Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι προσδοκίες για μειώσεις επιτοκίων από την ΕΚΤ στέλνουν το ελβετικό φράγκο σε υψηλό 8 ετών

Οι προσδοκίες για μειώσεις επιτοκίων από την ΕΚΤ στέλνουν το ελβετικό φράγκο σε υψηλό 8 ετών
Η SNB θα ανακοινώσει την τελευταία της απόφαση για τα επιτόκια στις 14 Δεκεμβρίου
Το ευρώ υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδο έναντι του ελβετικού φράγκου τα τελευταία οκτώ και πλέον χρόνια την Πέμπτη, καθώς οι αγορές στοιχημάτισαν σε πρόωρη μείωση των επιτοκίων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.
Το ευρώ υποχώρησε στα 0,9404 φράγκα έναντι του ελβετικού νομίσματος  το χαμηλότερο επίπεδό του από τότε που η Εθνική Τράπεζα της Ελβετίας διέκοψε την πολιτική της ελάχιστης συναλλαγματικής ισοτιμίας τον Ιανουάριο του 2015.
Η SNB θα ανακοινώσει την τελευταία της απόφαση για τα επιτόκια στις 14 Δεκεμβρίου.

Επανεκκίνηση των παρεμβάσεων από την SNB;

"Οι αγορές αρχίζουν να τιμολογούν πιο επιθετικές μειώσεις επιτοκίων από την ΕΚΤ το επόμενο έτος", δήλωσε ο Stefan Gerlach, επικεφαλής οικονομολόγος της EFG Bank στη Ζυρίχη, ο οποίος αναμένει ότι η SNB θα διατηρήσει τα επιτόκιά της αμετάβλητα στο 1,75% την επόμενη εβδομάδα.
Η άνοδος του φράγκου θα μπορούσε να οδηγήσει την SNB να εξετάσει το ενδεχόμενο να επανεκκινήσει τις παρεμβάσεις στις αγορές συναλλάγματος για να αποδυναμώσει το νόμισμα-ασφαλές καταφύγιο, αλλά ο Gerlach το θεωρεί απίθανο.
"Αυτό θα σήμαινε προσθήκη στα συναλλαγματικά αποθέματα και περαιτέρω διόγκωση του ισολογισμού", δήλωσε. "Συνεπώς, νομίζω ότι θα θελήσουν να το αποφύγουν".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης