Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Οι ΗΠΑ είναι μια ατμομηχανή θανάτου που ενθαρρύνει την Ουκρανία στη συνέχιση αυτού του πολέμου

Ρωσία: Οι ΗΠΑ είναι μια ατμομηχανή θανάτου που ενθαρρύνει την Ουκρανία στη συνέχιση αυτού του πολέμου
Ο Peskov τόνισε ότι οι ΗΠΑ καίνε τα χρήματα των Αμερικανών φορολογούμενων στο «καμίνι του πολέμου»
Η Ρωσία, μέσω του εκπροσώπου του Κρεμλίνου Dmitry Peskov, αποκάλεσε σήμερα (7/12) τις ΗΠΑ μια «ατμομηχανή» που ενθαρρύνει την Ουκρανία να συνεχίσει έναν ανώφελο πόλεμο.
Πιο συγκεκριμένα, απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφων ο Peskov τόνισε πως «φυσικά, και η Αμερική είναι η ατμομηχανή από αυτή την άποψη, η ατμομηχανή όσον αφορά την ενθάρρυνση των Ουκρανών να πάνε σε πόλεμο».
Σχετικά με το ερώτημα εάν η πιθανή άρνηση της Ουάσιγκτον να στείλει περαιτέρω στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία θα χρησιμεύσει ως μήνυμα προς άλλες χώρες, ο Peskov είπε ότι αυτό είναι «δύσκολο να ειπωθεί».
Παράλληλα, ο εκπρόσωπος της ρωσικής προεδρίας εξέφρασε τη λύπη της Μόσχας για τους Αμερικανούς αξιωματούχους που συνεχίζουν να χρησιμοποιούν τη Ρωσία ως εργαλείο στις εσωτερικές τους υποθέσεις.
«Και σε αυτήν την περίπτωση συγκεκριμένα, επιδίδονται σε απολύτως κραυγαλέα δαιμονοποίηση της χώρας μας για να κατηχήσουν τους βουλευτές και τους γερουσιαστές τους και για να συνεχίσουν να καίνε τα χρήματα των Αμερικανών φορολογουμένων στο καμίνι του ουκρανικού πολέμου», πρόσθεσε.
Παρόλα αυτά εξέφρασε την ελπίδα του ότι υπάρχουν ακόμη αρκετοί αμερικανοί βουλευτές που καταλαβαίνουν ότι αυτό δεν είναι «τίποτε άλλο από απόλυτη δαιμονοποίηση».
Yπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη (6/12), η Γερουσία των ΗΠΑ απέτυχε να υπερψηφίσει το πακέτο δαπανών του προέδρου Joe Biden που υπερβαίνει τα 105 δισεκατομμύρια δολάρια και το οποίο συνίσταται, σε μεγάλο βαθμό, σε πρόσθετη στρατιωτική βοήθεια για την Ουκρανία και το Ισραήλ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης