Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέα διπλωματική ένταση μεταξύ Λονδίνου και Μόσχας με αφορμή την ομάδα χάκερ Star Blizzard

Νέα διπλωματική ένταση μεταξύ Λονδίνου και Μόσχας με αφορμή την ομάδα χάκερ Star Blizzard
Το NCSC είπε ότι συνέδεσε την ομάδα χάκερ Star Blizzard με την FSB, λέγοντας ότι στόχευε βουλευτές, πανεπιστήμια, δημοσιογράφους, υπηρεσίες του δημόσιου τομέα και μη κυβερνητικές οργανώσεις τουλάχιστον από το 2015
Το Εθνικό Κέντρο Κυβερνοασφάλειας του Ηνωμένου Βασιλείου (NCSC) κατηγόρησε τη Ρωσική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφάλειας (FSB) ότι οργάνωσε μια «εκστρατεία κακόβουλης διαδικτυακής δραστηριότητας που προσπαθεί να παρέμβει στην πολιτική και τις δημοκρατικές διαδικασίες του Ηνωμένου Βασιλείου».
Το NCSC είπε ότι συνέδεσε την ομάδα χάκερ Star Blizzard με την FSB, λέγοντας ότι στόχευε βουλευτές, πανεπιστήμια, δημοσιογράφους, υπηρεσίες του δημόσιου τομέα και μη κυβερνητικές οργανώσεις τουλάχιστον από το 2015.
Σε απάντηση, η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου επέβαλε κυρώσεις σε δύο μέλη της Star Blizzard, συμπεριλαμβανομένου ενός Ρώσου αξιωματικού πληροφοριών της FSB.
Το Foreign Office κάλεσε επίσης τον Ρώσο πρεσβευτή για να εκφράσει τη «βαθιά ανησυχία» του για τα ευρήματα.
"Οι προσπάθειες της Ρωσίας να παρέμβει στην πολιτική του Ηνωμένου Βασιλείου είναι εντελώς απαράδεκτες και επιδιώκουν να απειλήσουν τις δημοκρατικές μας διαδικασίες.
Παρά τις επανειλημμένες προσπάθειές τους, απέτυχαν", δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών James Cameron, προσθέτοντας ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα συνεργαστεί με τους συμμάχους για να "εκθέσει τη Ρωσία κρυφή δραστηριότητα στον κυβερνοχώρο και να ζητήσει από τη Ρωσία να λογοδοτήσει για τις ενέργειές της».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης