Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σκοτώθηκε από ισραηλινά πυρά δημοσιογράφος του Reuters - Ο Λίβανος παραπέμπει το ζήτημα στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ

Σκοτώθηκε από ισραηλινά πυρά δημοσιογράφος του Reuters - Ο Λίβανος παραπέμπει το ζήτημα στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ
Η έρευνα του Reuters κατέληξε πως το πλήρωμα ενός ισραηλινού άρματος μάχης σκότωσε τον Issam Abdullah
Ο Λίβανος δήλωσε σήμερα πως θα παραπέμψει στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ τις έρευνες του Reuters και του Agence France-Press (AFP) που έδειξαν πως πυρά του ισραηλινού στρατού σκότωσαν έναν δημοσιογράφο του Reuters και τραυμάτισαν άλλους έξι στον νότιο Λίβανο στις 13 Οκτωβρίου.
Σε δήλωση της κυβέρνησης του Λιβάνου σχετικά με τη δημοσιοποίηση ξεχωριστών ερευνών από τα πρακτορεία ειδήσεων, ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός Najib Mikati ανέφερε: "Η ισραηλινή εγκληματικότητα δεν έχει όρια".
Το Reuters προσπαθεί να λάβει σχόλιο από το γραφείο του πρωθυπουργού του Ισραήλ σχετικά με τη δήλωση της λιβανέζικης κυβέρνησης.
Η έρευνα του Reuters κατέληξε πως το πλήρωμα ενός ισραηλινού άρματος μάχης σκότωσε τον Issam Abdullah και τραυμάτισε τους άλλους έξι δημοσιογράφους εκτοξεύοντας δύο οβίδες τη μία μετά την άλλη από το Ισραήλ ενώ η ομάδα τραβούσε πλάνα των διασυνοριακών βομβαρδισμών από απόσταση.
Η λιβανέζικη κυβέρνηση έχει υποβάλει γραπτή διαμαρτυρία στα Ηνωμένα Έθνη λέγοντας πως το Ισραήλ έχει σκοτώσει αμάχους στον νότιο Λίβανο στη διάρκεια εχθροπραξιών πολλών εβδομάδων στα σύνορα ανάμεσα στο Ισραήλ και στη λιβανέζικη ένοπλη οργάνωση Χεζμπολάχ.
Από την πλευρά του, εκπρόσωπος της ισραηλινής κυβέρνησης δήλωσε ότι δεν γνωρίζει σχετικά με τα ευρήματα έρευνας σύμφωνα με την οποία πυρά από ισραηλινό άρμα μάχης σκότωσαν τον δημοσιογράφο του Reuters Issam Abdullah και τραυμάτισαν άλλους έξι στον Λίβανο, όμως αρνήθηκε ότι οι ισραηλινές δυνάμεις θέτουν στο στόχαστρο αμαχους.
"Δεν θέτουμε στο στόχαστρο αμάχους", δήλωσε ο εκπρόσωπος Eylon Levy, σε συνέντευξη Τύπου που μεταδόθηκε τηλεοπτικά, απαντώντας σε ερώτηση για τα ευρήματα σε έρευνες των πρακτορείων ειδήσεων Reuters και AFP, της Διεθνούς Αμνηστίας και του Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (Human Rights Watch).
"Κάνουμε ό,τι είναι δυνατό προκειμένου να θέσουμε τους αμάχους εκτός κινδύνου", είπε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης