Τελευταία Νέα
Διεθνή

Naryshkin (Ρωσία): Οι ΗΠΑ κινδυνεύουν με ένα δεύτερο Βιετνάμ… στην Ουκρανία

Naryshkin (Ρωσία): Οι ΗΠΑ κινδυνεύουν με ένα δεύτερο Βιετνάμ… στην Ουκρανία
Η Ουκρανία εξελίσσεται σε μια μαύρη τρύπα υποστηρίζει ο επικεφαλής της υπηρεσίας πληροφοριών της Ρωσίας
Οι ΗΠΑ κινδυνεύουν να βρεθούν αντιμέτωπες με ένα δεύτερο Βιετνάμ στην Ουκρανία υποστήριξε ο Sergei Naryshkin, ο επικεφαλής της υπηρεσίας εξωτερικών πληροφοριών της Ρωσίας.
Σε άρθρο του στο περιοδικό «Razvedchik» ο Naryshkin υποστήριξε ότι η Ουκρανία εξελίσσεται σε μια μαύρη τρύπα.
«Υπάρχει πολύ μεγάλη πιθανότητα ότι η περαιτέρω στήριξη στην χούντα του Κιέβου, ιδιαίτερα λαμβάνοντας υπόψη την αυξανόμενη «τοξικότητα» του ουκρανικού θέματος για την υπερατλαντική ενότητα και τη δυτική κοινωνία, θα επιταχύνει την πτώση της διεθνούς κυριαρχίας της Δύσης.
Η ίδια η Ουκρανία εξελίσσεται σε μια μαύρη τρύπα που απορροφά υλικούς και ανθρώπινους πόρους» λέει ο Naryshkin.
«Σε τελική ανάλυση οι ΗΠΑ κινδυνεύουν να δημιουργήσουν ένα «δεύτερο Βιετνάμ» για τις ίδιες, με το οποίο θα πρέπει να ασχοληθεί κάθε αμερικανική κυβέρνηση μέχρι να βρεθεί ένας περισσότερο ή λιγότερο λογικός πρόεδρος, ο οποίος θα έχει αρκετό κουράγιο και αποφασιστικότητα να κλείσει αυτό το «στόμα» υπογράμμισε ο Naryshkin.

Δεύτερο Αφγανιστάν

Όπως είπε ο Naryshkin, η Δύση συνειδητοποιώντας ότι δεν μπορεί να επιτύχει μια στρατιωτική νίκη κατά της Ρωσίας στην Ουκρανία, θα προσπαθήσει να παρατείνει τις μάχες όσο το δυνατόν περισσότερο και να μετατρέψει την ουκρανική σύγκρουση σε ένα … «δεύτερο Αφγανιστάν», ευελπιστώντας στη σταδιακή μας εξάντληση.
Σε αυτήν την προσπάθεια τους οι Δυτικοί, όπως υποστηρίζει ο Naryshkin, θα χρησιμοποιήσουν οικονομικά, στρατιωτικά και διπλωματικά μέτρα, συμπεριλαμβανομένων της επιβολής κυρώσεων.

Αύξηση επιθέσεων

Οι Αγγλοσάξονες θα εντείνουν κατά τη διάρκεια του 2024 τις επιθέσεις τους κατά της Ρωσίας σε διάφορους διεθνείς οργανισμούς, όπως π.χ. στον ΟΗΕ αναφέρει ο Naryshkin, υποστηρίζοντας πως οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοι τους θα συνεχίσουν να λαμβάνουν μέτρα για να ασκούν άμεση και έμμεση πίεση στη Ρωσία.
Πάντως, τονίζει ότι το 2024 θα χαρακτηριστεί από μια ενίσχυση της διχόνοιας τόσο στις ΗΠΑ όσο και στην Ευρώπη σχετικά με το θέμα της υποστήριξης της Ουκρανίας, αναφέροντας ως παράδειγμα την περίπτωση της Σλοβακίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης