Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Πρωτιά για το AfD στα ανατολικά κρατίδια με 32% - Κατάρρευση για το SPD του Scholz

Γερμανία: Πρωτιά για το AfD στα ανατολικά κρατίδια με 32% - Κατάρρευση για το SPD του Scholz
Στα έξι ανατολικά κρατίδια (Βερολίνο, Βραδεμβούργο, Μεκλεμβούργο - Πομερανία, Σαξονία, Σαξονία - 'Ανχαλτ, Θουριγγία), το 32% δηλώνει ότι θα ψήφιζε την AfD

Ένας στους τρεις ψηφοφόρους στην ανατολική Γερμανία επιλέγει την Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD), ενώ σαφής είναι η δυσαρέσκεια για τα κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού.
Σύμφωνα με έρευνα του Ινστιτούτου Verian για λογαριασμό του περιοδικού Der Spiegel στα έξι ανατολικά κρατίδια (Βερολίνο, Βραδεμβούργο, Μεκλεμβούργο - Πομερανία, Σαξονία, Σαξονία - 'Ανχαλτ, Θουριγγία), το 32% δηλώνει ότι θα ψήφιζε την AfD, ενώ το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα (CDU) ακολουθεί με μόλις 24%.

Κατάρρευση για το SPD

Ακόμη δυσμενέστερη είναι η εικόνα για το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD), το οποίο περιορίζεται σε 12%, για τους Πράσινους που βρίσκονται στο 9% και για τους Φιλελεύθερους (FDP), οι οποίοι, με 4%, βρίσκονται κάτω από το όριο της εισόδου στα τοπικά κοινοβούλια.
Η Αριστερά συγκεντρώνει ποσοστό 9%.
Εκτός από τις ευρωεκλογές τον Ιούνιο, εντός του 2024 θα πραγματοποιηθούν κρατιδιακές εκλογές στη Σαξονία και στην Θουριγγία την 1η Σεπτεμβρίου και στο Βραδεμβούργο στις 22 του ίδιου μήνα.

AFD.JPG

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης