Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε υψηλό 2 μηνών η Wall - Σημαντικά κέρδη εν μέσω προσδοκιών για το fiscal cliff - Άνοδος 2,1% για το ADR της ΕΤΕ

Σε υψηλό 2 μηνών η Wall - Σημαντικά κέρδη εν μέσω προσδοκιών για το fiscal cliff -  Άνοδος 2,1% για το ADR της ΕΤΕ
Με θετικά πρόσημα τερμάτισε σήμερα, Δευτέρα, η Wall εν μέσω προσδοκιών για ευτυχή κατάληξη στις διαπραγματεύσεις για την αποτροπή του fiscal cliff των ΗΠΑ. Παράλληλα, οι δείκτες κατέγραψαν υψηλό 2 μηνών.
Ειδικότερα, ο Dow έκλεισε στις 13.351 μονάδες, αυξημένος  κατά +0,87%. Ο S&P 500 τερμάτισε στο +1,15% και στις 1.447 μονάδες. Ο Nasdaq έκλεισε στο +1,46% στις 3.055 μονάδες.
Κέρδη +2,10%, στα 1,71 δολάρια, κατέγραψε το ADR της Εθνικής. Στα 1,62 δολάρια το χαμηλό ημέρας, στα 1,73 δολάρια το υψηλό.
Νωρίτερα, την πρόταση των Ρεπουμπλικάνων απέρριψε εκ νέου ο πρόεδρος των ΗΠΑ, B. Obama, στο περιθώριο των διαπραγματεύσεων για την αποτροπή του fiscal cliff.
«Ο Οbama δεν προτίθεται να δεχθεί μια συμφωνία που δεν απαιτεί πολλά από τους πλουσιότερους όσον αφορά τους φόρους και αντίθετα μεταθέτει το βάρος στη μεσαία τάξη και τους ηλικιωμένους» διαμήνυσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, J. Carney.
Ωστόσο, ο J. Carney εξέφρασε την αισιοδοξία του για την επίλυση των εναπομεινάντων διαφορών.
Την ίδια ώρα, την ελπίδα του για την επίτευξη συμφωνίας με το στρατόπεδο των Δημοκρατικών για την αποτροπή του fiscal cliff, εξέφρασε εκ νέου ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος της Βουλής των ΗΠΑ, J. Boehner.
Παράλληλα, ο J. Boehner διαμήνυσε πως το σχέδιο αύξησης των φορολογικών συντελεστών προσδοκά στην είσπραξη 1 εκατ. δολαρίων, ενώ κατέστησε σαφές πως η πλειονότητα των πολιτών πρέπει να προστατευτεί από την εν λόγω αύξηση των συντελεστών.
Την ίδια ώρα, χαρακτήρισε ως «ανισόρροπη» την τελευταία πρόταση του προέδρου των ΗΠΑ, B. Obama.
Επίσης, σε υψηλό 6,5 ετών εκτινάχθηκε ο δείκτης κατασκευαστικής εμπιστοσύνης, καθώς διαμορφώθηκε στις 47 μονάδες για τον μήνα Δεκέμβριο.
Ειδικότερα, ο δείκτης κατασκευαστικής εμπιστοσύνης κατέγραψε άνοδο, για 8ο διαδοχικό μήνα, καθώς εκτινάχθηκε στις 47 μονάδες, εν συγκρίσει με τον Νοέμβριο, αν και οι αναλυτές εκτιμούσαν άνοδο στις 46 μονάδες.
Ακόμα, στα 107,5 δισ. δολ. συρρικνώθηκε το έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών των ΗΠΑ  στο γ΄τρίμηνο, ήτοι στο 2,7% του ΑΕΠ, έναντι 118,1 δισ. δολ. στο β΄τρίμηνο.
Το έλλειμμα διαμορφώθηκε στα χαμηλότερα επίπεδα από το δ΄τρίμηνο του 2010. Το έλλειμμα είχε φτάσει στα υψηλότερα επίπεδα το 2005, όταν είχε σκαρφαλώσει στο 6,5%.
Έπειτα, την μεγιστοποίηση της συνεισφοράς των μεγάλων αμερικανικών τραπεζών στην υφιστάμενη νομισματική πολιτική της Fed, αιτήθηκε από τον χρηματοπιστωτικό τομέα των ΗΠΑ, το μέλος του Δ.Σ. της Fed, R. Fisher.
Παράλληλα, ο R. Fisher κατέστησε γνωστή την αναποτελεσματικότητα του υπάρχοντος προγράμματος αγοράς ομολόγων.
Τέλος, σε δημοπρασία 5ετών έντοκων ομολόγων, συνολικής αξίας  35 δισ. δολαρίων, προέβη το αμερικανικό δημόσιο.
Η απόδοση στη δημοπρασία έφτασε στο 0,769%, έναντι των εκτιμήσεων για 0,772%.
Ο συντελεστής κάλυψης έφτασε τις 2,72 φορές, ενώ κατά μέσο όρο σε δημοπρασίες 5ετών ομολόγων άγγιξε τις 2,86 φορές.
Η συμμετοχή των ξένων διαμορφώθηκε στο 32,4%, ενώ κατά μέσο όρο σε ανάλογες δημοπρασίες φτάνει το 42,42%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης