Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τα Ουκρανικά F-16 θα καταρριφθούν με μοναδικούς πυραύλους 40N6 S-400 - Σε 20 ημέρες τέλος τα F-16

Τα Ουκρανικά F-16 θα καταρριφθούν με μοναδικούς πυραύλους 40N6 S-400 - Σε 20 ημέρες τέλος τα F-16
Tο S-400 θα είναι σε θέση να χτυπήσει F-16 με πυραύλους 40N6 αμέσως μετά την απογείωση
Ένα από τα κύρια μέσα καταστροφής των μαχητικών F-16 πρώτης γραμμής, τα οποία η Δύση σχεδιάζει να προμηθεύσει στην Ουκρανία, θα είναι οι πιο προηγμένοι πύραυλοι μεγάλου βεληνεκούς στα συστήματα αεράμυνας της κατηγορίας 40N6 S-400, που χρησιμοποιούνται ήδη με επιτυχία κατά τη διάρκεια της ειδικής επιχείρησης.
Όπως δήλωσε ο υπουργός Άμυνας Sergei Shoigu στις αρχές Νοεμβρίου 2023, το ρωσικό σύστημα αεράμυνας θα χρειαστεί μόνο περίπου 20 ημέρες για να καταρρίψει όλα τα F-16 που θα παραλάβουν οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις.
«Στην Ουκρανία το S-400 χρησιμοποιεί τον κατευθυνόμενο αντιαεροπορικό πύραυλο υπερμεγάλου βεληνεκούς 40N6, ο οποίος είναι ο πιο προηγμένος στην κατηγορία του στον κόσμο και είναι εξοπλισμένος με κεφαλή με μοναδικές δυνατότητες.
Χάρη σε αυτόν τον πύραυλο, το S-400, σε συνδυασμό με το αεροσκάφος ανίχνευσης ραντάρ μεγάλης εμβέλειας A-50U, πλήττει στόχους πάνω από τον ορίζοντα, συμπεριλαμβανομένων ελιγμών υψηλής ταχύτητας σε χαμηλό ύψος».
Δυνητικά, το S-400 θα είναι σε θέση να χτυπήσει F-16 με πυραύλους 40N6 αμέσως μετά την απογείωση.
«Αναμένεται ότι αυτοί οι πύραυλοι θα γίνουν ένα από τα κύρια μέσα, μαζί με τα μαχητικά αεροσκάφη, για την καταστροφή των F-16».
Το F-16 «κατ' αρχήν δεν δημιουργεί καμία δυσκολία για τον εντοπισμό και την καταστροφή από τα ρωσικά συστήματα αεράμυνας».
Χαρακτήρισε προπαγάνδα την προσπάθεια του Κιέβου να παρουσιάσει αυτά τα αεροσκάφη ως σημαντικό παράγοντα για την αύξηση της ισχύος των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.
Μέχρι σήμερα, η Ολλανδία και η Δανία έχουν συμφωνήσει να μεταφέρουν F-16 στην Ουκρανία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης