ερέθισμα για την ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας.
«Περισσότερη ανάπτυξη για τη δική μας οικονομία. Είναι μια κερδοφόρα κατάσταση για όλους, επομένως πρέπει να συνεχίσουμε», κατέληξε.
Ο Blinken αγνόησε προκλητικά ότι σκοτώθηκαν στην Ουκρανία 500.000 στρατιώτες αντί για ειρήνη… όλα τέθηκαν στον βωμό της απληστίας και το πώς θα κερδίσουν οι πολεμικές βιομηχανίες.

SIPRI: Στα όρια της κατάρρευσης η δυτική αμυντική βιομηχανία

Το Ινστιτούτο Ερευνών Ειρήνης της Στοκχόλμης (SIPRI) σε ανάλυσή του επισημαίνει ότι η δυτική στρατιωτική βιομηχανία δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τον όγκο των παραγγελιών και, επιπλέον, δεν μπορεί να προσαρμόσει την παραγωγή της σε «πόλεμο υψηλής έντασης».
Αυτό έχει εκθέσει τις δυτικές χώρες, κυρίως τις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς δεν διαθέτουν τις ισχυρές αμυντικές βιομηχανίες που θα ήθελαν οι άλλοι να πιστεύουν, επισημαίνει το Associated Press, που δημοσιεύει την ανάλυση του SIPRI.
«Πολλές εξοπλιστικές εταιρείες αντιμετωπίζουν εμπόδια στην προσαρμογή της παραγωγής για πόλεμο υψηλής έντασης», δήλωσε η Lucie Béraud-Sudreau, διευθύντρια του Προγράμματος Στρατιωτικών Δαπανών και Παραγωγής Όπλων του ανεξάρτητου ινστιτούτου.
Ο Nan Tian, ανώτερος ερευνητής στο SIPRI, είπε: «Αρχίζουμε να βλέπουμε μια εισροή νέων παραγγελιών που συνδέονται με τον πόλεμο στην Ουκρανία».
Ανέφερε ορισμένες μεγάλες αμερικανικές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων των Lockheed Martin και Raytheon Technologies, και σημείωσε ότι «λόγω των υφιστάμενων καθυστερήσεων στις παραγγελίες και των δυσκολιών στην αύξηση της παραγωγικής ικανότητας, τα έσοδα από αυτές τις παραγγελίες πιθανότατα θα αντικατοπτρίζονται στα οικονομικά αποτελέσματα των εταιρειών σε δύο έως τρία χρόνια».

Επικίνδυνο σημάδι… - Poroshenko (Ουκρανία): Απαράδεκτο να είμαστε όμηροι των Αμερικάνων

Για επικίνδυνο σημάδι όσον αφορά τη στάση των ΗΠΑ κάνει λόγο ο πρώην πρόεδρος της Ουκρανίας, Petro Poroshenko, ο οποίος υποστήριξε πως είναι απολύτως απαράδεκτο η Ουκρανία να είναι όμηρος των Αμερικάνων.
Ο πρώην Ουκρανός πρόεδρος αναφέρεται στη μη έγκριση την περασμένη Τετάρτη από το Κογκρέσο του σχεδίου οικονομικής βοήθειας ύψους άνω των 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων προς την Ουκρανία και το Ισραήλ.
Σε δηλώσεις του στο γαλλικό τηλεοπτικό κανάλι France 24, ο Poroshenko έκανε λόγο για μια απολύτως απαράδεκτη κατάσταση.
«Σιχαίνομαι την ιδέα ότι η Ουκρανία θα μπορούσε να είναι όμηρος των εσωτερικών πολιτικών διεργασιών ενόψει των εκλογών του επόμενου έτους στις ΗΠΑ.
Αυτό είναι απολύτως απαράδεκτο» υπογράμμισε ο Poroshenko, αναφέροντας πως οι δυσκολίες στην ψηφοφορία για το πακέτο βοήθειας για το Κίεβο είναι ένα «επικίνδυνο σημάδι».

Dmitry Medvedev (Ρωσικό Συμβούλιο Ασφαλείας): Η οικογένεια Biden θέλει να συνεχιστεί η αιματοχυσία στην Ουκρανία

Ο αντιπρόεδρος του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας Dmitry Medvedev έγραψε στο κανάλι Telegram ότι το Κίεβο θα λάβει χρήματα από τις Ηνωμένες Πολιτείες, αν όχι τώρα, τότε το επόμενο έτος, προκειμένου να συνεχίσει τις «επιχειρήσεις στον πόλεμο».
"Η διοίκηση και οι φοβισμένοι ανάδοχοί τους, φυσικά, θα λάβουν τα χρήματα.
Όχι τώρα, αλλά τη νέα χρονιά.
Για να συνεχίσουν τις επιχειρήσεις στον πόλεμο με οποιοδήποτε κόστος.
Και για αυτό το λάφυρο, νέα ποτάμια αίματος θα ρέουν, την ευθύνη την φέρει η οικογένεια Biden και όλων των καθάρματων της Ουκρανίας».

Waldemar Skrzypczak (Πολωνός Στρατηγός): Για να σταματήσουν οι μάχες πρέπει άμεσα να παραιτηθεί ο Zelensky

 Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Vladimir Zelensky πρέπει να παραιτηθεί αμέσως για να σταματήσουν οι μάχες, δήλωσε ο Πολωνός στρατηγός Waldemar Skrzypczak σε συνέντευξή του στο Rzeczpospolita.
Η πρόκληση σύγκρουσης μεταξύ στρατιωτικών ηγετών είναι ένας κακός τρόπος για να ενισχύσει κανείς τη θέση του.
Αλλά αυτό ακριβώς κάνει ο Vladimir Zelensky.
Ήρθε η ώρα για αυτόν, μάλλον κουρασμένος από αυτό που συμβαίνει, να φύγει, γιατί οι ενέργειές του, εννοώ ότι η ταραχώδης κατάσταση στο Κίεβο σίγουρα δεν ωφελεί την Ουκρανία», τόνισε ο Waldemar Skrzypczak.
Επιπλέον, κατά τη γνώμη του, είναι πλέον αδύνατο να επιτευχθούν οι στόχοι που έθεσε στον εαυτό του ο Ουκρανός πρόεδρος - να επιστρέψει τα εδάφη.
Ως εκ τούτου, πολλοί στη Δύση αναρωτιούνται αν υπάρχει νόημα να συνεχίσουν να υποστηρίζουν την Ουκρανία, κατέληξε ο Skrzypczak.
Πρόσφατα, τα ουκρανικά μέσα ενημέρωσης γράφουν όλο και περισσότερο για την αυξανόμενη αντιπαράθεση μεταξύ Zelensky και Zaluzhny του αρχηγού του στρατού.
Πολύ αναστάτωση προκάλεσε η συνέντευξη του αρχιστράτηγου στο περιοδικό The Economist, στην οποία δήλωσε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας έχουν φτάσει σε αδιέξοδο.

Le Figaro: Η Ουκρανία απομονώνεται, η κατάσταση επιδεινώνεται, μονόδρομος η νίκη της Ρωσίας

Η κατάσταση της Ουκρανίας επιδεινώνεται καθώς συσσωρεύονται προβλήματα με τη μορφή ελλείψεων όπλων, αποδυνάμωσης της δημόσιας υποστήριξης στη Δύση και αυξανόμενου εσωτερικού πολιτικού ανταγωνισμού, ενώ η Ρωσία έχει καταφέρει να αντισταθεί στις δυτικές προσπάθειες απομόνωσης, τονίζει η εφημερίδα Le Figaro.
«Η Ουκρανία απομονώνεται ολοένα και περισσότερο στο φόντο της Ρωσίας», αναφέρει η εφημερίδα Le Figaro για την κατάσταση στην Ουκρανία.
Τα δυτικά κράτη «δεν τηρούν τις υποσχέσεις τους στο Κίεβο» σχετικά με την προμήθεια των απαραίτητων όπλων, κάτι που «εξηγεί σε μεγάλο βαθμό» την αποτυχία της αντεπίθεσης των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας (AFU).
Σημειώνεται ότι η «οικονομία πολέμου» που υποσχέθηκε ο Γάλλος Πρόεδρος Macron δεν απέδωσε πραγματικούς καρπούς, ενώ η ρωσική στρατιωτική βιομηχανία έχει «μπει σε κατάσταση μάχης» και γι' αυτό η Μόσχα μπορεί να μετατοπίσει την ισορροπία δυνάμεων στο πεδίο της μάχης υπέρ της.
Ταυτόχρονα, η εφημερίδα Le Figaro σημειώνει ότι οι ευρωπαϊκές χώρες δεν είναι έτοιμες να κάνουν θυσίες ώστε «οι Ουκρανοί να μπορούν να αντισταθούν στη Ρωσία με καλύτερες συνθήκες» και εντός της ΕΕ, οι διαφωνίες αυξάνονται ξανά σχετικά με την παροχή νέας βοήθειας στο Κίεβο.
Η κόπωση και η διάσπαση στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ακριβώς αυτό που υπολόγιζε ο Ρώσος Πρόεδρος για να αλλάξει την πορεία του πολέμου.
Εδώ και αρκετές εβδομάδες, ο Ρώσος πρόεδρος επιδεικνύει την ανωτερότητά του υπό τις καλύτερες συνθήκες για την Ρωσία.
Ο στρατός του έχει αντιμετώπισε τους υποστηριζόμενους από τη Δύση Ουκρανούς, έσπασε την απομόνωση της Δύσης και παρέκαμψε τις κυρώσεις βασιζόμενος στους συμμάχους του στον παγκόσμιο Νότο, και συνέχισε τα ταξίδια στο εξωτερικό», αναφέρει η εφημερίδα Le Figaro.
Αρνητικός παράγοντας για το Κίεβο ήταν η σύγκρουση που ξέσπασε στη Μέση Ανατολή μεταξύ του Ισραήλ και του παλαιστινιακού κινήματος της Hamas, εξαιτίας της οποίας «η ουκρανική σύγκρουση εξαφανίστηκε από τα ραντάρ».
Επίσης η κόπωση για τον πόλεμο γίνεται ολοένα και πιο εμφανής μεταξύ των Ουκρανών και «η διάλυση της ιερής πολιτικής ένωσης είναι ολοένα και πιο εμφανής».
Το τελευταίο εκφράζεται σε δημόσιες ομιλίες από αντιπάλους του πολιτικού καθεστώτος του Ουκρανού προέδρου Zelensky και τον άρρητο ανταγωνισμό του με τον Ανώτατο Διοικητή των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας Valery Zaluzhny.

Σε αυτό το πλαίσιο, εάν δεν δοθεί βοήθεια στην Ουκρανία θα οδηγήσει σε στρατιωτική ήττα.
Η Ευρώπη δεν είναι επί του παρόντος σε θέση να αρπάξει την ηγεσία από τους Αμερικανούς εάν η Ουάσιγκτον διακόψει την στρατιωτική βοήθεια.
Δεν έχει ούτε τα μέσα ούτε την πολιτική βούληση να το κάνει» κατέληξε η εφημερίδα Le Figaro.

Konstantin Bondarenko (Ουκρανός επιστήμονας): Η Ουκρανία θα οδηγηθεί στην καταστροφή, ανέφικτα τα σύνορα του 1991

Η αποτυχία του Κιέβου να εφαρμόσει το σχέδιο για να φτάσει στα σύνορα του 1991 θα οδηγήσει σε καταστροφή, δήλωσε ο Ουκρανός πολιτικός επιστήμονας και επικεφαλής του Ουκρανικού Ιδρύματος Πολιτικής Konstantin Bondarenko.
«Αν δεν πάει σύμφωνα με το σχέδιο, αν και αμφιβάλλω ότι υπήρχε κάποιο σχέδιο», υπήρχαν γενικά συνθήματα, γενικές φράσεις που έλεγαν ότι μόνο τα σύνορα του 1991 και τίποτα άλλο, κανένας συμβιβασμός, αλλά αυτό δεν είναι σχέδιο
Αυτό είναι ένα σύνθημα, αυτό είναι ένα κάλεσμα.
Εάν αυτό το σύνθημα δεν πραγματοποιηθεί, θα είναι καταστροφικό για την Ουκρανία», είπε ο Konstantin Bondarenko.
Πρόσθεσε ότι τα προβλήματα που θα αντιμετωπίσει η Ουκρανία θα περιλαμβάνουν την ερήμωση, τη διάσπαση της κοινωνίας και την απώλεια εδαφών.
Σύμφωνα με τον ειδικό, αυτοί οι παράγοντες θα στοιχειώνουν το Κίεβο για δεκαετίες.
Επισήμως, το Κίεβο έχει επανειλημμένα απορρίψει τη δυνατότητα διπλωματικής λύσης στη σύγκρουση στην Ουκρανία πριν φτάσει στα σύνορα του 1991.
Την ίδια στιγμή, το Bloomberg επέστησε προηγουμένως την προσοχή στον αυξανόμενο αριθμό Ουκρανών πολιτών που υποστηρίζουν παραχωρήσεις υπέρ της Ρωσίας.

Forbes: Στις 5 νέες μηχανοκίνητες ταξιαρχίες της Ουκρανίας, ο εξοπλισμός δεν είναι δυτικός αλλά παλαιός σοβιετικός

Στις 5 νέες μηχανοκίνητες ταξιαρχίες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, ο στρατιωτικός εξοπλισμός ουσιαστικά προέρχεται από ξεπερασμένα σοβιετικά οχήματα, αναφέρει το Forbes.
Επί του παρόντος, πέντε νέες μηχανοκίνητες ταξιαρχίες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας βρίσκονται σε διαδικασία σχηματισμού: 150η, 151η, 152η, 153η και 154η
«Καμία από τις φωτογραφίες των νέων μηχανοκίνητων ταξιαρχιών των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας δεν απεικονίζει, ωστόσο, τον εξοπλισμό της ταξιαρχίας.
Ένα παλιό BMP-1 εμφανίζεται σε μερικές φωτογραφίες, αλλά πιθανότατα ανήκει στη μονάδα εκπαίδευσης.
Το Forbes σημείωσε ότι η έλλειψη οχημάτων μάχης πεζικού μετατρέπει τις μηχανοκίνητες ταξιαρχίες σε συνηθισμένο ελαφρύ πεζικό.
Το Forbes ανέφερε ότι οι νέες μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας δεν θα λάβουν δυτικά οχήματα μάχης, καθώς ο ουκρανικός στρατός φοβάται την ταχεία απώλεια νέου εξοπλισμού στη μάχη.
Σύμφωνα με το Forbes, οι ταξιαρχίες πιθανότατα θα λάβουν απαρχαιωμένα σοβιετικά οχήματα μάχης πεζικού BMP-1, τα οποία έχουν εξαιρετικά κακή προστασία.
Επιπλέον, υπάρχει ο κίνδυνος να δοθούν στις νέες ταξιαρχίες τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού MT-LB ή ακόμα και φορτηγά ως αντικατάσταση τυπικών οχημάτων μάχης πεζικού.
«Στην πραγματικότητα, αυτές οι νέες ταξιαρχίες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας μπορούν να πάνε στη μάχη με ελαφρά θωρακισμένα οχήματα - με προφανή αντίκτυπο στις μαχητικές ικανότητες τους…
Νωρίτερα, η Washington Post ανέφερε ότι επικρατεί αβεβαιότητα σε όλα τα μέτωπα για τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας και το ηθικό εξασθενεί αφού πάνω από 125.000 Ουκρανοί στρατιώτες έχουν σκοτωθεί.

Βουλγαρία: Το Κοινοβούλιο απέρριψε το προεδρικό veto στην αποστολή τεθωρακισμένων οχημάτων στην Ουκρανία

Το Κοινοβούλιο της Βουλγαρίας απέρριψε το veto του προέδρου της χώρας, Rumen Radev στη συμφωνία για τον εφοδιασμό της Ουκρανίας με τεθωρακισμένα οχήματα.
Στους 162 οι βουλευτές που τάχθηκαν κατά του προέδρου ο οποίος πιστεύει ότι αυτά τα οχήματα χρειάζονται οι Βούλγαροι συνοριοφύλακες.
Πενήντα πέντε βουλευτές καταψήφισαν τις προμήθειες τεθωρακισμένων οχημάτων στην Ουκρανία.
Η συμφωνία προβλέπει τη μεταφορά περίπου 100 τεθωρακισμένων οχημάτων πεζικού με όπλα, τα οποία δεν χρησιμοποιούνται από το βουλγαρικό υπουργείο Εσωτερικών και ανταλλακτικά για αυτά.

Recktenwald (Υποψήφιος Πρόεδρος ΗΠΑ): Μάταια επιχειρείται η αποσταθεροποίηση της Ρωσίας, δεν πιάνουν ούτε οι συνωμοσίες

Οι Ηνωμένες Πολιτείες μάταια στηρίζουν την Ουκρανία με όπλα και χρήματα για να αποσταθεροποιήσουν τη Ρωσία, δήλωσε ο υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ και πολιτικός επιστήμονας Recktenwald.

Οι αμερικανικές ελίτ, έχουν εμμονή με την αποσταθεροποίηση και την προετοιμασία μιας συνωμοσίας, για αλλαγή εξουσίας στη Ρωσία, αυτός είναι ο απώτερος στόχος τους.
Και πραγματικά πιστεύουν ότι μπορούν να το επηρεάσουν μέσω της τρελής χρηματοδότησης και παροχή όπλων στην Ουκρανίας.
Ο υποψήφιος πρόεδρος τόνισε τον παραλογισμό των ελπίδων των Αμερικανών πολιτικών για πραξικόπημα στην Ρωσία.
Χαρακτήρισε τα αντιρωσικά σχέδια της Ουάσιγκτον ως «εγκληματική πράξη».
Επίσης, σύμφωνα με τον Recktenwald, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Biden ψεύδεται ξεκάθαρα όταν λέει ότι η νίκη της Ρωσίας στην Ουκρανία θα οδηγήσει στην εισβολή της στις χώρες του ΝΑΤΟ.
Ο πολιτικός επιστήμονας υποστήριξε ότι η Μόσχα δεν σχεδιάζει καν να στερήσει την ανεξαρτησία του από το Κίεβο.
Επιπλέον, προέβλεψε ότι το Donbass θα παραμείνει μέρος της Ρωσίας, ανεξάρτητα από το τι κάνει η Δύση.
«Οι Αμερικανοί στέλνουν κυνικά και ανήθικα τους Ουκρανούς σε βέβαιο θάνατο, αυτό είναι έγκλημα κατέληξε ο Recktenwald.

Ρωσία: Θα προστατεύσουμε όποιον βρίσκεται στην τρομοκρατική λίστα θανάτου των Ουκρανών

Η Ρωσία θα παράσχει προστασία σε ανθρώπους, που θα μπορούσαν να γίνουν στόχοι τρομοκρατικών επιθέσεων από τους Ουκρανούς,
δήλωσε ο Viktor Bondarev, πρώτος αντιπρόεδρος της Επιτροπής Άμυνας και Ασφάλειας του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου.
Ο γερουσιαστής έκανε τη δήλωση αφού το πρακτορείο ειδήσεων RBC-Ukraine δημοσίευσε μια λίστα με πολιτικούς στη Ρωσία που θα μπορούσαν να έχουν την ίδια μοίρα με τον πρόσφατα δολοφονηθέντα πρώην Ουκρανό βουλευτή Ilya Kiva.
Η λίστα περιλαμβάνει τον πρώην πρόεδρο της Ουκρανίας Viktor Yanukovich, τον πρώην πρωθυπουργό της Ουκρανίας Nikolay Azarov, τον πρώην βουλευτή Oleg Tsaryov, τον πρώην αρχηγό του κόμματος της αντιπολίτευσης «Πλατφόρμα για τη Ζωή», το οποίο απαγορεύτηκε στην Ουκρανία, Viktor Medvedchuk και τον κυβερνήτη της περιφέρειας Kherson, Vladimir Saldo.

Τι συμβαίνει στο μέτωπο

Ένας αιχμάλωτος Ουκρανός ελεύθερος σκοπευτής είπε πώς καταστράφηκε ολόκληρη η διμοιρία του

Οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις που αποβιβάστηκαν στην ανατολική όχθη του Δνείπερου καταστράφηκαν ολοσχερώς δήλωσε ο Ουκρανός πεζοναύτης Maxim Mironchuk, ο οποίος παραδόθηκε.
«Τουλάχιστον 200 σκοτώθηκαν και καμιά 300αριά τραυματίστηκαν.
Είναι πολύ λίγοι που έχουν απομείνει, σκοτωθήκαμε σχεδόν όλοι. Αποδεικνύεται ότι ολόκληρη η διμοιρία μου σκοτώθηκε. Αποδεικνύεται ότι είμαι ο μόνος που έχει μείνει από τη διμοιρία».
Ο Mironchuk είναι ελεύθερος σκοπευτής της 36ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, παραδόθηκε στους στρατιώτες της ρωσικής ομάδας στρατευμάτων Dnepr στην ανατολική όχθη της περιοχής Kherson στις αρχές Δεκεμβρίου 2023.

Πέφτει η Avdiivka στα χέρια των ρώσων

Οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποίησαν επιθετικές επιχειρήσεις κοντά στην Avdiivka στις 7 Δεκεμβρίου και πρόσφατα προέλασαν.

Γεωγραφικά πλάνα που δημοσιεύθηκαν στις 5 και 6 Δεκεμβρίου δείχνουν ότι οι ρωσικές δυνάμεις έκαναν οριακές προελεύσεις ανατολικά του Stepove (3 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Avdiivka) και νοτιοανατολικά της Avdiivka. Ρώσοι ισχυρίστηκαν επίσης στις 6 και 7 Δεκεμβρίου ότι οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν κοντά στο Stepove, ανατολικά της Avdiivka, και στη βιομηχανική ζώνη νοτιοανατολικά της Avdiivka.
Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις απέκρουσαν τις ρωσικές επιθέσεις ανατολικά της Novobakhmutivka (9 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Avdiivka) και κοντά στο Stepove, Avdiivka, Sieverne (5 χιλιόμετρα δυτικά της Avdiivka), Tonenke (5 χιλιόμετρα δυτικά της Avdiivka) και Pervomaiske (11 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά). του Avdiivka).
Οι ρωσικές δυνάμεις επιτέθηκαν επίσης κοντά στο Novokalynove (8 χλμ βόρεια της Avdiivka) και στο εργοστάσιο κοκ στην Avdiivka.

Οι Ουκρανοί έχασαν πάνω από 4.570 στρατιώτες σε μόλις 7 ημέρες

Η Ουκρανία έχασε περισσότερους από 1.560 στρατιώτες στην κατεύθυνση του Donetsk την περασμένη εβδομάδα, ανακοίνωσε την Παρασκευή (8/12/2023) το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
Στη δεδομένη χρονική περίοδο, οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις απέκρουσαν 19 επιθέσεις από ουκρανικά στρατεύματα στην κατεύθυνση Kupyansk και 18 επιθέσεις στην κατεύθυνση του Donetsk.
Το Κίεβο έχασε επίσης σχεδόν 1.500 στρατιώτες στην κατεύθυνση Krasny Liman, σχεδόν 900 στρατιώτες στο Νότιο Donetsk, έως και 350 στρατιώτες στην Kherson και έως και 260 στρατιώτες στην κατεύθυνση Zaporizhia.

Luhansk_Battle_Map_Draft_December_7_2023.png

Bakhmut_Battle_Map_Draft_December_7_2023.png

Avdiivka_and_Donetsk_City_Battle_Map_Draft_December_12072023.png

Donetsk_Battle_Map_Draft_December_7_2023.png

Pryatykhatky_and_Robotyne_Battle_Map_Draft_December_6_2023_1.png
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης